Nasz sprzęt (zdjęcia).
Napisano Ponad rok temu
Ja zacznę...
Więc na pierwszym zdjęciu, to jest to, co ZAWSZE mam przy sobie na pasku.
Więc mamy tu:
- pistolet P64 wraz z kaburą firmy Baza oraz zapasowym magazynkiem w pokrowcu,
- nóż Microtech SOCOM Elite Auto, ostrze tanto plain, wykończenie stone washed, wraz z pokrowcem,
- scyzoryk Victorinox Forester wraz z pokrowcem,
- multitool Leatherman SideClip,
- komórka to Nokia 7110 w pokrowcu Big Star,
- kajdanki.
A tutaj mamy P64 wraz z zestawem kabur.
Są to kabury:
- uniwersalna firmy Baza, świetny sprzęt,
- wewnętrzna, inaczej IWB,
- na kostkę u nogi.
Mój SOCOM:
A z tym kiedyś chodziłem:
To Herbertz Texas Fighter z dołączonymi szelkami i owijką mojej produkcji.
Szczegóły owijki:
Wykonana jest z dwóch warstw kabla oraz z żyłki wędkarskiej. Wspaniale leży w ręku!
A tu mamy całą kolekcję moich artykułów obronnych.
Do kolekcji dołączył ruski balisong za 10 zł, którym uczę się machać. Na razie nosze go w plecaku i używam do cięcia papieru. Może już wkrótce wymienię go na Benchmade 42.
A na koniec dla wszystkich moich wrogów pozdrowienia!
Ten widok będzie ostatnim, jaki zobaczycie :evilbat: .
A teraz wy, dawajcie co macie najlepszego!
Napisano Ponad rok temu
ja mam tylko stara wiatrowke w garazu.. 8)
tak po za tym to moje rece sa bronia 8O :wink: :twisted: :lying: papieros rotfl
ale ikon nawalilem.. uff
Napisano Ponad rok temu
tak z ciekawości, P-64, folder, qmura - ok
ale Victornox + tool + kajdanki (no chyba ze sluzbowo) ?
MacGiver ?
co do kabury poprzednio tez używałem zapinanej "bazy" teraz nosze otwartego naleśnika = rewelacja = szybkie dobycie, zero myslenia, a giwera wbrew opiniom siedzi sztywno jak... mozna biegac, skakać, fikołki robić itd., swoją drogą polska firma ale kabury robi naprawde niezle
swoje fotki podesle jak bede miał ale na co dzień, zawsze i wszedzie folder = przez ostatnie 2 lata CRKT C+K a od dwóch dni (nowy nabytek=chyba ostatni z półki bo już nie produkują) BM 750 BT (lżejszy tak ze 2 razy i bardziej poręczny) za "namową" Pitera M a tak 80 % czasu P-99 = na "wojnę"
Napisano Ponad rok temu
ale ja wole widzieć najpierw szczerbinkę później muszkę
Napisano Ponad rok temu
ale Victornox + tool + kajdanki (no chyba ze sluzbowo) ?
MacGiver ?
Przydają się, wbrew pozorom. A dlaczego kajdanki? Bo jak sie powiedziało A (P64) to trzeba powiedzieć B...
co do kabury poprzednio tez używałem zapinanej "bazy" teraz nosze otwartego naleśnika
Ja tej kabury używam też do szelek, więc musi być zapinana. Szelki noszę tylko w zimie, żeby szybciej broń wyciągać spod kurtki. Nie muszę jej wtedy całej odpinać a tylko do połowy.
Lord, a gdzie Mag-lite? Solitaire chyba.......
No w plecaczku .
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia i ociera pot z czola.....qffa co za pogoda....
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
(UWAGA: w weekendy nieczynne!)
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
mój pinnacle bez ząbków = lubie gladkie ostrza
+ kabura "baza" otwarty naleśnik + zapasowy magazynek (ja by bylo więcej niż 6 pacjenów )
pozd
slaw
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chciales pewnie napisac 16 pacjetow....
badzmy realistami drogi Seikenie : strzelam dubletami z 3m i zakladam 75% celność czyli wychodzi = 6 , chcialbym osiagac na treningach 16/16 ale jakos nie wychodzi = za malo trenuje , aaach gdybym strzelal 200 pociskow dziennie a nie 50 na 1-2 tygodnie... kaski brak
czy wy chorzy jestescie zeby nosic to przy sobie a tak z ciekawosci czy na inne sytuacje tez jestescie tak przygotowani
droga Martus, zyczyl bym sobie i tobie zyc w takim kraju gdzie nie rabuja, nie kradna, nie gwalca itd.:
1. noz jak widzisz to malutki folder i sluzy jako ostatnia deska ratunku, zaciely ci sie kiedys pasy w samochodzie po wypadku ? mnie tak 8O cholernie glupie uczucie jak wiesz ze zaraz sie usmazysz skoczek to tak zwany kon roboczy = do wszystkiego, do obrony gdy zabraknie amo tez moze sluzyc, choc nie takie jego przeznaczenie
2. gdy wychodzimy z zona, czesto to ona pyta, pistolet masz ? cos w tym jest, i nie mowie tu tylko o ludziach, szarzowal na ciebie kiedys w lesie duzy pies, jedno ugryzienie w kark uciekajacego 2-latka (moj syn) zabija go, tamtym razem skonczylo sie na strachu ... wlasciciela psa, giwere mialem wycelowana i brakowalo jakis 1m, pies stanal i zyje, moj syn tez, wlasciciel przepraszal "nie wiem co mu sie stalo..." = strach myslec co by bylo gdyby pies nie stanal, a ja mialbym... nic
wiec nie mow mi ze jestem chory = jestem...czytaj motto
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
FAQ - Iaido
- Ponad rok temu
-
Katana
- Ponad rok temu
-
teleskop