szmaty bjj
Napisano Ponad rok temu
Rebel nie jest robiony przez Maturo tylko szyty w Afganistanie.
ja zamawiałem rebela z tej strony:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
powyzszy link mowi ze firma jest z Bydgoszczy
importują je z afganistanu do Bydgoszczy i sprzedają za 200zł? WOW!!
Co do jakości mam dwa od dwóch lat (podobnie jak koledzy z klubu)
białe i brążowe - regularnie w nich trenuje - jak narazie bez zarzutów !!
PS. czytałem gdzieś opinie że czarne barwiło, moje brązowe nie barwi !!
Napisano Ponad rok temu
Ja takie zamawiam Podobno samo walczy
Napisano Ponad rok temu
shooters napisał:
Rebel nie jest robiony przez Maturo tylko szyty w Afganistanie.
ja zamawiałem rebela z tej strony:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
powyzszy link mowi ze firma jest z Bydgoszczy
importują je z afganistanu do Bydgoszczy i sprzedają za 200zł? WOW!!
Co w tym dziwnego,że gi z Pakistanu w Pl kosztują 200zł?
manto,gammenes,black eagle,tatami wiele innych marek szyje się w Pakistanie.
Napisano Ponad rok temu
http://www.mizunoshop.fr/judo/judogis/yusho-japan-1.html?___SID=U
Cholera, drogie, ale jak samo walczy to może się zwróci? A masz je na pirackim Windowsie czy na jakiej platformie? Bo słyszałem, że orginalne oprogramowanie do takich gadżetów jest bardzo drogie, a w standardzie nie wgrywają
Napisano Ponad rok temu
1. nie z Pakistanu tylko Aganistanu (tak napisał shooters)
2. ja nie napisałem ze to cos dziwnego (wszystko gra) tylko ze sprowadzajac je z tamtad sprzedaja w Polsce po 200zł. Szok ze to sie oplaca.
Jak napisales wyzej to - manto . tatami i inne tez tam gdzies szyja, tyle ze kosztuje srednio (+/-)2x tyle co Rebel.
Troche sie tego sprzedaję w Polsce ale nie są to tak masowe transporty... Sama przesyłka musi trochę kosztować plus wyprodukowanie no i wkońcu ktos tutaj ma na tym jeszcze zarobić a cena 200zł nie jest jakąś kolosalną sumą jak na gi do BJJ.
Z ta moje zdziwienie co do kraju produkcji.
A moze ktoś to potwierdzić jakimś realnym argumentem że te kimona sa właśnie tam produkowane czy to tylko niczym nie podparte słowa ??
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
http://www.mizunoshop.fr/judo/judogis/yusho-japan-1.html?___SID=U
Cholera, drogie, ale jak samo walczy to może się zwróci? A masz je na pirackim Windowsie czy na jakiej platformie? Bo słyszałem, że orginalne oprogramowanie do takich gadżetów jest bardzo drogie, a w standardzie nie wgrywają
Padłem
Napisano Ponad rok temu
mek24 napisał:
1. nie z Pakistanu tylko Aganistanu (tak napisał shooters)
2. ja nie napisałem ze to cos dziwnego (wszystko gra) tylko ze sprowadzajac je z tamtad sprzedaja w Polsce po 200zł. Szok ze to sie oplaca.
Jak napisales wyzej to - manto . tatami i inne tez tam gdzies szyja, tyle ze kosztuje srednio (+/-)2x tyle co Rebel.
Troche sie tego sprzedaję w Polsce ale nie są to tak masowe transporty... Sama przesyłka musi trochę kosztować plus wyprodukowanie no i wkońcu ktos tutaj ma na tym jeszcze zarobić a cena 200zł nie jest jakąś kolosalną sumą jak na gi do BJJ.
Z ta moje zdziwienie co do kraju produkcji.
A moze ktoś to potwierdzić jakimś realnym argumentem że te kimona sa właśnie tam produkowane czy to tylko niczym nie podparte słowa ??
pozdr
tutaj masz trochę recenzji na temat gi:http://meerkat69.blogspot.com
[zakładka reviews]
Black Eagle single weave (BE): £51.99 + £3.95 shipping (UK)
Tatami Fightwear Zero G (TF): £57 + £7.50 shipping (UK)
Malvado Fightwear (MF): £54.99 + £6 shipping (UK)
Prices can vary depending on discounts, sales and promotions - check with your instructor or reseller who can sometimes negotiate a discount.
