Szlachetne zdrowie...
Napisano Ponad rok temu
Ja staram ćwiczyć w taki sposób, żebym mógł robić to jak najdłużej - aż do starości. Czyli ostrożnie, z umiarem... chociaż czasem się zapominam. Szczególnie, gdy w grę wchodzą dźwignie - zawsze mi się wydaje, że dźwignia jest za słabo założona. Albo techniki w parterze - jak mają być tylko chwyty... ale ja jakoś nie pamiętam o tym i "przypadkiem" trafię partnera w jakieś czułe miejsce.
Ale w ogólności staram się uważać, żeby nie zrobić partnerowi krzywdy. Sam kiedyś złapałem kontuzję z winy partnera (na rozgrzewce) i przez nią miałem 3-miesięczną przerwę, więc wiem jak to jest...
Napisano Ponad rok temu
Czy ćwicząc na treningu myślisz o zdrowiu - twoim i twojego partnera treningowego? No i czy w ogóle myślisz o tym, jak będzie wyglądał twój stan zdrowia za 10, 20, 30 lat?
...
No jesli ktos stara sie aby partner odniosl kontuzje, to juz jest swinstwo. Mysle ze malo jest takich ludzi.
Kiedy czasem jakas dzwignia mi za mocno wyjdzie a partner rozpaczliwie klepie to interesuję się czy mu sie cos nie stało.
O swoim zdrowiu czesto zapominam w czasie walki, ale kiedy mi mówią: ale masz limo pod okiem, to idę jednak pod zimna wode.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Chodziło mi raczej o to, że niektórzy nie tyle starają się, ale ćwiczą nie przejmując się możliwymi kontuzjami u partnerów i o tym, że mogą im zniszczyć zdrowie.No jesli ktos stara sie aby partner odniosl kontuzje, to juz jest swinstwo. Mysle ze malo jest takich ludzi.
Napisano Ponad rok temu
Pisalem juz o tym na forum Karate.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
łękotka
- Ponad rok temu
-
Rowerowe opowieści slaszysza
- Ponad rok temu
-
L-karnityna
- Ponad rok temu
-
Siłownia w domu
- Ponad rok temu
-
Ból mięśni.
- Ponad rok temu
-
Ekspander - gdzie i jak?
- Ponad rok temu
-
Pechowe złamanie
- Ponad rok temu
-
Ćwiczenia i dieta
- Ponad rok temu
-
Egzamin na 1000 metrów - jak się przygotować.
- Ponad rok temu
-
Trening siłowy i kondycyjny
- Ponad rok temu