wakacyjne cięcie czyli... "august killer"
Napisano Ponad rok temu
Jak co roku 1,5 miesiąca przed planowanym urlopem zaczynam mega redukcje ;] 10 m robienia mięska na siłowni, 2 tyg wolnego i 1,5m ostrego sajgonu. Cel? minus 7-8 kg zbędnego badziewia z organizmu tłuszcz, woda itp
proszę o info odnośnie dawkowania specyfików - żeby było wszystko optymalnie czasu nie jest dużo - dlatego wszystko musi byc idealnie dograne
czym dysponuje:
Thermal PRO - spalacz
RIPPED FREAK PRE-WORKOUT - turbo przed treningiem silowym
aminokwasy
białko
witaminki.
trening wygląda następująco:
pn: trening siłowy (klata, brzuch, bic) + aeroby
wt: aeroby (rano i wieczorem)
śr: trening siłowy (triceps, plecy, brzuch) + aeroby
czw: aeroby (rano)
pt: trening siłowy (barki, przedramie, brzuch) + aeroby
sb: aeroby (rano)
nd: odpoczynek
dieta jest ogarnięta
moje pytanko ? w jaki sposób tego thermala dawkowac? czy na czczo przed bieganiem rano moge? np we wtorek kiedy biegam 2x dziennie - przed pierwszymi aerobami i przed drugimi? czy jakos w ciagu dnia?
rippeda oczywiscie przed treningiem siłowym.
aminki - po aerobach i treningu siłowym
witaminki do sniadania
białko tylko po treningu siłowym (sporo białka w diecie - tak, zeby nie przesadzic)
staż: 6 lat
waga: 90 kg
wzrost: 186
myslicie, ze ok? cos jeszcze dokupic zeby było lepiej? z góry wielkie dzieki, pzdr
Napisano Ponad rok temu
miecho poleci...10 m robienia mięska na siłowni, 2 tyg wolnego i 1,5m ostrego sajgonu. Cel? minus 7-8 kg zbędnego badziewia z organizmu tłuszcz, woda itp
dlaczego nie cwiczysz nog ?
chcialbym zobaczyc... i jak na mase sie odzywiales tezdieta jest ogarnięta
Napisano Ponad rok temu
diety konkretnie ułozonej przez ostatni czas nie miałem, ale wiedziałem co i kiedy jem ;]
np spore sniadanie, omlet lub jajecznica, 2 sniadanie - musli z mlekiem i białkiem, obiad to sporo kurczaka z ryzem brązowym lub makaronem, w międzyczasie serki piątnicy, banany, po treningu tylko białko bo koncze trening 22-23.
teraz obcialem wiekszosc węgli i cukrów, mało owoców, zero ryzu, makaronu itp. sporo białka, bez smazenia, tłuszcz tylko z masła orzechowego rano i oliwy z oliwek (np do mozarelli)
Napisano Ponad rok temu
np spore sniadanie, omlet lub jajecznica, 2 sniadanie - musli z mlekiem i białkiem, obiad to sporo kurczaka z ryzem brązowym lub makaronem, w międzyczasie serki piątnicy, banany, po treningu tylko białko bo koncze trening 22-23.
czylii nie ogarnięta bo z tego co mówisz jadłeś 3 posiłki+serek wiejski, czyli w sumie 4 posiłki+przekąski.
1,5m ostrego sajgonu. Cel? minus 7-8 kg zbędnego badziewia z organizmu tłuszcz, woda itp
Proponuje zredukować te 4 kg samego tłuszczu, czyli łagodniej, jak sajgon i stracić 7-8 kg na wadze, z czego mięcha będzie 3..
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
Proponuje zredukować te 4 kg samego tłuszczu, czyli łagodniej, jak sajgon i stracić 7-8 kg na wadze, z czego mięcha będzie 3..
mam nadzieje, ze bcaa sie jakos zabezpiecze
Napisano Ponad rok temu
Ja bym się nie napalał na 7-8kg. Raczej nie osiągalne, chyba że Twój organizm jest idealny
Sprawdź swoje zapotrzebowanie na kalorie. A potem: Ilość w/w na masie to około 500g, obciąłbym tą wartość o połowę. Czyli dało by nam to 250g w/w. Do tego ilość białka na poziomie 2,5g na kg masy. I minimalna ilość tłuszczów, w okolicach 40-50g. To na początek. Ułóż sobie na początek dietę. Możesz poszukać na początek czegoś w podwieszonych, zmodyfikuj na własne potrzeby i daj do sprawdzenia.
Opanuj trening i aeroby. Dalej możesz już tylko obserwować jak idzie redukcja. Wskakuj sobie na wagę i monituj, max w tyg waga powinna spaść w granicach 0,7-1kg, to będzie oznaczać, ze leci tłuszcz nie mięso. Jeśli leci zbyt szybko, to podbij trochę w/w, a jeśli za mało to ujmij w/w o powiedzmy 50. I leć next week.
Bcaa to dla mnie podstawa przy redukcji, jeśli oczywiście chcę zachować masę.
Napisano Ponad rok temu
w takim przypadku marnujesz bialko ktore dostarczasz...organizm musi to podzielic na budulec i zresyntezowac oraz znadkompensowac glikogen ktory wypaliles podczas treningu...po treningu tylko białko bo koncze trening 22-23.
bez diety to ci niewiele pomozemam nadzieje, ze bcaa sie jakos zabezpiecze
1kg to juz nawet za duzo , 0,5-0,7 proponuje trzymacmax w tyg waga powinna spaść w granicach 0,7-1kg
obciales drastycznie wegle , nie wiem ile ale przypuszczam ze sporo , z kalorii powinienes schodzic stopniowoteraz obcialem wiekszosc węgli i cukrów, mało owoców, zero ryzu, makaronu itp. sporo białka, bez smazenia, tłuszcz tylko z masła orzechowego rano i oliwy z oliwek (np do mozarelli)
za malo tluszczy , jeszcze wywaliles wegle to skad organizm ma brac energie ?
nie robi sie tak ze masujesz i nagle przeskakujesz na palenie fatu , chyba ze na miesie nie zalezy...
Napisano Ponad rok temu
gynnek napisał/a:
teraz obcialem wiekszosc węgli i cukrów, mało owoców, zero ryzu, makaronu itp. sporo białka, bez smazenia, tłuszcz tylko z masła orzechowego rano i oliwy z oliwek (np do mozarelli)
obciales drastycznie wegle , nie wiem ile ale przypuszczam ze sporo , z kalorii powinienes schodzic stopniowo
za malo tluszczy , jeszcze wywaliles wegle to skad organizm ma brac energie ?
nie robi sie tak ze masujesz i nagle przeskakujesz na palenie fatu , chyba ze na miesie nie zalezy...
niech dowali tłuszczy i przejdzie w ketoze, to mięso nie powinno polecieć. W każdym razie u mnie to się sprawdza
Napisano Ponad rok temu