Kilka pytań laika
Napisano Ponad rok temu
2 pytanie. Jeśli np. nabiorę masy, ale będzie to głównie tłuszcz, to czy on może zalegać tylko i wyłącznie w brzuchu robiąc go coraz większym czy jednak wszystko rozchodzi się po całym organizmie ? I czy jeśli bym przytył (tłuszcz....) to czy można z niego robić jakąś masę ?
No generalnie mam jeszcze jedną prośbę. Nie wiem czy może znacie, albo polecacie dietę gdzie będą na prawdę jakieś podstawowe ogólnodostępne produkty, które będę w stanie zdobyć i rozpocząć jakąś dietę.... twaróg chudy i olej lniany ewentualnie mogę kupować owoc jak banan czy jabłko także jest do załatwienia. Także proszę pomóżcie mi bo na prawdę bardzo mi zależy na dalszym trenowaniu i przybieraniu na masie.
PS.
staż : 6 miesięcy
Napisano Ponad rok temu
Co do produktów to było sporo tematów.
http://www.fabrykasi...MASE-t1309.html
Napisano Ponad rok temu
Masa powinna iść tyle że sporo wolniej ale musisz jeść jakieś konkretne rzeczy a nie bułkę z masłem .Pamiętaj o zmianach treningu
Co do produktów to było sporo tematów.
http://www.fabrykasi...MASE-t1309.html
Prosiłbym o odpowiedź także na pozostałą część pytań
A wracając. Kupiłem drobny zapas twarogu (półtłusty) i oleju lnianego. Tak więc ostatni posiłek mamy załatwiony. Rano jak pisałem jajecznica bądź jajka na twardo na przemian z płatkami kukurydzianymi (tutaj pytanie czy można z cukrem!) Na 2 śniadanie chleb ( będę kupował razowy, ok 4 skibek z szynką drobiową). Na obiad jestem niestety skazany to co będzie zrobione. Podwieczorek to jakaś surówka (ogólnodostępna i tania więc mogę sobie pozwolić). Na kolację także chlebek razowy z wędliną, warzywkiem itp. No i przed snem ten twaróg i łyżka oleju lnianego. Co myślicie. (pamiętajcie, że bardzo ograniczają mnie koszta).
Napisano Ponad rok temu
Rozpisana dieta na którą mogę sobie pozwolić.
- 7.00 - śniadanie - 3 jajka na twardo + 2 kromki chleba razowego / płatki kukurydziane z mlekiem
-10.00 - 2 śniadanie - 4 kromki chleba razowego z szynką z kurcząt (drobiowa)
- 13.00 - obiad pierś z kurczaka + surówka + chlebek razowy (2 kromki) / kurczak z rożna -||- -||- // ryba (panga) -||- -||- (chleb na przemian z ryżem jeśli będzie akurat w domu, a będę się starał żeby był)
- 16.00 / 16.30 - podwieczorek - w/w surówka + jakiś owoc (prawdopodobnie banan)
- 19.00 - chleb z makrelą lub jakąś inną wędlinką + gorzka herbata
-21.00/22.00 - twaróg wiejski półtłusty 125g + łyżka oleju lnianego
Wiem, że prawdopodobnie dieta nie jest jakaś najlepsza, ale zależy mi na zdobyciu suchej masy, chociaż w jakimś tam stopniu... kiedy się jakoś usamodzielnię przejdę na prawdziwą dietę.Jak by jakieś poprawki to proszę pisać
Napisano Ponad rok temu
- 7.00 - śniadanie - 3 jajka na twardo + 2 kromki chleba razowego / płatki owsiane z mlekiem do tego garstka rodzynek
- 13.00 - obiad pierś z kurczaka + surówka + chlebek razowy (2 kromki) / kurczak z rożna -||- -||- // ryba (panga) -||- -||- (chleb na przemian z ryżem jeśli będzie akurat w domu, a będę się starał żeby był)
- 16.00 / 16.30 - podwieczorek - w/w surówka + jakiś owoc (prawdopodobnie banan)+ tuńczyk
- 19.00 - chleb z makrelą lub jakąś inną wędlinką bądź tuńczyk
To takie minimum.Co do oleju to staraj się pić łyżką po posiłkach ale nie na noc i nie w takich ilościach.
Napisano Ponad rok temu
To takie minimum.Co do oleju to staraj się pić łyżką po posiłkach ale nie na noc i nie w takich ilościach.
Ok. A tak właściwie co daje ten olej??? Kupiłem taki mały za 12 zł i nie wiem na ile on starczy.... -.-
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
up.
Rozpisana dieta na którą mogę sobie pozwolić.
- 7.00 - śniadanie - 3 jajka na twardo + 2 kromki chleba razowego / płatki kukurydziane z mlekiem
- 16.00 / 16.30 - podwieczorek - w/w surówka + jakiś owoc (prawdopodobnie banan)
- 19.00 - chleb z makrelą lub jakąś inną wędlinką + gorzka herbata
Wiem, że prawdopodobnie dieta nie jest jakaś najlepsza, ale zależy mi na zdobyciu suchej masy, chociaż w jakimś tam stopniu... kiedy się jakoś usamodzielnię przejdę na prawdziwą dietę.Jak by jakieś poprawki to proszę pisać
Przeanalizowałem twoją dietę i wyszły takie rezultaty
Węglowodany : 282g (powinieneś mieć co najmniej 280g)
Białko : 141g (powinieneś mieć co najmniej 140g)
Tłuszcze : 187g (powinieneś mieć co najmniej 70g)
Kalorie : 3375 - z czego ponad 50% to tłuszcze! (powinieneś mieć co najmniej 4000kcal)
Dieta nieciekawa. Musisz dodać sobie jakieś wysokokaloryczne posiłki które mają dużo białka i węgli a mało tłuszczu.
Co do tych kalorii to ponad 50% to tłuszcze, lecz tłuszcze w większości zdrowe także nie jest źle
Porady.
Zwiększ posiłki lub dodaj coś do swojego menu oczywiście ze wskazówkami wyżej.
Powodzenia!
Napisano Ponad rok temu
NIE ZGADZAM SIE KAMYL Z TOBĄ
BO łyżka oleju lnianego NA NOC SPOWOLNI ROZKŁAD BIAŁEK !! CZYLI DOBRZE
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
Cóż najlepiej brać tą oliwę wg mnie posiłkiem przed kolacją (mała porcja) i na kolację (duża porcja).