Mieszkacie sami czy z rodzicami ???
Guest_kosior_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ze starszymi ................jeszcze
Heh, masz dopiero 15lat, więc co sie kwasisz??
Dorośniesz, zamieszkasz sam - to poznasz uroki samotności (i płynącej fali pieniędzy na mieszkanie...).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mieszkanie samemu nie jest takie wspanale, jest przede wszystkim nudne, to tez glowna przyczyna mojej przeprowadzki spowrotem wsrod ludzi.
moj dzien wygladal tak:
6 do pracy
17-19 z pracy
4 godziny samotnosci i spac
dziwczyna sie uczyla, ja w drugim pokoju gralem lub gotowalem, glownie to dla siebie, bo jestem z niejadkiem. jak ktos tak wytrzyma pol roku to medal.
a co do pieniedzy, to pomimo ze tylko ja pracoje, dziewczyna sie uczy, to stac nas na wiele ponad podstawowe potrzeby, ale to glownie dzieki zaplanowaniu wydatkow [a nie ilosci pieniedzy] na przod, nawet niekiedy na 3miesiace.
teraz w planie mam za jakies dwa lata wybudowac swoj wlasny dom. samemu budujac mozna wiele zaoszdzedzic.
podam wam np dzieki czemu:
znajduje sie 400 tys zl, kupuje dzialke za 150 tys [sa sposoby by zrobic to taniej], wybudowanie domu to 200tys zl, zwalniacie sie z pracy na 18miesiecy [jak jest sie obrotnym to mozna nawet wybudowac sie w kilka miesiecy]
zostaje wam 50tys na wyplate dla was, oczywiscie to wszystko to tak na oko, ale bedac przemyslanym i obrotnym mozna zaoszczedzic do 100tys zl na budowie, to na czasie, to na wlasnej pracy, to na materialach, budujac sie w jednym sezonie mozecie zarobic nawet 10tys zl miesiecznie,
kupujac dom od dewelopera za dom, z malym ogrodkiem to lekkim chujem 450tys.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
samemu to mozna szalas postawicteraz w planie mam za jakies dwa lata wybudowac swoj wlasny dom. samemu budujac mozna wiele zaoszdzedzic.
podam wam np dzieki czemu:
znajduje sie 400 tys zl, kupuje dzialke za 150 tys [sa sposoby by zrobic to taniej], wybudowanie domu to 200tys zl, zwalniacie sie z pracy na 18miesiecy [jak jest sie obrotnym to mozna nawet wybudowac sie w kilka miesiecy]
zostaje wam 50tys na wyplate dla was, oczywiscie to wszystko to tak na oko, ale bedac przemyslanym i obrotnym mozna zaoszczedzic do 100tys zl na budowie, to na czasie, to na wlasnej pracy, to na materialach, budujac sie w jednym sezonie mozecie zarobic nawet 10tys zl miesiecznie,
pracuje w firmie budowlanej to wiem jak jest
kolega dzisiaj zaklada w nowym domu centralne i ma wydatek 25 tysiecy a zarabia 2 miesiecznie
samemu to mozna robic np szpachlowanie plytki malowanie itp pierdoly ale z pracy do pracy to niejest ciekawie
samemu ciezko jest cos zrobic i do tego pracujac no chyba ze ci niezalezy na czasie
Napisano Ponad rok temu
kupujac dom od dewelopera za dom, z malym ogrodkiem to lekkim ch*** 450tys.
joo masz racje, mozna wybudowac tanio, potem przez 3-4 lata wynajmowac komus, i jestes do przodu, ewentualnie po tych 4 latach sprzedac drozej niz wybudowales + zysk z wynajmu, wiec w kazdym badz razie bys byl do przodu, wiem co nieco bo sie ucze o tym troszke
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jestem jedynakiem
PS Aurelkaa Dziekuje :*
ponoć bardzo ładnie napisane
Napisano Ponad rok temu
A czym to było spowodowane? od swoich sie wyprowadzasz, a wprowadzasz do PIT'a?Od moich rodziców wyprowadziłam się jakieś 5 lat temu.
Sorry za ciekawość ;-)
Napisano Ponad rok temu
krzysiekl13, bardzo się cieszę, że mogłam pomóc.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli z rodzicami może warto zacząć rozglądać się za własnym mieszkaniem. Polecam [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].