pytanie - tuna flakes
Napisano Ponad rok temu
powiedzcie mi czy na posiłek potreningowy muszę jeść całą puszkę tuńczyka(185g - ponad 50g białka) czy np zjeść 100 gramów(ok 30 gramów białka) a później resztę?
mniejsze ilości szybciej się wchłaniają tylko czy te 30g białka w 100 gramach tuny to nie za mało bo przecież wszystkiego organizm nie przyswaja
dzięks za odpowiedź
Napisano Ponad rok temu
Guest_kosior_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiem o tym zwiększonym przyswajaniu ale nie można w siebie ładowac jak świniak. wystarczy że zjem tyle żeby uzupełnić zapotrzebowanie na białko i uzupełnić glikogen a nie 5 razy dziennie jeść do oporu by bym sobie jak święty mikołaj bebzon rozepchałpowiem ci ze lubie po treningu zjesc dużo bo wtedy otwiera sie tak zwane "okno anaboliczne"
ale po co jeść w jednym posiłku full białka jak tylko część się przyswoi. to niezdrowo ładować w siebie górę żarcia na jeden raz tym bardziej że im więcej zjesz na raz tym wolniejsze wchłanianiebiałka nigdy za wiele
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mniejsze ilości szybciej się wchłaniają tylko czy te 30g białka w 100 gramach tuny to nie za mało bo przecież wszystkiego organizm nie przyswaja
wszystko zależy od organizmu.. im więcej trenujesz, im jesteś większy, to więcej białka potrzebujesz.. chociaż tu nie ma zasady..
powiem ci ze lubie po treningu zjesc dużo bo wtedy otwiera sie tak zwane "okno anaboliczne"organizm przyswaja wiecej żeby odbudować straty po wysiłku poza tym białka nigdy za wiele
białka nigdy za wiele...czytaj wyżej plus zależy też od celu i zgodną z celem dietą
max białka na jeden posilek to 50g wiec moze byc
zależy od organizmu
wiem o tym zwiększonym przyswajaniu ale nie można w siebie ładowac jak świniak. wystarczy że zjem tyle żeby uzupełnić zapotrzebowanie na białko i uzupełnić glikogen a nie 5 razy dziennie jeść do oporu by bym sobie jak święty mikołaj bebzon rozepchał
masz rozpiskę diety, jedziesz tak jak w niej pisze.. tyle by bilans dzienny się zgadzał jkai masz ustalony... oczywiście najlepiej dłuższym stażu dopasować do siebie
hmmm a jak wyliczyliście że puszka tuńczyka to ponad 50g białka? wartości na ulotkach to wartości masy produktu...
najczęściej pisze na opakowaniach co ile ma.. choć czy to wierzyć można
Napisano Ponad rok temu
no spoko ale tam przeważnie jest dopisek na suchą masę;p a tuny jest 120g przeważnie i ok 21-27g na 100 suchej to jakie 50g?najczęściej pisze na opakowaniach co ile ma.. choć czy to wierzyć można
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
uffff chociaż ty mnie zrozumiałeśale adrianowi chodzi o to ze w puszcze jest jezcze woda ;p
Napisano Ponad rok temu