Royce vs Yoshida - przegrana royca czy non contest?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ściągnąłem całe shockwave 2 cd, wrzuciłbym całą walkę yoshidy jak mi powiesz co edytuje format .omg 8)Fiodor sciagnales skads cala walke ?? czy inna droga ja masz ??
Napisano Ponad rok temu
Ściągnąłem całe shockwave 2 cd, wrzuciłbym całą walkę yoshidy jak mi powiesz co edytuje format .omg 8)
.omg, czy .ogm ? bo to drugie ruszy na AllPlayer V1.6
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi sie ze ostatni filmik bardzo dokladnie pokazuje ze nie bylo tam zadnego duszenia.
Pzdr,
Pawel
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tutaj jest film ponad 40 mb z calej walki Royce - Yoshida - wlasnie zaczalem sciagac
i nie podalem linka wiec podaje
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
W ciągu ostatnich dwóch lat popyt na powierzchnie magazynowe utrzymywał się na niskim i jednocześnie stabilnym poziomie. Jednakże w tym roku oczekuje się wzrostu zainteresowania magazynami wśród najemców. A długo już oczekiwany wzrost popytu wśród najemców wpłynie z pewnością na wzrost cen na rynku magazynowym.
Po obejrzeniu filmiku nie widze zadnej przewagi Yoshidy. Przy roznicy wagi i sily mozna sie bylo spodziewac ze Royce bedzie walczyl garda z ktorej atakuje caly czas dopoki Yoshida probuje nieskutecznie duszenia i sedzia przerywa walke. Nie dziwie sie ze Royce byl wkurzony i sie „rzucał” ringu po walce.
Pzdr,
Pawel
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pawel
Napisano Ponad rok temu
Mimo mojego zdania ze Yoshida byl w wiekszosci bardziej aktywny i gdyby w regulaminie bylo ustalone ze mozna wygrac przez wskazanie sedziow to bym byl za Yoshida ale tak to sedzia powinien poczekac jeszcze troche
Walka byla bardzo wyrownana choc moze ja akurat na ulicy nie polecal bym kladzenia sie od razu na plecy no ale coz to sport i kazdy walczy pod przepisy.
Ogolnie mozna powiedziec ze walka jest nie rozstrzygnieta
pozdrawiam
Martius
Napisano Ponad rok temu
Pzdr,
Pawel
Napisano Ponad rok temu
Gra w judo to walka o chwyt aby wykonac rzut po ktorym na ogul walka sie konczy. Co prawda jest parter w judo. Niestety caly parter w judo jest dosc znacznie uszczuplony i ogranicza sie na ogul to bardzo skutecznych trzyman, a malo kto chce sie znalezc w takim trzymaniu. Oczywiscie trzymania to nie cala ne waza, o ile tak sie to pisalo, w judo.
Tak wiec gra w judo i w bjj rozni sie miedzy soba diametralnie i ciezko jest cos porownywac. Przepisy sportoweo bjj jak i judo roznia sie totalnie. Co innego sie punktuje, co innego jest karane. Jezeli chodzi o regulamin to wiecej tam jest antagonizmow niz podobnych elementow.
Co do twierdzenia jakoby zawodnikom bjj sie nie spieszylo. Gra w bjj jest bardzo taktyczna. Trzeba myslec. Jezeli ktos sie spieszy i nie przewiduje ruchow przeciwnika to swoja walke bardzo szybko moze zakonczyc klepiac. Przypomne iz aktywnosc jest bardzo wazna w bjj. Inna sprawa ze laikowi moze sie wydawac iz dany zawodnik jest nieslychanie pasywny. A ze ten pasywny rzekomo zawodnik zaraz chwile pozniej ma podniesiona reke w gorze to juz sie nie mowi. Prosze nie uogulniac tak zlozonego tematu jakim jest walka sportowa w bjj.
Zawodnik bjj po zajeciu dogodnej pozycji, czyli ja tak to odczytuje iz domnujacej, nie bedzie kontrowal ruchow przecnika lecz dazyl do skonczenia. Kontrowac moza i sie to robi w przypadku gdy pozycja nie pozwala nam na efektowne wykonywanie technik ofensywnych. Aby moc skutecznie wykonywac jakies duszenie lub dzwignie musze miec do tego dogodna pozycje. Dogodna pozycja to pozycja dominujaca. Mam nadzieje ze wyjasnilem te niescislosc.
