cieszy oko
Napisano Ponad rok temu
Wybieramy mis sztuk/sportów walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, Aviator
Mi rowniz kung-fu sie podoba, ale skoro juz Torg zaglosowal, to ja dam swoj na Capoeire
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
Myślałem o tym nawet, żeby kiokushin wyodrębnić, ale wtedy musiał bym "rozdrobnić" inne style np: Kung-fu.Nie wiem dlaczego nie ma tutaj kiokushin 8O 8O 8O Jakos ostatnio wszyscy traktuja karate jako jednosc, a przeciez karate ma wiele styli, rozniacych sie od siebie... :?
W zasadzie podobaja mi sie kilka styli (pod względem wizualnym) jak taekwondo czy capo, ale zagłosowałem na Aikido bo jest po prostu piękne 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to zalezy co sie komu podoba - capoeristas imponuja akrobatyka i sprawnoscia.... pokazowe aikido sprawia, ze ludzie mysla, ze naprawde mozna latwo pokonac 20 przeciwnikow..... ja zakochalem sie w tradycyjnym kungfu (te kocie ruchy ), ale swoj glos oddaje jednak na capo
Przewaznie jesli jest cos skuteczne to zarazem malo widowiskowe
Napisano Ponad rok temu
ooooo.... narazie capo prowadzi
Salve Capoeira na Polonia!!!
Napisano Ponad rok temu
też są efektowne.
Moim zdaniem trudno ocenić efektowność. Pokaz Judo, BJJ, Zapasów może być przy dobrej choreografii
Napisano Ponad rok temu
PZDR>
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
U nas w Polsce wogóle nie ma czegoś takiego jak akrobatyka w sztukach walki jako osobna dzidzina działalności sportowej. Osobno trenuje się sztukę walki a osobno tylko elementy akrobatyczne. MA Acrobatics są bardzo popularne we Francji, Niemczech Szwajcarii, Holandii Anglii i oczywiście USA. Są organizowane zawody o światowej randze tylko w trikach lub nawet trikach - powiedzmy - wybiórczych np. tylko kopnięcia.
Fachowcy łączą w zasadzie trzy MA: Capo, wushu sportowe i taekwondo. W tych sztukach jest zdecydowanie najwięcej elementów efektownych technicznie. Tak więc głosuje na te trzy w tej właśnie kolejności skoczek
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i na co tu oddac glos? Chyba na jednym sie nie skonczy :roll:
Napisano Ponad rok temu
cóż moim zdaniem najbardziej efektowne są kung-fu i capoeira
capoeira ( którą trenuje ) jest niesamowicie widowiskowa i pokazowa
kung-fu nie jest przeznaczone do pokazów tylko do walki ale styl poruszajania sie i magia z tym związana też mnie użekła
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
z kim seminarium?
- Ponad rok temu
-
Cass Magda
- Ponad rok temu
-
Taoizm
- Ponad rok temu
-
co wybrać?
- Ponad rok temu
-
Atmosfera na treningu oraz jaki powinien być nauczyciel?
- Ponad rok temu
-
Krzyk, wrzask, kiai?
- Ponad rok temu
-
SEKS przed zawodami.
- Ponad rok temu
-
Uchwyt kopiącej nogi + dźwignia
- Ponad rok temu
-
Badanie psychologiczne