Skocz do zawartości


Zdjęcie

Smażenie


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

Tyson1418048768
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3116 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Olsztyn
  • Zainteresowania:sport, laski, komputery, budownictwo, sztuki walki

Napisano Ponad rok temu

Smażenie
Dobre jest smażenie na oliwie z oliwek na redukcji? Ogólnie teraz przez 2 tygodnie nie smażyłem nic tylko gotowałem ale nie mogłem już powstrzymać się :P
  • 0

Dr.Joint
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 622 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Siłownia

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie
Ja smażyłem na redukcji i nie narzekałem. Zawsze razem z miesem dotawałem warzywa na patelnie i było mniam.
  • 0

słaby
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1728 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie
smażenie zawsze jest huuuu, akroleina, ketony i te sprawy ;p Oduczyłem się smazyć cokolwiek jak zobaczyłem co dzieje się z moją hemoglobiną na analizie technologii żywności. Ale to forum w znacznej części łamie zasady wpajane na tych lekcjach, wiec może tu też mnie ktoś zaskoczy.
  • 0
Trening jest niczym, wola jest wszystkim

abs
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 696 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie
oliwa z oliwek nie nadaje sie do smażenia. Dobrą opcją są potrawy duszone od dłuższego czasu dusze kurczaka na soku pomidorowym i daje przyprawę chili albo czosnek granulowany i jak dla mnie bomba dobre i zdrowe ;)
  • 0

Dr.Joint
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 622 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Siłownia

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie
abs, Napisz dokladnie jak to robisz. Zamiast wody sok pomidorowy wlewasz i dodajesz do niego chilli lub czosnek tak? A Kuraka bez zadnej posypki?
  • 0

Tyson1418048768
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3116 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Olsztyn
  • Zainteresowania:sport, laski, komputery, budownictwo, sztuki walki

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie
I kurczak zeby ugotować się dusi się w tym soku przez 50 minut? :P Ja nie smażę jednak już na tej oliwie z oliwek bo troszkę śmierdzi on jak zacznie długo się grzac na patelni. Lepiej jest poddusić na wodzie i pod koniec skroplić oliwą. Oliwa wbrew pozorom, że jest to tłuszcz jest bardzo zdrowa.
  • 0

Dr.Joint
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 622 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Siłownia

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie
Mi się zdaję , że jak gotowałem to już piers była ugotowana po 15 min:>
  • 0

Tyson1418048768
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3116 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Olsztyn
  • Zainteresowania:sport, laski, komputery, budownictwo, sztuki walki

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie
z wierzchu tak, ale jak gotujesz np udo jakieś z kością to trzeba gotować dłużej bo po 15 minutach kość dalej jest nieugotowana i ciężko mięso odrywa się od kości.
  • 0

Dr.Joint
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 622 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Siłownia

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie
Ja tylko piers kurczaka jem udka to nie chyba ze w kfc xD
  • 0

krzysiekl13
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1452 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:z nienacka

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie
najlepiej kupic taki specjalny olej w spray dla koksow :)
  • 0
:)

Tiger1418048803
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 544 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie

najlepiej kupic taki specjalny olej w spray dla koksow :)

fajny bajer, ale pewnie cholernie nieekonomiczne, tak jak i jajka w słoju i ser w proszku :>

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

krzysiekl13
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1452 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:z nienacka

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie
nie no co ty :) ja normlanie kupuje 18 zl kosztuje i na w huj mi starcza :)
  • 0
:)

krzysiekl13
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1452 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:z nienacka

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie
a najlepszy motwy kupic grila elektyrcznego i tam robic ;d pryskac tylko tym spryem
  • 0
:)

Marbo-Sport
  • Użytkownik
  • Pip
  • 30 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie
Ja podczas redukcji smażyłem same warzywa na patelnię,bez mięsa i tez było dobre. Wg mnie możesz smażyć na oliwie z oliwek,nie widze przeszkód.
  • 0
www.marbo-sport.pl - Lider producentów sprzętu do siłowni.

WIZARD1418048742
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1745 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Girona/Warszawa
  • Zainteresowania:dietetyka, żywienie, języki obce, samochody, SW

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie
Mimo wszystko oliwa z oliwek ze względu na niski punkt dymienia jest raczej średnim olejem do smażenia. Jej długie rozgrzewane może doprowadzać do powstawania szkodliwych izomerów typu trans. Do smażenia polecam przede wszystkim nasz rodzimy olej rzepakowy, oliwa z oliwek raczej do sałatek itp. (do potraw na zimno)
P.S do kolegi wyżej, mam ławkę i stojaki od marbo:D
  • 0

Tyson1418048768
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3116 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Olsztyn
  • Zainteresowania:sport, laski, komputery, budownictwo, sztuki walki

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie
WIZARD, Ciebie to tu 2,5 roku nie było chyba :P
  • 0

WIZARD1418048742
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1745 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Girona/Warszawa
  • Zainteresowania:dietetyka, żywienie, języki obce, samochody, SW

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie
No jakoś tak :wstyd: ale miałem mały problem z hasłem:D hehe
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024