Jaki sprzęt najlepszy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobre firmy to SEWIM, KELTON, ELEIKO.Witam, mam prośbę: chcę otworzyć siłownię, ale niestety nie wiem jakiej firmy sprzęt poelcacie. Ważne są dla mnie opinie fachowców, by uniknąć kupowania beznadziejnego sprzętu, któy nie będzie działał tak jak powinien i będze się psuć. Internet jest przeładowany takimi ogłoszeniami. Także drodzy Panowie i drogie Panie czekam na Wasze opinie, pozdrawiam ;-)
Na SEWIMIE ćwicze i jest ok ale polecam kupić jeszcze regulowane hantle bo do niektórych ćwiczeń są przydatne np. przy ćwiczeniu przedramion. PS. możesz napisać jaką siłownia będzie miała powierzchnię
Napisano Ponad rok temu
Dobre firmy to SEWIM, KELTON, ELEIKO.
Na SEWIMIE ćwicze i jest ok ale polecam kupić jeszcze regulowane hantle bo do niektórych ćwiczeń są przydatne np. przy ćwiczeniu przedramion. PS. możesz napisać jaką siłownia będzie miała powierzchnię
Ciężko powiedzieć, bo dopiero szukam odpowiedniego miejsca, chciałabym aby to była siłownia z klasą i miała takie wymikary, żeby ćwiczący nie przeszkadzali sobie podczas ćwiczeń i aby przemieszczanie się było dość swobodne. Nie jest to jednak żadne duże miasto, więc nie chcę przesadzać. Póki co myślę, że będzie ok. 130 m + szatnie, prysznice i recepcja. JAk wypali i się przyjmie to w planach jest barek ze zdrową żywnością, sauna, mini gabinet kosmetyczny- dlatego chciałabym aby sprzęt był dobry i wyrobił dobrą renomę ;-) dzięki za odpowiedź, pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chcesz otworzyć naprawde dobrą siłownię która później się rozwinie to musisz zadbać o reklamę, sprzęt i jednak troche większe pomieszczenia. Ja chodzę na siłownię która ma 800 m2 ale chyba razem z szatniami, recepcją i salą do ćwiczeń. Jeśli masz kapitał to możesz odrazu zadbać o fitness w swoim klubie oraz suplementy o które też się postaraj przed otwarciem siłowni. Jeśli jeszcze nie masz żadnego pomieszczenia wynajętego/wykupionego to poszukaj w miejscach często uczęszczanych jak bary, markety itp. No i oczywiście nie zapominaj o instruktorach, jakiś przestraszony i powolny (jak będzie obrotny to będzie ok) bo kto by chciał gadać z gościem który się boi gadać z kimś Dobra nie będe ciebie pouczał bo skoro masz zamiar otworzyć siłownię to wiesz o co chodzi i co ci potrzeba. Ale możesz jeszcze zadbać o to żeby ktoś z personelu układał cykle suplementacyjne i diety dla członków klubu Napewno ci to nagoni paru klientów.Ciężko powiedzieć, bo dopiero szukam odpowiedniego miejsca, chciałabym aby to była siłownia z klasą i miała takie wymikary, żeby ćwiczący nie przeszkadzali sobie podczas ćwiczeń i aby przemieszczanie się było dość swobodne. Nie jest to jednak żadne duże miasto, więc nie chcę przesadzać. Póki co myślę, że będzie ok. 130 m + szatnie, prysznice i recepcja. JAk wypali i się przyjmie to w planach jest barek ze zdrową żywnością, sauna, mini gabinet kosmetyczny- dlatego chciałabym aby sprzęt był dobry i wyrobił dobrą renomę ;-) dzięki za odpowiedź, pozdrawiam