Country of manufacture: All the gis in this review are made in Pakistan.
odp.2: jeśli sprzedają za 220zł to wierz mi na słowo,ze na pewno na tym nie tracą,a przytulają ok 80 zł na sztuce(przy małym zamówieniu)
na niektórych manto były naszywki: MADE IN PAKISTAN
z kolesiem z gammenesa ostatnio rozmawiałem na zawodach.
Napisano Ponad rok temu
nosze sie z zamiarem kupienia nowego gi wlasnie i sie waham. czy kupic manto, czy drugiego rebela. manto ma lepszy lans, a rebel jest TANI
jeszcze w matno mi przeszkadza troche to, ze jakies takie workowate sa te gi. troche za szerokie nogawki robia jak dla mnie. lepiej juz jest w tym modelu evoltuion ale za to 400zł :roll:
Napisano Ponad rok temu
prawie 1400 zeta (razem z przesyłką) za kimono, a i to judogę? 8Ohttp://www.mizunoshop.fr/judo/judogis/yusho-japan-1.html?___SID=U
za tą kasę będziesz miał 2 full wypas Atamy, np w mmaniaku albo atama europe.
Napisano Ponad rok temu
prawie 1400 zeta (razem z przesyłką) za kimono, a i to judogę?
to jest judoga wiec do bjj wiadomo ze odpada, wszyscy chyba wiedza dla czego...
ale biorąc pod uwagę judo...
kimono za 400zł-500zł dla osoby startujacej często w zawodach i trenującej na wysokim juz poziomie nawet z duza czestotliwoscia to chyba wystarczający zakup tak?
ma wszystkie wzmocnienia i jest z porzadnego materiału w koncu nie kosztuje 100 tylko 500zł
czym sie rozni takie kimono tego za 330 Euro poza firmą i cena od tego za 500zł?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mags napisał:
prawie 1400 zeta (razem z przesyłką) za kimono, a i to judogę?
to jest judoga wiec do bjj wiadomo ze odpada, wszyscy chyba wiedza dla czego...
ale biorąc pod uwagę judo...
kimono za 400zł-500zł dla osoby startujacej często w zawodach i trenującej na wysokim juz poziomie nawet z duza czestotliwoscia to chyba wystarczający zakup tak?
ma wszystkie wzmocnienia i jest z porzadnego materiału w koncu nie kosztuje 100 tylko 500zł
czym sie rozni takie kimono tego za 330 Euro poza firmą i cena od tego za 500zł?
No jak to czym? Nie czytałeś? Podobno samo walczy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
skoro jesteśmy już przy judogach, to również ponad 3 kg waży dobry i stosunkowo tani Dax Tori Gold (opieram się tu na zdaniu moderatora działu judo, bo sam nie ważyłem Daxa, choć miałem go na sobie)
przy Mizuno najpewniej oprócz judogi najwyższej jakości kupuje się też metkę renomowanej marki, a to musi kosztować.
Napisano Ponad rok temu
jeden gosc taki co do japonii co jakis czas lata mi mowil ze podobno włukna wiążące w tym kimonie za 330e są sączone jadem jakieś zadkiej (często specjalnie chodowanej pod produkcję ubrań) jaszczurki co powoduje ich mega jakość i trwałość ze względu na lepkość i odpowiednie właściwości tego jadu
Napisano Ponad rok temu
Co Ty chłopie! w tej fabryce trzymają czarodzieja wyspecjalizowanego w magii tekstylnej i on rzuca specjalne magiczne zaklecie, które bawełnę z tego kimona zamienia w mithrillowe włókna- wiesz coś takiego jak miał bilbo i frodo baggins...
...tylko wiesz to straszna tajemnica i nie mów o tym nikomu bo inaczej obydwaj zginiemy od ciosu wibrującej pięści- sam rozumiesz czarodziej jest strzeżony przez komando ninja...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
zdjęcia z panams
- Ponad rok temu
-
o taka mala prowokacja, czyli co myslicie
- Ponad rok temu
-
Czy to prawda że bjj....?