białko sojowe
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dobra, lae nie na tym polegał temat wal tak jak mówi datulus, , bo tak jest najlepiej- dostarczysz najwieksza ilośc róznorodnych aminkowasów
Napisano Ponad rok temu
jak juz koniecznie chciales urozmaicac sobie diete o bialko sojowe to trzeba sie bylo wziasc za mleko, kotlety, itd wybor przeogromny
Napisano Ponad rok temu
nie tylko, po treningu, aby zapobiec katabolizmowi, ale potem przecierz, aby dostarczyc organizmowi budulcajak szamiesz samo bialko to tylko, zeby zapobiec katabolizmowi,
Napisano Ponad rok temu
kotlety,
dobra opcja kotlety sojowe to groszowe sprawy a 50g bialka na 100 wiadomo ze podstawa diety nie beda ale co pare dni wszamac pare kotlecikow by nie zaszkodzilo...
zreszta czytalem tu kiedys cos od joksa to 30% bialka by moglo byc roslinne bo organizm tez potrzebuje urozmaicenia
Napisano Ponad rok temu
ale faktem jest, ze bialko sojowe z roslinnych jest najlepsze
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
jak szamiesz samo bialko to tylko, zeby zapobiec katabolizmowi,
nie tylko, jesli by bialko sluzylo tylko do tego to przyrost masy miesniowej byl by rowny 0. Po treningu nastepuje katabolizm a bialko jest potrzebne by to powstrzymac - zgadza sie. W czasie treningu dochodzi tez do niszczenia włókien mięsniowych a w czasie regeneracji potreningowej do ich odbudowy i NADBUDOWY - do czego bialko tez jest niezbedne. Tak wlasnie nastepuje przyrost masy miesniowej. Dlatego bialko to najwazniejszy supelemnt diety, mozna o.s.r.a.c inne suple byle by miec bialko z jak najwyzszej pólki (no chyba ze ktos ma mega perfekcyjna diete to nie potrzebuje). A ja oprocz tego ze mam bialko dobre jakosciowo to jeszcze chce miec i sojowe by - jak to wczesniej napisalem - urozmaicic diete i zeby polaczyc dobrodziejstwa bialka serwartkowego (białka pochodzenia zwierzecego) i bialka sojowego (pochodzenia roslinnego).
Guest_GuZu1_*
Napisano Ponad rok temu
joks.plbiałko roslinne na pozór nie jest takie złe! np: białko pszenne zawiera bardzo dużo glutaminy. pozatym w białkach roslinnych wystepuja aminokwasy, których nie ma w białkach zwierzecych. białko sojowe- zawiera duzo lecytyny, która poprawia regeneracje ogólnie białka roslinne dobre sa przy zwiekszaniu siły, do robienia masy sa mniej przydatne
Kain, wal soje miedzy posilkami, ew. od razu po posilku w ktorym masz brak lub malo bialka.
pozdro!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dla mnie wartosciowe zwlaszcza z polaczeniem jak zaproponowales. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] kup sobie np izolat soi jest OK, a odpowiedz na twoje pytanie juz padla.postanowilem kupic bialko sojowe - tak wiem ze malo wartosciowe z punktu widzenia kulturystyki.
połączenie WPI, WPC (bedzie to duża ilość bcaa i innych aminokwasów) z soją/hydrolizatem białka pszenicy (tu znow duża ilość peptydów glutaminy) jest najlepszym wyjściem na powstrzymanie katabolizmu czy to porannego czy nocnego czy po treningu gdzie potrzebujesz nie tylko bcaa ale i glutaminy (zwlaszcza przed snem i po treningu potrzeba duzo glutaminy)mi sie zdaje ze jak juz to mieszac i w porcji brac i serwatke i sojowe na raz ale to mi sie tylko zdaje ;p
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Wiec co ? ostatecznie i jeszcze raz pytam : miksowac razem dwa proszki + woda i heja do ryja ??
Teraz zanim dojda tamte dwa bialka kupilem w sklepie i biore mega wypasione bialko (bardzo dobrej firmy maximuscle a bialko sie nazywa promax) i niestety meeeeeega drogie wiec kupilem tylko 454 gram. Ale styknie zanim dojdą tamte dwa. Zawiera: izolat serwatki, hydrolizat serwatki oraz peptyd. Jako skladniki dodatkowe zawiera peptyd glutaminy, tauryne oraz N-acetyl-cysteine (NAC).
Teraz sie wytlumacze czemu tak pytam o bialko. Juz pisze. Teraz robie cykl massacry + mono. Dodatkowo biore tauryne, glutamine, bcaa, aminokwasyno i oczywoscie wit i min. oraz omega 3. Zaraz po tym cyklu chce zaj.e.bac (bo mam juz kupione) tribulus, zma i arginine.
Zawsze nawet jak nie robie cyklu to w stalej suplementacji oprocz bialka biore glutamine, tauryne, aminokwasy itp itd. Ale koniec z tym. Wiekszosc z nas kupuje drogie suple, krete, stacki i inne wynalazki typu hmb itd itp wydajac na to kupe kasy a oszczedzajac na tym co najwazniejsze: białku. I kupujecie nieraz taką tandete trudno przyswajalna jak ostovia itp. Ja tez ją brałem Ja gdy skoncze ten cykl koncze z innymi suplami i inwestuje tylko w mega wypasione bialka - bede kupowal bialka tylko z gornych pulek, te najdorzsze i najlepsze np. takie jak to wyzej co opisalem - promax. Do tego tylko jeszcze jakies naprawde dobre witaminy i mineraly (chelatowane) oraz omega 3 i koniec. I sęk w tym ze nie bede bral jednego bialka. Bede brał rozne jednoczesnie: serwatkowe, sojowe, jajeczne , zbożowe (nie wiem czy takie jest ale sie dowiem np. pszenne). Poprostu bede kupowal i jadl najrózniejszego rodzaju bialka, roznego pochodzenia zeby mega urozmaicic diete a do tego tylko te z gornej pułki tak zeby byly naprawde dobrze przyswajalne.