Jakie karate może być skuteczne ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ha ha ha ha.Wiesz co Karateko 1,jeżeli nie wiem to pytam i nie ważne jaki mam staż w Karate albo jaki mam stopień.A Ty z grzeczności mógłbyś podzielić się swoją wiedzą.
Według [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ido-geiko - trening technik w ruchu
Można całe życie ćwiczyć karate i nie znać tego terminu ... po prostu w kyokushin tak sobie nazwali tę formę treningu. Takie lokalne stylowe słowotwórstwo :-) Jeśli nie trenujesz KK to pewnie się nie spotkałeś z tym terminem, podobnie zresztą jak ja.
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
chociaż troche razi mnie chamskie (jak zwykle ) zachowanie karateki1.
pzodro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jestes super jak zawsze masz poczucie taktu hamskiego zachowania
Napisano Ponad rok temu
Geiko-owszem,używam go
Kihon-to oczywiste
Ido -o tu już można się spierać
Nie ćwiczyłem nigdy Kyokushin i terminy używane w tym stylu "lokalne słowotwórstwo" może być mi obce.Prawda?Tak jak wielu innym furi geri. tora guchi,Gekisai dai renzoku geiko itd i itp.
Wydaje mi się,że ocenianie kogoś na podstawie jego wiedzy o terminologii z innych styli jest co najmniej nie na miejscu,tym bardziej,że znamy się tylko z Vortalu Budo.Prawda Karateko1 ?
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
A ja dzisiaj spotkałem senseia który miał 13sty dan ...czy to nie jest lekkie przegięcie? Czy oni sobie te belki przyznają jak mają dobry humor?może 8) ale coraz mniej zatraca sie autetntyczności w karate od kiedy europjczycy noszą więcej niz 6 dan
Napisano Ponad rok temu
A ja dzisiaj spotkałem senseia który miał 13sty dan ...czy to nie jest lekkie przegięcie? Czy oni sobie te belki przyznają jak mają dobry humor?może 8) ale coraz mniej zatraca sie autetntyczności w karate od kiedy europjczycy noszą więcej niz 6 dan
13 dan? Pas czerwony w pomarańczowe (na znak solidarności z Juszczenką) ciapki?
Napisano Ponad rok temu
Druid no to jest nas dwóch.
to teraz 3
wiecej takich trenerow jak GAWEŁ
no wlasnie trzeba sobie zadac pytanie czym jest karate?
przeciez karate nie powstalo odrazu tylko ewoulowalo zeby powstac kazdy zalozyciel szukal iles tam lat poszczegolnych technik itp.
pozniej wiekszosc sie usportowilo czyli w jakis sposob tez ewoulowalo
wiec czemu teraz style karate tez nie moga sie zmieniac? ewoulowac?
jezeli ktos zmieni pozycje, garde, doda parter czy to bedzie dalej karate czy nie?
ale skoro tworcy stylow zmieniali, tworzyli styl zeby byl skuteczny to czy zyjac teraz nie zmienialiby go dalej zeby byl skuteczny?
wiec wydaje mi sie ze to iz jakis styl karate ewoulowuje to dalej jest jednak stylem karate
pozdr. mjr
Napisano Ponad rok temu
To tak jakby powiedzieć,że brunetki są ładniejsze od blondynek...
Napisano Ponad rok temu
....Ja wybrałem i wcale nie zamierzam komukolwiek na siłę udawadniać,że to co robię jest własnie NAJLEPSZE.
To tak jakby powiedzieć,że brunetki są ładniejsze od blondynek...
Fajnie sie czyta takie "zdrowe" wypowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam wirtualni karatecy...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ochraniacze na treningach Karate
- Ponad rok temu
-
Strona Ryu Te
- Ponad rok temu
-
Historia urazów w knockdown - moje doznania.
- Ponad rok temu
-
Znikajacy topic
- Ponad rok temu
-
Wywiad z Jonem Blumingiem
- Ponad rok temu
-
Sztuka i walka
- Ponad rok temu
-
Wakacje?
- Ponad rok temu
-
Co to ma być ? Sezon wakacyjny czy jak ?
- Ponad rok temu
-
Bezpieczne ćwiczenie uderzeń łokciami
- Ponad rok temu
-
Fred " The Immortal Ettish - wywiad z lutego 2002
- Ponad rok temu