balisong(motylek)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
troche przeszkadza mi zapiecie. noz bedzie mi sluzyl raczej do cwiczen nadgarstka niz samoobrony badz atakowania kogos, wiec zastanawiam sie czy nie zniszcze go jesli odetne to zamkniecie. prosze o sugestie. i jeszcze jedno: dlaczego jedna raczka powinna byc krotsza od drugiej? co to daje?
przeczytalem to na stronie jednego z czloonkow tego forum:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na mojej stronce, dziękiwiec zastanawiam sie czy nie zniszcze go jesli odetne to zamkniecie. prosze o sugestie. i jeszcze jedno: dlaczego jedna raczka powinna byc krotsza od drugiej? co to daje?
przeczytalem to na stronie jednego z czloonkow tego forum:
Jak obetniesz zaczep, to jak ustalisz na macanego (w kieszeni kurtki np.) które ramię jest "bezpieczne"? Dłuższe ramię (możesz też zrobić w nim wgłebienia, karby, cokolwiek itp.) pozwoli Ci wyczuc dotykiem za które trzymasz.
Normalnie zaczep identyfikuje ramiona, zwalniajac go wiesz gdzie jest ostrze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niekoniecznie, po prostu musi miec cechę które pozwoli je odróżnić "na macanego". Możesz je zrobić krótszym i pamiętać, że bezpieczne jest krótsze. Ja mam dluższe, bo przy uderzeniach zamkniętym motylkiem akurat to ramię trzymam mocniej.czyli bezpieczne ramie powinno byc dluzsze. dobrze zrozumialem??
Napisano Ponad rok temu
na razie macham sobie dziadkiem do orzechow...
Napisano Ponad rok temu
Pershendetje
Laserdance
Napisano Ponad rok temu
jeżeli masz ruski bazarowy i tylko do ćwiczenia
utnij zapięcie, stęp ostrze pilnikiem żeby było tępe jak cholera
jak si enauczysz machać i Ci sie nie znudzi kupisz sobie taki który będzie i zabawką i nożem
ale najpeirw naucz sie zabawką.
Napisano Ponad rok temu
Kup sobie Benchmade'a ze spring latchem - przestanie Ci przeszkaszać (czyli - telepać się) zapinka...
Pzdr.
-wój-
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeżeli masz ruski bazarowy i tylko do ćwiczenia
utnij zapięcie, stęp ostrze pilnikiem żeby było tępe jak cholera
cholera ja miałem juz kilka ruskich balków ale kazdy z nich juz na starcie był tak tepy ze mozna było zacisnąć pięść na ostrzu
Taka drobna uwaga. Jak kupujesz u ruskich to wybierz taki który ma możliwie najmniejsze luzy. Oba ramiona powinny byc solidnie zamocowane. U mnie niestety po kilku miesiącach oba strasznie sie poluzowały i teraz strach uzywać bo nie chce skonczyc z nożem w oku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie (mój znajomy to robił) rzucanie motylkiem do celu - dla mnie jest to trochę kosmiczne - otwierał go i przed ukończeniem drugiego ruchu dokonywał rzutu, trochę jak z biodra - z kilku metrów w tarczę dartsów trafiał i jego bali nie odpadał. Niestety nie wiem co to był za bali, z pewnością nie ruski.
Pytanie brzmi - czy jest takie cudo które się zamyka w locie czy raczej umiejętności cyrkowe tego gościa?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pytanie tez troche kosmiczne,sposobow na otwarcie balka jest kilkanascie i prawie kazda ma przynajmniej kilka wariacji...skad mamy wiedziec o jaki ruch Ci chodzi?A propos rzucania balim:
Mam pytanie (mój znajomy to robił) rzucanie motylkiem do celu - dla mnie jest to trochę kosmiczne - otwierał go i przed ukończeniem drugiego ruchu dokonywał rzutu
Tak z 6 lat temu musialem kupic nowego balka(herbertza zmienilem na herbertza wtedy na slasku to byly jedyne 'nie-ruskie' butterfly'e do zdobycia...) i starym sporo porzucalem sobie wedlug tego [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ale po pierwsze,co latwo sie domyslic,strasznie niszczy to noz,po drugie moze byc niebezpieczne,a po trzecie,powiedzmy sobie szczerze,to strasznie wieśniacko-szczeniacka zabawa...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rzucanie nożem - to już było.
- Ponad rok temu
-
Po co w Emersonach WAVE ;)
- Ponad rok temu
-
jaki nóż ?
- Ponad rok temu