Zestaw supli - kiedy i jak ?
Napisano Ponad rok temu
A dokładnie mam już trochę supli które leżą bo nie ma kiedy się wziąć za robotę. Ale po wejściu na wagę zebrałem w sobie motywację
Mój cel redukcja.
Suple jakie mam i chcę wykorzystać to.
Izolat białka
HMB
Aminokwasy (antykatabolic)
Termogenik
Witaminy
Omega 3
L Karnityna
Carbo
I w czym rzecz, potrzebuje żeby mi to ktoś ogarnął kiedy co brać, w dni treningowe itp.
(Co do dawek poradzę sobie wyliczę sobie bilans kaloryczny itp. dostosuje ilość białka.
Tylko pytanie kiedy biało ? przed i po treningu, ? w jakich odstępach ? kiedy carbo i aminokwasy. Może coś do tego dorzucicie ?
Dodam że już 3 lata temu się z tym borykałem w ciągu 3 mc zgubiłem 30kg z tym zestawem supli, niestety praca i nie zdrowy tryb życia sprawił że mięśnie spadły i skoczyło 8 kg na wadze. Nie chcę się doprowadzić do poprzedniego stanu.
Może też ktoś poleci coś do tego Leży jeszcze kreatany, w szafie ale wole to odstawić bo spodni nie mogę dopiąć a już raz zmieniałem całą garderobę wiec wolę zgubić parę kg.
Siłownia (ćwiczenia ogólnorozwojowe) 2x w tyg. 2x w tyg. basen po 1h
Dzięki za pomoc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wypadałoby abyś napisał o swojej wadze i wieku. Tzn: ile masz zamiar zlecieć i co uzyskać. Wiek niezbędny...
Po 2 :
Suplementy to nie jedzenie tylko dodatki do diety.
Po 3 :
Na samej diecie bez supli spokojnie 8kg zleci jeśli masz motywacje i chęci do treningu, systematycznego jedzenia i nie podjadania pomiędzy posiłkami.
Po 4 :
Jeśli chodzi o suplementy to nie powiem w miarę dobry pomysł LECZ na sam początek redukcji proponuje minimum 2 miesiące poświęcić na systematyczność w diecie i treningach, 5 posiłków dziennie. Zrezygnować z słodyczy, napojów słodzących, zmniejszyć trochę ilość owoców jeśli jesz w ogóle, do diety dodać dużo warzyw, błonnika, mięsa, dobrego tłuszczu np: orzechy, oleje. Można dodać nabiał tj. twaróg chudy, mleko 0,5, jogurt naturalny itp..
A jeśli chodzi o trening to dobrym pomysłem byłoby zastosowania cardio na pusty żołądek, fajnie tłuszcz pali lecz trzeba pamiętać o mięśniach i wypadałoby jakieś aminokwasy przed i po wypić.
A co do tej kreatyny to poczytaj trochę na ten temat i zobaczysz czy jest to dobre na stosowanie jej podczas redukcji.......
Napisano Ponad rok temu
Na początek chciałbym zaznaczyć że utrata 30 kg w ciągu 3 miesięcy jest nadwyrężaniem organizmu czego efekty zobaczysz w wieku 40-60 lat.
Takie mordercze wysiłki i brak regeneracji posiada bardzo negatywny wpływ na Twój organizm.
Pomijając fakt że zrzucenie 30kg w 3 miesiące równoznaczne jest z głodówkami i bardzo ciężkim treningiem, jednak warto zadać sobie pytanie czy warto?
Jeżeli i tak takiego trybu się nie utrzyma co więcej szybko powróci się do tego przyjemnego łatwego i smacznego, o którym zresztą piszesz bo 8 kg wróciło.
Wszystkie działania jakie podejmujemy musimy podejmować z głową. Co to znaczy?
1. Odpowiedni trening na cały tydzień.
2. Dieta
3.Odpowiednio dobrane suplementy/odżywki
I tutaj zaczynają się kroki nawet jeżeli chcemy CI pomóc. Piszesz że trenowałeś 3 lata - super jednak jakie to były treningi? Jakie efekty? Ile ważysz? Jaki wzrost?
Dieta czyli np. ja stosuje odstawienie węglowodanów i próbuje odżywiać swój organizm tylko białkami. Posiłki 5-6 razy dziennie.
3. W przypadku odpowiednich suplementów proponuję firmę Olimp tutaj znajdziesz wszystkie potrzebne produkty.
Pozdrawiam