Dlaczego trenuje?
Napisano Ponad rok temu
Napiszcie co was skłoniło, co było przyczyną tego iz zaczeliscie trenowac TKD i inne sztuki walki.
W moim przypadku była to fascynacja sztukami walki od dziecinstwa.
Jak prawie kazdy zaczynałem od filmow "karate", potem zacząłem czytac ksiazki i uczyc sie na własna reke . Byłem zafascynowany Karate Shotokan , otoczką filozoficzna tej sztuki jak i sama osobą Gishina Funakoshi.Wiedziałem o nim prawie wszystko.Zawsze jednak chcialem nalezec do jakiegos klubu, niestety nie wiedzialem gdzie u mnie w miescie taki znajde.Pewnego dnia zobaczyłem plakat TKD i postanowilem sie przejsc z kolega na spotkanie organizacyjne.Jak zobaczyłem swojego przyszłego trenera troche sie zdziwiłem,bo był normalnie ubrany - krawat ,marynarka itp. Myslałem ze oni zawsze musza jakos szczegolnie sie ubierac :wink: .No ale juz na pierwszym treningu wszystkie moje watpliwosci i obawy sie rozpłyneły, zobaczyłem Sabom w Doboku i powiedziiałem sobie "ja tez tak chce" :wink: .Po jakims czasie uswiadomiłem sobie co tak naprawde w treningu jest istotne -ciezka praca
Przedtem własciwie nie wiedzialem co to jest sztuka walki ,myslałem ze poznam pare "chwytow" troche "pomedytuje' i juz bede fighterem :-)
Probowałem rownolegle z taekwon-do trenowac jeszcze inne sztuki walki (karate, kung-fu), ale szybko przerwałem poniewaz te inne style nie były w stanie mi dac tego co dało mi taekwon-do , były za bardzo skomplikowane ,a jak wiadomo im prostrze tym lepsze :-)
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Gdy wracałem ze szkoły nie miałem nic do roboty, nudziłem się, i tak w kółko. Postanowiłem że coś będe robił ze swoim wolnym czasem no i wypadło na taekwondo ( nie wiedziałem wtedy nic o sztukach walki ) spodobało mi się i już tak zostało.
Napisano Ponad rok temu
wiec napisze tylko ze w TKD jest cos takiego co mnie przyciaga, moze to polaczenie dyscypliny i charowy? nie wiem.
na pewnoe bede trenowal cos jeszcze [wlasciwie trenuje cos jeszcze : )]
ale TKD traktuje jak taki pien- a reszta to sa galezie [qrcze, moze zamiast na awf powinienem isc na filozofie? :) ]
Napisano Ponad rok temu
na pewnoe bede trenowal cos jeszcze [wlasciwie trenuje cos jeszcze : )]
]
A co trenujesz , poza taekwondo moro ?
Napisano Ponad rok temu
w kazdym razie Taekwon-do zostaje na swoim miejscu a reszta sie zmienia jak w kalejdoskopie
Napisano Ponad rok temu
W wieku 6 lat zostalem poslany na Judo , i jakos mmi sie spodobalo . Pozniej zmienialem szkoly mniej wiecej raz na dwa lata , az w wieku 17 lat natrafilem na Kung Fu ( spoko spoko , TKD tez cwicze jak mam czac )
Pozdrowienia
Michal
Napisano Ponad rok temu
Michal Maj
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ale mimo wszystko przydaloby sie jeszcze wiecej ruchu na forum TKD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja tesz się postaram nieco rozkręcić
MARDRAs
Napisano Ponad rok temu
Otóż jako mały chłopiec zobaczyłem kiedyś w tv jakiś film kung fu i tak się zaczęło. Potem zobaczyłem jeszcze film z Bruce'em Lee i już nie trzeba było mnie dalej namawiać do zapisania się na kung fu kiedy byłem w podstawówce, a potem to już były tylko inne style
MARDRAs
Napisano Ponad rok temu
Ja stwierdzilam, ze na "starosc" nie ma co sie wyglupiac. Po ok. 1/2 roku ich przygody z taekwon-do, trener postanowil zorganizowac grupe samoobrony dla kobiet w naszym osiedlowym klubie sportowym - stwierdzilam, ze tu to ja sie nadaje.... Jednak po miesiacu grupa sie rozpadla, zostala wlascicielka klubu, trener i ja....hehehehe
No i po wielu namowachtrafilam na treningi z reszta rodziny. Poczatkowo podchodzilam do tego b. sceptycznie, ale potem mnie wciagnelo, a teraz nie wybrazam sobie, zebym mogla nie chodzic na treningi.
Moje dzieci czasami mowia, ze nasza rodzina jest "patologiczna" - sami taekwondocy, a na dodatek "przemoc" w rodzinie sie szerzy.... nic tylko dzwonic na "niebieska linie"....hehehe
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
az zostalam sama.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Metody szkoleniowe
- Ponad rok temu
-
surikan
- Ponad rok temu
-
Turniej "Vicking Cup"
- Ponad rok temu
-
Mistrz Park Jung Tae
- Ponad rok temu
-
TUL
- Ponad rok temu
-
czy dojdzie do fuzji wszystkich federacji taekwondo?
- Ponad rok temu
-
zzZZzzzZZZzz
- Ponad rok temu
-
Hapkido
- Ponad rok temu
-
Aktualizacja
- Ponad rok temu
-
Wie ktos co to za bandzior?