Royce vs Yoshida - przegrana royca czy non contest?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pride podtrzymalo wynik jaki zapadl czyli zwyciezca walki jest Yoshida. Odrzucilo protest Royca . Rzadal on uznania walki za nie byla [no contest]. Pride nie podjela takiej decyzji i utrzymala dotychczasowy werdykt. Wiecej na temat mozna znalezc [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
A teraz wracac na trening. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr,
Pawel
Napisano Ponad rok temu
to nie wyjasni zadnych sporow , a jeszcze poglebi bajzel , w Japonii od dawna jest tradycja "robienia" walk , ale szkoda ze to wkracza do Pride.
Sytuacja coraz bardziej przypomina mi WWF "wrestling farse" z poniedzialkowych programow TV , sedziowie widza co chca widziec ,albo co maja widziec.
NA tyle na ile znam sie na MMA , tam nie bylo zadnego efektywnego duszenia , a ze sedzia oglosil inaczej , nie pierwszy i nie ostatni raz i nie tylko w MMA.
Napisano Ponad rok temu
Jednym słowem w...dym...li Royca.
Dokładnie tak samo sędzia mógł zakończyć walkę kiedy to Royce wyciągał dżwignie na nogę Yoshidzie.
dziwne to wszystko.....
pozdr. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Swiat pelen kurestwa jest niestety , a czlowiek chyba z natury slabego charakteru bydleciem jest i podatnym na rozne zycia pokusy .
Napisano Ponad rok temu
czym ta dyskusja, żadnego duszenia nie było Yoshida probował duszenia, ale Royce spokojnie to kontrolował.
przestraszony przestraszony przestraszony przestraszony
rotfl rotfl rotfl rotfl
nie wiem czy mam wyc czy rzec ze smiechu...
rozumiem ze mozna miec obiekcje czy na peno Royce byl podduszony ale tekst:"Royce spokojnie to kontrolowal" to juz przegina
Napisano Ponad rok temu
Ze to byla, swiadoma lub nie, pomylka sedziego to nie ulega watpliwosci. Walka rewanzowa przypuszczalnie cieszyla by sie jeszcze wiekrza popularnoscia. Czyzby dla japonczykow bardziej liczylo sie watpliwe zwyciestwo Yoshidy nizeli chec zarobienia naprawde sporych pieniedzy na walce rewanzowej ? W dodatku wydaje mi sie iz walka rewanzowa jest w oczekiwaniach naprawde wielu osob.
A dali by i juz to zwyciestwo Yoshidzie, co zrobili. Wazne aby zorganizowali walke rewanzowa z tym ze tym razem przepisy odnosnie samej walki bylby ustalone wczesniej i byly jasne a nie jak te ktore zostaly przedstawiowne prasie po walce pierwszej.
A co bedzie ? Czas pokaze. Pewne jest ze to nie byla pierwsza "omylka" sedziego w japonii a takze nie ostatnia. Mnie sie zdaje czy japonczycy sa szczegolnie wyrozniaja sie wsrod innych narodow wlasnie pod wzgledem tego jak czesto "pomagaja" swoim zawodnikom ?
Napisano Ponad rok temu
Jezeli jednak tej walki nie widziales, to obejrzyj a potem krzycz, placz, smiej sie bo moze jednak stwierdzisz ze walka zostala przerwana w nie odpowiednim mmomencie.
Seiken: Ja zawody traktuje jako forme kolejnego, bardziej powaznego sparingu. Nie podpalam sie, probuje robic swoje a z walk przegranych probuje wyjsc z podniesiona glowa. Kiedys sedziowie mnie tez przekrecili i nie plakalem, bo jakbym bym 100% lepszy nie bylo by dyskusji. W przypadku Royca i Yoshida gdzie naprawde walka byla o duza stawke, werdykt byl bardzo krzywdzacy i wiem jak wkurwiony musial byc Royce.
Co do wlaki Royca to to, ze walczyl na plecach nie znaczy ze byl pasywny, wrecz przeciwnie caly czas atakowal nogi Yoshidy, nie ukrywajac, Yoshida swietnie sie bronil.
Seiken: A co sadzisz o walce Dawida z Goliatem Moim zdaniem jest to przyklad, ze koksy jednak to nie wszystko liczy sie tez technika, wytrzymalosc i chec wygranej. SUPER WALKA!!!
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Boom , myslisz o walce Schilta i Hoosta , choc bardziej wydaje mi sie ze o Mino i Sappie ?
Mino po tej walce to dla mnie hero , tez mam alergie na klepanie czy poddawanie sie ale Mino dobiero pokazal serce do walki , oczywiscie technike tez ma swietna , bo inaczej nie tylko by nie wygral ale mial by trudnosci z przezyciem tej walki.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BJJ- BUAHAHAHAHAHAHA
- Ponad rok temu
-
Drzewo genaologiczne Graciech
- Ponad rok temu
-
50 lat temu .... Helio vs Kimura raz jeszcze ....
- Ponad rok temu
-
Co ? Ja go pokonalem ?
- Ponad rok temu
-
Day of the Zen - cd
- Ponad rok temu
-
bjj Rybnik
- Ponad rok temu
-
judo dla zgreda?