Żylaki
Napisano Ponad rok temu
Pamiętam, że na forum był ktoś znający się na medycynie, ktoś kto mógłby mi odpowiedzieć na pytanie,na które nie mogę właściwie nigdzie znaleźć konkretnej, jednoznacznej odpowiedzi.
Chodzi o to, że miałem operację na "żylaki powrózka nasiennego" i nie wiem, czy w związku z tym muszę kończyć przygodę z siłownią..niestety jak wiemy zdrowie ma się jedno, a kupić drugiego się nie da..i w tym rzecz, czy ja mogę z czystym sumieniem dźwigać i latać na siłownię, czy raczej nie..?
Uprzedzam pytanie jeszcze.. tak pytałem o to lekarza, i raz mówił tak, a raz tak, i tak jak wyżej napisałem nie mogłem uzyskać konkretnej odpowiedzi, więc pomyślałem o forum.
Dzięki z góry za odpowiedzi panowie.
Napisano Ponad rok temu
mam podobny problem mam dziedziczne zylaki mama ma, ja mam brat ma , szczerze brzydko to wygląda i zylaki mam na łydce dość sporo jedna grubą żyłę na piszczeli i pod kolanem i np. jak pobiegam nie rozgrzany czuje silny uciskający ból w nodze a po drugie na zmianę pogody po prostu dostaje coś w stylu "reumatyzm"
ogólnie mam ten problem od 2-3 lat ale po prostu chciałem to wyleczyć co do ćwiczeń nie mam pojęcia czy można ćwiczyć prawdopodobnie jak to lekarze wyślą ciebie i mnie na emeryturę i zrobią kalekę o to hehe
mam zamiar iść do lekarza z tym i się dowiedzieć bo jeśli jest to dziedziczne maści i tabletki nie pomogą. I sam jestem ciekaw czy mogę ćwiczyć nogi .Mam teraz nocki może się przełamie do lekarza to popytam o wszystko chyba ze będziesz pierwszy to daj znać.
Ogólnie wziąłem się za ćwiczenia nóg od 2 miesięcy może więcej i nie widzę różnicy ani na plus ani na minus na zmianę pogody jest nie ciekawie.
WŁAŚNIE MINEŁY 2 LATA CIĘŻIEŻKIEJ CHARUWY !!!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
sportowego lekarza pytales?
Tak, i tego, który mnie operował, mówił na początku,że nie będe mógł dźwigać, potem,że jednak mogę, ale ja w lekarzy jakoś nie wierzę ;/
Sam teraz nie wiem co robić.. chciałbym ćwiczyć i chyba będę, skoro przed operacją ćwiczyłem i było wszystko ok, to i teraz może będzie... innego wyjścia nie widzę.
Napisano Ponad rok temu
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
WŁAŚNIE MINEŁY 2 LATA CIĘŻIEŻKIEJ CHARUWY !!!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Na forum możemy udzielać podpowiedzi oraz informacji, jednak w kwestiach poważnych należy wybierać zawsze tradycyjny i skuteczny sposób postępowania.
sportowe pozdrowienia