Z ręką na sercu...
Napisano Ponad rok temu
Jesli chodzi o kontuzje których sie nabawiłem to najpoważniejsze to były połamane oba barki (w odstepie ok.5 lat...).. oczywiście w tym czasie nie przerywałem treningów...(a takze prowadzenia treningów....)...bedąc od pasa w góre (na całe szczęscie w góre... :wink: ) w gipsie a majac jedna reke wolną..hehe o mniejszych kontuzjach nie warto mówic....(był okres kilku lat kidy zobaczyc mnie bez jakiś bandaży (a to nadgarstek. a to palce..itd) to było święto....hehe)...
Jeśli chodzi o kontuzjowanie innych to najpoważniejsze było uszkodzenie kolana rzucajacego mnie przy tenchi nage.....od czasu do czasu mam jeszcze wyrzuty sumienia... ale od pewnego czasu nic poważnego sie nie dzieje...(może tylko jakies drobnostki o których nie warto mówić....)...
Więcej grzechów nie pamietam...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Mnie nabito kilka guzów, moi kochani chłopcy z sekcji posiniaczyli mnie nie wiem ile razy :twisted: (kiedys im oddam... , wargi poobijane miałam kilka razy, w tym od tego senseja dostałam...
to tyle z takich kontuzji, reszta to z własnej winy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po za tym, jesli koleżanka mi pomoże, to może już niedługo będzie prawdziwe zdjątko...
Poza tym lubię różnorodność :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lara - napisz ze najpierw sensei ciebie, a potem Ty senseja (i to jak technike tlumaczyl zasluchanej w jego slowa zeszy aikidokow), bo ktos tu gotow pomyslec ze nie dosc ze sie zagapiam, to jeszcze msciwy jestem
Wcale a wcale msciwy nie jestes :wink: rotfl
Napisano Ponad rok temu
Jak ktokolwiek mógłby to zasugerować??????????
Napisano Ponad rok temu
Wiecie co wpadlem na genialny pomysł, a może by tak na treningi zapisać teściową )))
Garry szczerze odradzam, jeszcze sie może czegos nauczyć i dopiero będziesz miał problem.
Napisano Ponad rok temu
Z racji wykonywanego zawodu(ratownik medyczny ) miałem wyjazdy do kontuzji podczas treningów! I uwaga podczas POKAZOW! 8O
Pamiętam wyjazd do uszkodzonego barku.
Złamanie otwarte obojczyka podczas sparingu Aikido.
Gdy lokalny sensei dowiedział się ze jestem sempai
to opisał jak to było
No i słuchajcie!
IRIMI NAGE 8O
czyja to była wina?
Tori czy Uke?
Napisano Ponad rok temu
Powinien umiec sobie radzić w każdej sytuacji.
Napisano Ponad rok temu
znaczy co ? jo ci wypadlo ?
Kiedyś na stażu prowadzący tak wymachiwał jo, że w końcu wyleciało mu z dłoni :balisong3: , przelatując nad głowami ćwiczących pod ścianę. Na szczęście nic się nikomu nie stało,
dobre do "śmiech warte", można by wygrać kamerę, czy jakąś kaskę.
Napisano Ponad rok temu
Jeden przyniosl swoje jo. Japonskie, malo uzywane, za to swietnie nawoskowane tymi japonskimi bajerami...
No i sensei Wysocki sie skusil zeby sobie machnac gdy reszta cwiczyla "zadane" techniki.
Chyba przy drugim machu swisnelo i polecialo w kat...
Sensei spokojnie podszedl, podniosl i odlozyl ze slowami " sliskie ...".
Najlepsza byla mina Wlasciciela tego jo...
Tak na nie chuchal, dmuchal, a tu taka zniewaga dla jego kijka
hehehe
Nawiasem mowiac ja kiedys tez chcialem sobie jego jo machnac (nie mialem jescze swojego japonczyka) i zapomnialem sie zapytac czy moge...
Byla draka
Napisano Ponad rok temu
.....zaraz.....zaraz.....a moze wy cwiczycie jo DREWNIANYM? 8O 8O 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W koncu co prowincja to prowincja....
Napisano Ponad rok temu
a mi.. tak calkiem nie dawno wylecial kij baseballowy kiedy bylem uke.. 8O .. sliski byl .. ale spoko.. spadl w miejsce gdzie nikogo wtedy nie bylo.. naszczescie bo skurczybyk troche wazyl
Tak kije baseballowe maja to do siebie że lubią wypadac z rąk. U nas najgorzej było z tym na treningach, mimo wkładania rękawiczek, na szczęscie łapacz był na tyle opancerzony że nawet cios w głowe nie wywoływał wiekszego zdziwienia, tylk taki fajny brzedęk, a zawodnicy w polu zawsze milei wtedy ubaw jak obrywał w cymbał.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po za tym, kumpela dostała odemnie nogami po gorsie jak padałam.Ten od łokcia i nogi w gipsie, też dostał kiedyś nogami, z tymm że w plecy.
bywa wypadki sie zdażaja....samuraj twardym musi być...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kenji Tomiki
- Ponad rok temu
-
...nie robiąc krzywdy.
- Ponad rok temu
-
Prawdziwe Aiki
- Ponad rok temu
-
Rodzaje broni w Aikido
- Ponad rok temu
-
Ostra broń
- Ponad rok temu
-
Jo!!!
- Ponad rok temu
-
Najlepsza technika??
- Ponad rok temu
-
Jak często powinien odbywać się Zlot Aikido-Forum?
- Ponad rok temu
-
Pozycja
- Ponad rok temu
-
SKIN DO GG
- Ponad rok temu