Wybity palec
Napisano Ponad rok temu
Jakis miesiac temu wybilem sobie palucha (wskazyjacy). O tamtej pory caly czas daje o sobie znac- nie moge mocna zacisnac piesci, szarpac sie :-) i takie tam. Macie moze jakies sposoby, mascie na wyleczenie. Z gory dziekuje.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
, w ogóle nie ćwiczyć...
8O Czekam na inne propozycje
A tak na powaznie to jedyne rozwiazanie
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8O Czekam na inne propozycje, w ogóle nie ćwiczyć...
A tak na powaznie to jedyne rozwiazanie
Jak będziesz szarpał, to nie zaleczysz szybko.. taka jest smutna prawda... Jednak zawsze można ćwiczyć i żyć z bólem.. ale chyba długo tak się nie da... próbowałem.. i w końcu mnie szlag trafił i dałem sobie looz
Pozdrawiam
PERUN
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mialam juz wiele razy wybite palce a i 2 pekniete w kosci tuz obok stawu. nie jest to przyjemna sprawa i dlugo sie goi.
jezeli jest slabiutko wybite zazwwyczaj na 2 dni usztywniam calkowicie a potem po odwinieciu zaczynam "rehabilitacje" czyli rozruszanie i rozmasowanie. pomaga.
jak juz jest mocniej wybite to trzeba na przynajmniej na tydzien usztywnic, robic oklady z plynu burowa (czy jak to sie tam pisze). potem coraz delikatniej ale powoli nim ruszac i rozmasowac opuchlizne.
na pekniecia kosci nie robilam nic - nie wiedzialam o nich na poczatku a teraz mam problemy z kciukiem. tj nie moge go odp ugiac w pewnych momentach. dlatego tez uwazam ze jak dlugo boli to nalzey koniecznie isc do lekarza...
pozdrawiam
Sei
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
myśle ,że mógłbyś sprobować maść z sadła świstaka,niektórzy śmieją się ,że to nieskuteczne ale u mnie w klubie 3 zawodników się tym wyleczyło z kontuzji.Polecam , zaszkodzić nie zaszkodzi a pomóc może. :-)
...a jak nie pomoze, to przynajmniej wyrosna Ci dwa eleganckie, biale zeby ktore bedziesz mogl wykorzystac w walce zamiast tego ułamanego palca , no i w sytuacji zagrozenia bedziesz mogl donosniej zaświstać na policjanta .
Napisano Ponad rok temu
Witam
Jakis miesiac temu wybilem sobie palucha (wskazyjacy). O tamtej pory caly czas daje o sobie znac- nie moge mocna zacisnac piesci, szarpac sie :-) i takie tam. Macie moze jakies sposoby, mascie na wyleczenie. Z gory dziekuje.
Pozdrawiam
Lekarz by Ci powiedzial - przepisze panu Altacet i niech pan zmienia oklady niedlugo panu to przejdzie - a prawda taka ze kontuzje stawow po roku sie nawet jeszcze odczuwa.
Najlepiej usztywnic i na miesiac wylaczyc z uzywania ale niestety nie kazdy na to sobie moze pozwolic a wiec pozostaja wszelkiego rodzaju masci - viprosale, arcaleny itd oraz masarze i wcieranie
Napisano Ponad rok temu
Nie forsuj tego palca dopóki go całkowicie nie wyleczysz.
Napisano Ponad rok temu
nie moge cię pocieszyć..
ale u mnie w capoeirze podobno to nogi są do niszczenia a ręce do twożenia tak więc czea będzie się szlifować Au batide ..
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Brakuje mi...
- Ponad rok temu
-
Likwidacja UKFiS
- Ponad rok temu