To proponuję tym którzy postuluja darmopwe treningi, dojść do stopnia instruktora, a następnie otwprzyć swoją własną sekację nie biorąc opłat zajej prowadzenie!!!!
Ciekawe czy ktoś się zgodzi??
Ja się zgadzam,
niech otwiera i prowadzi
Napisano Ponad rok temu
To proponuję tym którzy postuluja darmopwe treningi, dojść do stopnia instruktora, a następnie otwprzyć swoją własną sekację nie biorąc opłat zajej prowadzenie!!!!
Ciekawe czy ktoś się zgodzi??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trochę odgrzewany kotlet, ale co tam.
Jakiś czas temu spotkałem się w jednej z organizacji tai-chi z następującym przywilejem dla osób o długim stażu. Mianowicie, każdy kto miał na karku 10 lat członkostwa uzyskiwał prawo do darmowych treningów.
Druga myśl zanim postawię pytanie, które chodzi mi po głowie.
Paru instruktorów obecnych na vortalu (nie pamiętam, którzy) oraz moi znajomi instruktorzy (nie tylko aikido), w swoich wypowiedziach (oraz rozmowach) postawili tezę, że klub (oraz sensei) tak naprawdę zarabia na grupach początkujących i dziecięcych.
W związku z powyższym mam takie pytanie. Co myślicie o podobnej gratyfikacji osób z najwyższymi stopniami/ najdłuższą praktyką w klubie? W przypadku aikido mogło to by wyglądać tak, że albo jakiś czas członkostwa (dajmy na to 10 lat) lub stopień 1 dan, 2 dan itp. zwalnia z opłat.
Jak dla mnie, klub (sensei) więcej mógłby na tym zyskać niż stracić.
Jednocześnie chciałbym zaznaczyć, że jestem za tym aby sensei zarabiał kasę na aikido. I chciałbym też zwrócić uwagę, że osoby z 10 letnią praktyką szanują swojego nauczyciela, bo jeśli by nie szanowały to czy trenowały by tak długo?
Uzdrawiam
Emerque
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No tak, chyba że poczujesz sie współgospodarzem i dopuszczenie do takiej sytuacji traktujesz jako wyróżnienie po latach, niczym darmowe miejsce na parkingu dla cżłonków Rady Nadzorczej w firmie gdzie zaczynałes od posady gońca :wink:Zazwyczaj jest tak ze jak zo coś nie płacisz, to tego nie szanujesz.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu