aikia, wyluzuj
Ty chcesz wkleic do Aikido elementy układanki , które nie bardzo pasuja - da sie je wkleic ale "na siłę" i zawsze zostana dziury. W efekcie powstanie cuś a la "mixed MA z zastosowaniem niektórych technik z zakresu Aikido". Do tego zmierzasz?
nie, ja nic nie mam zamiaru do aikido wklejac, dopuki bede to co robie nazywal AIKIDO nic nie bede wklejal
szukam tylko takich metod treningowych zeby tak jak napisal Randal uczyc aikido, takiego aikido ktore bez wstydu i strachu bedzie mozna pokazac na kazdym dowolnym seminarium kazdej sztuki walki... wziasc dowolnego trenujacego sztuki walki i zademonstrowac z nim aikido w wolnej konwencji, wypracowac pozycje, czas i bez jego dobrej woli zrobic technike aikido zarowno dowolna jaka wyjdzi ejak i ta ktora chce pokazac, szukam poprostu metody zeby osiagnac takemusu ot io wszystko
to ze cwicze boks, bjj, kung fu czy cokolwiek innego w co sie w zyciu zaangazowalem to po to zeby zobaczyc co i jak piszczy w trawie... wszustkie te spotkani adaja mi wiele narzedzi, pokazuja wiele spraw ktorych w aikido nigdy nie widzialem ale takze widze czego nie widza wszyscy trenujacy inne SW... to potezne narzedzie....
nie myl tez moich metod z moim celem, Randal to rozumie, wierze ze Ty i inni tez to przyjmiecie, zawsze zapraszam do mnie, mozna przyjechac i poczuc co i jak robie, jakie mam metody, jak bardzo jestem aikidoka lub jak bardzo nim nie jestem...
Kogan, masz niestety duzo racji, dlatego zdaje sobie sprawe jak skonczy sie moj styl jesli powstanie, mianowicie skonczy sie wraz ze mna, nie mam co do tego watpliwosci
jest to jeden z elementow ktory wciaz powstrzymoje mnie przed decyzja o tej drodze, bede sie bronil tak dlugo, jak dlugo inni aikidocy bede uwazali mnie za aikidoke