(OT) Dlaczego kobiety wychodzą za mąż?
Napisano Ponad rok temu
ponieaż tak robiły ich matki, babki i prababki, a co za tym idzie ciązy nad nimi nie tylko scheda tradycji ale presja, że tak trzeba, że na kocią łapę to grzech, że przecież po 20 latach miłości zostaje tyle co na zdjęciach w albumie, że łatwiej się rozliczyć z urzędem skarbowym, że jeśli nie, to się będą z dziecka w szkole śmiać... miłość nie potrzebuje obrączek i sakramentalnego tak. Jednak Panowie - to za was wychodzimy, więc pytanie powinno iśc w dwie strony.... choć czy w ogóle jest sens o tym mówić. Tak było, jest i będzie.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
black
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
łaś, kolego Sloniak,łaśJak przeskoczysz, to też nie mów. Najpierw zobacz w co wskoczyłeś
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
łaś, kolego Sloniak,łaś
Ja się z założenia nie łaszę A (nie wiem czy słusznie) jeśli zwracamy się w formie ogólnej do człowieka, uzywamy rodzaju męskiego.
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam sie z Miszczem. Oczywiscie zamazpojscie powinno wynikac z milosci, ale realia sa inne: presja i nacisk nablizszych osob (wpadka), a takze zwyczaj. Zyjemy w Polsce wiec jak dziecko tak bez slubu. :roll:
No to ja planuje być wyjątkiem i wyjść za mąż z miłości ,w momencie, kiedy będę na to gotowa (i mam :dupa: presję innych).
Pozdrawiam
KAsiaG
Napisano Ponad rok temu
Człowiek=mężczyzna /anthropos - antropologia/ tak samo dziecko=młody chłopiec /paidos - pedagogika/. Kobieta to gyne /ginekologia/, a jak młoda to parthenos /hmm... nie znam nauki :? partenogeneza mi przychodzi do głowy/.jeśli zwracamy się w formie ogólnej do człowieka, uzywamy rodzaju męskiego.
Tak mi sie jakoś skojarzyło, że to może byc przycznyna powyższego stanu. Zaszłości przeszłości
I wcale nie jestem szowinistą. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Randall, partenogeneza? No nie wiem czy mezczyzni zadowoleni by byli, gdybysmy sie rozmnazaly przez partenogenezeCzłowiek=mężczyzna /anthropos - antropologia/ tak samo dziecko=młody chłopiec /paidos - pedagogika/. Kobieta to gyne /ginekologia/, a jak młoda to parthenos /hmm... nie znam nauki :? partenogeneza mi przychodzi do głowy/.jeśli zwracamy się w formie ogólnej do człowieka, uzywamy rodzaju męskiego.
Tak mi sie jakoś skojarzyło, że to może byc przycznyna powyższego stanu. Zaszłości przeszłości
I wcale nie jestem szowinistą. 8)
Sloniak, myslalam,ze zwracales sie do czlowieka-kobiety
Napisano Ponad rok temu
Inaczej marnuje sie jedno i drugie po co sie meczyc skoro sie kogos nie kocha.
Jest to poprostu sublokatorstwo a nie malzenstwo.
I nie prawda jest ze jak jest dziecko to musi byc slub, jak facet jest glupi to niech lepiej trzyma sie z daleka (Panowie bez urazy!) od matki i dziecka.
Napisano Ponad rok temu
(Panowie bez urazy!)
Ojj teraz mocno przegięłaś. Ja z daleka się trzymam od matek z dziećmi :wink:
Napisano Ponad rok temu
Rozne przypadki chodza po ludziach, jak kobieta ma dziecko i nie ma faceta to znaczy, zla. Nie rozumiem twojej niecheci. Matka też człowiek.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o matki z dziećmi to się szybko przyzwyczajam do dzieci i vice versa, a na żadną pociągającą mnie matke nie trafiłem. Jak kobieta ma dziecko to dwa razy większe zobowiązanie. Poza tym ja mam pociag do "niewinnych" :wink: młodych dziewczyn, a nie do doświatczonych kobiet.Vigo! czemu?
Rozne przypadki chodza po ludziach, jak kobieta ma dziecko i nie ma faceta to znaczy, zla. Nie rozumiem twojej niecheci. Matka też człowiek.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kobieta vs mężczyzna
- Ponad rok temu
-
sposob na obrone przed napadem
- Ponad rok temu
-
Kobieta broni się przed pijaczkiem - true story!
- Ponad rok temu
-
kobiece dylematy
- Ponad rok temu
-
Strój kobiet a samoobrona.
- Ponad rok temu
-
Motywy dziewczyn
- Ponad rok temu
-
jakie argumenty?