czy jesteś gotowy na śmierć?
Napisano Ponad rok temu
Czy myślicie wtedy o dziewczynie, samochodzie i dobrach doczesnych?
Jak to jest tam u Was panowie i panie Vortalowcy ?
jak Kmicić w Potopie: "...gotowiście na Śmierć?..."
Napisano Ponad rok temu
No i mamy dylemat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja na śmierć jestem gotowy, jak jestem z młodymi. Biologia ma swoje prawa O ile zwykle jestem gotów pogadać, szarpać się czy pójść na jakąś wymianę (niezdrowo, oj niezdrowo). To gdy chłopaki są ze mną od razu coś do łapy i mord w oczach. Normalnie to jestem niespotykanie spokojny człowiek 8)Czy jesteście gotowi na śmierć podczas walki?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba faktycznie mnie coś naszło na tę sondę
Napisano Ponad rok temu
MOże zaczniesz nas pytać o kolory albo smaki uzywanych gumek albo czy podczas stosunku myślisz jak tu załozyć lasce balache... :?
Fiodorze drogi to forum naprawdę żyje i nie trza nas reanimować takimi tematami.
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A kiedy to bylo? tzn ile miales lat... ciekawe jest to co mowisz.ale kiedyś chodziłem właśnie z takim podejściem jak będzie walka to jestem gotowy umrzeć.
A że ludzie wypowiadajacy sie nie sa gotowi na smierc, normalka, nikt nie jest, co za ironia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przypomne fragment tej ksiazki (z pamieci) - Don Juan i Carlos jada samochodem po Meksyku. Jest pustka, noc. Za nimi raz po raz pojawiaja sie dziwne swiatla.
- Co to jest Don Juanie?
- Nie zajmuj sie tym. To smierc.
- Jak to smierc?
- Zwyczajnie.
- O patrz Don Juanie, juz nie ma tych swiatel, smierc zniknela!
- Nie zniknela Carlos, tylko czasami gasi swiatla.
Ucze sie tej smierci Fiodor. Ucze.... Oswajam... Jestem coraz pilniejszy... Ale czy ona jest do nauczenia sie i oswojenia?
K_P
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie jest dziwne pytanie. I dziwna odpowiedz... niejednoznaczna...Nie jest to takie niedorzeczne pytanie. Tylko bym je roszerzyl - na smierc w ogole.
Czy gotowosc oznacza 'dopuszczenie mozliwosci', czy 'zdawanie sobie sprawy z faktu', czy 'pogodzenie sie z nieuniknionym' czy moze jeszcze cos innego?
Dle mnie, jesli bede gotowy na smierc (tylko co to oznacza?), to po prostu umre...
No wlasnie,Ale czy ona jest do nauczenia sie i oswojenia?
Dozyjemy... zobaczymy
Poki co, Fiodor, odstaw trawke!
pozdro
E2rd
Napisano Ponad rok temu
PERUN
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Okropnie fatalnie straszne pytanie przestraszony
Chyba trzeba by nie mieć zupełnie nic do stracenia, oprócz życia samego w sobie, swoich przyszłych oddechów... Ja tam nie jestem gotów na śmierć. Gotów jestem walczyć jak ranna tygrysica w obronie młodych, żeby to życie zachować... Tylko tak sobie myślę, że nie tylko na swoim życiu bardzo bardzo mi zależy - mogło by się więc okazać że ryzykuję swoje by ratować cudze. Co nie znaczy że jestem gotów umierać.
Fiodor... Koło mnie jak raz jest taka specjalna przychodnia, pomagają tam młodzieży która ma problemy z narkotykami... dać Ci namiary
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mowienie moim zdaniem o śmierci bedac młodym jest jak bajka o zelaznym wilku... co maja powiedziec osoby, które wiedza że to juz niedlugo? Mowie tu o osobach zaawansowanych wiekiem a nie o chorych nieuleczalnie, bo to inna sprawa. Mowi sie że mlodzi ludzie wierza w swoja niesmiertolnosc, moim zdaniem gdyby tak nie bylo nie mogli by sie cieszyc zyciem majac swiadomosc przemijania własnego organizmu.
Chyba gorzej czuja sie osoby, które czuja ze wzrok, sprawnosc i pamiec juz nie ta co dawniej.
Jest to temat rzeka, a nawet kilka rzek i nie bede rozsztrzasac wszystkich jego aspektow, jedno, ze nie jestem w stanie, drugie, ze chyba niezle bym was przygnebila (czemu tak mysle napisane jest wyzej)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
sekta, sekta...
- Ponad rok temu
-
religia vs filozofia sztuk walki
- Ponad rok temu
-
wehikuł czasu