Co do walki bjj z silniejszymi. Planujesz moze sie silowac z kims kto jest od Ciebie silniejszy ? Dla mnie to najszybszy sposob do przegrania walki. Jedna z mozliwych sposobow jest wykorzystanie techniki obrony i walki z pozycji malo sprzyjajacej dla nas jak np. lezenie na plecach. I tutaj jest sila bjj. To co widza niektorzy laicy za slabosc jest bardzo silna strona bjj w samoobronie jak i sporcie.
Jeszcze napisze odnosnie taktyki pod silniejszego przeciwnika. W przypadku gdy nasz przeciwnik straci swoj atut w postaci sily jest skonczony. Atut sily jest wazny i to bardzo. Ale ma on znaczenie krotki okres czasu, potem czlowiek nie znajacy techniki jest skonczony.
Co do idei kladzenia sie na plecy w walce. Oczywistym jest iz polozenie sie na plecach samemu podczas gdy przeciwnik nawet nas nie dotyka jest pomyslem nie za dobrym. Inna sprawa gdy trzymamy mocno przeciwnika i kladziemy sie na ziemie ciagnac go za soba. W ten sposob sciagamy przeciwnka do parteru w dosc szybki i bezpieczny sposob w porownaniu do rzutu czy tez obalenia zapasniczego. To sciagniecie to bezpieczny sposob polozenia sie na ziemie. Przeniesienia tam walki czyli de facto narzucenie swoich zasad przeciwnikowi.
Martius:
Co do wyniku walki Royca i Yoshidy. Yoshida zostal uznany zwyciezca tej walki. Werdykt sedziowski, jezeli mailby miejsce, to , tak mi sie wydaje, bylby na korzysc japonczyka. Co jak co ale ze japonczycy sa stronniczy to juz ogldajac nie jedna walke zauwazylem. A co do oceny kto byl leprzy i kto powinien wygrac na punkty. Hmm, nie wiem czy jest wielu sedziow ktorzy maja doswiadczenie w sedziowaniu judo i bjj aby moc jakos dopasowac swoja ocene do regulaminu w jakim rozgrywany byl pojedynek. Inna sprawa iz bardzo mozliwe iz kazdy werdykt jaki sedziowie by podjeli bylby podwazany i krytykowany. Tylko skonczenie walki przez poddanie zamkenloby wszystkim usta i sprawa wyniku pojedynku byla by jasna. Co jak co ale z tej walki nic dobrego wyniknac nie moglo. Fakt jest taki ze pokrzywdzono aby zawodnikow z powodu niewlasciwej reakcji sedziego. Trudno.
Aha, wszystko co napisalem to tylko moja opinia. Kazdy ma prawo sie z nia nie zgodzic. Jak sie gdzies pomylilem to prosze mnie poprawic.
Napisano Ponad rok temu
„Co do walki bjj z silniejszymi. Planujesz moze sie silowac z kims kto jest od Ciebie silniejszy ?
Czy to do mnie pytanie? jesli tak to chyba niedokladnie przeczytales moj tekst.
Pzdr,
Pawel
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Shootfighter Naoya Uematsu pokazuje duszenie jakie Yoshida zalozyl Roycowi. Uematsu trenuje takze judo w dojo Yoshidy. Na zdjeciach widac takze jak reka Royca robi sie "luzna".[/url]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Japonskie gazety sa bardzo obiektywnym i wiarygodnym zrodlem informacji na temat tej walki
Na filmiku dokladnie widac ze Yoshida nie ma prawidlowo zalozonego duszenia. A to ze polozyl sie na glowie Royca o niczym nie moze swiadczyc.
Pzdr,
Pawel
Napisano Ponad rok temu
No ale czas chyba skonczyc to gdybanie bo i tak nic z tego nie wynika
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BJJ- BUAHAHAHAHAHAHA
- Ponad rok temu
-
Drzewo genaologiczne Graciech
- Ponad rok temu
-
50 lat temu .... Helio vs Kimura raz jeszcze ....
- Ponad rok temu
-
Co ? Ja go pokonalem ?
- Ponad rok temu
-
Day of the Zen - cd
- Ponad rok temu
-
bjj Rybnik
- Ponad rok temu
-
judo dla zgreda?