TKD +...
Napisano Ponad rok temu
A nie uwazasz ze forma to korzen stylu i ma wiecej zastosowan niz tylko te oczywiste ? ? ?
Michal Maj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
np dzisaj mialem maturke z matematyki, przed egzaminem kozystajac z tego ze szkola byla praktycznie pusta zaszylem sie w jakims korytarzu i trzaskalem dla rozladowania napiecia formy.
Napisano Ponad rok temu
Alez oczywiscie ze tak uwazam , jednakze to nie zmienaia faktu iz dobrze zrobiony uklad potrafi zmeczyc .Osobiscie lubie formy, cos w sobie maja.aczkolwiek nie lubie ich cwiczyc jedna po drugiej tylko co jakis czas , osobno.Co wiecej niektore techniki z ukladow potrafia byc naprawde przydatne.Choong
A nie uwazasz ze forma to korzen stylu i ma wiecej zastosowan niz tylko te oczywiste ? ? ?
Michal Maj
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zamiast skupiac sie na poszukiwaniu "patentow" w formach wole poszukac patentow z rzeczywistym przeciwnikiem
Jasne moro. Ale nie zapominaj że nie każdy trenuje po to, aby startować w zawodach albo żeby być ulicznym wojownikiem.
Sztuki walki dawno przestały być tylko sposobem nauczenia się walki. Jest wiele osób w zaczynających przygodę z MA w późniejszym wieku i dla nich układy stanowią większą i ważniejszą część treningu niż np. dla Ciebie. Oni przecież nie będą startować w zawodach i rozbijać się po ulicach. Dlatego śmieszą mnie kłótnie na temat wyższości jednego stylu nad drugim.
Opisałem tylko mój sposób robienia układów, lubie je robić i będę je robić, choćby nie wiem jak bzdurne ruchy się tam znalazły i mam gdzieś czyjeś opinie na temat ich realizmu czy użyteczności. Po prostu jest to jeden z elementów mojego treningu. Uważam, że jeśli ktoś nie lubi i nie chce robić układów to nie powinien ich robić i przeznaczyć ten czas na trenowanie innych elementów. Ale niestety władze federacji twierdzą inaczej i układy są koniecznym elementem treningu i egzaminów na stopnie w TKD.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może był trochę szorstki, ale nie chodzi o to żeby się z Tobą pokłócić (od bluzgów ostatnio jest SFD :wink: ). Po prostu napisałem co myślę.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
spox, naprawde nie bylo i nie ma problemu :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
, które z kolei bazują na technikach ze SW (ewentualnie sportów).. . . bardzo efektywne w tym momęcie są wojskowe systemy walki...
Napisano Ponad rok temu
, które z kolei bazują na technikach ze SW (ewentualnie sportów).. . . bardzo efektywne w tym momęcie są wojskowe systemy walki...
ale przecież wszyscy wiedzą, że techniki SW są nieskuteczne :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a Skad mozna wziasc takie kasety szkoleniowe ? to mozna kupic gdzies czy jak ?
Napisano Ponad rok temu
ogolnie to na sieci znajdziesz mnostwo szkoleniowek od mma az po wing tsun
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kyok pa
- Ponad rok temu
-
No i nareszcie po maturze!
- Ponad rok temu
-