Mam 16 lat 180 cm wzrostu waga 125kg.
aktualny stan zdrowia, zażywane leki, suplementy-
Stan zdrowia - Super(oprócz zagrażającej w przyszłości przez otyłość różnych choró

problemy zdrowotne w przeszłości, urazy, kontuzje, operacje,-
urazy-złamania ręki, chrząstki biodrowej, operacje-żadne
obciążenia genetyczne jakimiś schorzeniami? choroby metaboliczne, układu krażenia w rodzinie?-
Żadne
jak w przeszłości kształtował się problem Twojej wagi? zawsze byłeś grubszy, pulchny, czy zacząłes tyć od jakiegoś czasu? jakas konkretna przyczyna, czy po prostu systematyczna "praca na aktualny stan" ?
-Praktycznie od zawszę byłem pulchny ale nie aż tak jak w tej chwili, dlatego chcę to zmienic.
aktualny rozkład dnia, aktywność, czym się zajmujesz itp
- Wstaję rano biorę prysznic, jem śniadanie, wychodzę do szkoły,wracam ze szkoły,odrabiam lekcje,wychodzę do znajomych,porobię coś na kompurerze,biorę prysznic,oglądam telewizje i idę spać tak mniej więcej wygląda mój dzień
aktualny jadłospis, czego ile o której zjadasz
Śniadanie-3-4 kanapki z serem lub wędliną + jakiś pomidor, ogórek
2 Śniadanie- bułka z serem lub wędliną
Obiad- Ziemniaki+Kotlet+surówka
podwieczorek- Jogurt albo owoc
Kolacja- 2-3 kanapki z serem lub wędliną + jakiś pomidor, ogórek
jakie sa Twoje możliwości czasowe na trening, do jakiego sprzętu, siłowni masz dostęp? preferujesz jakiś konkretny rodzaj aktywności, colubisz, czego nei znosisz?
-Postarałbym się przeznaczyć tyle czasu ile byłoby potrzebne, wytrzymałbym wszystko byle zrzucić wagę
możliwości i chęci zmodyfikowania jadłospisu, gotowania itp ?
Myślę że na każdy byleby był skuteczny i nie strasznie kosztowny.
Wcześniej uczęszczałem na zapasy, no i ta waga powoli malała, lecz złamałem chrząstke biodrową przez co musiałem przerwać treningi oraz wtedy przybrałem znów na wadze (0 ruchu)
i tu pytanie czy wrócić do zapasów ?
Wszyskie suplementy jakie będą potrzebne zakupię byleby ktoś mi właśnie doradził jak to wszystko ma prawidłowo wyglądać.
Te pytania wziąłem z innego forum ale niestety nikt mi jeszcze nie odpisał także pomyślałem że spróbuje w innym miejscu.
Dzięki z góry za pomoc, Pozdrawiam.