Na wstępie chciałem napisać ze jestem nowy na forum. Temat założę według schematu jaki jest w faq
1. Wiek: 21 lat(w marcu 22)
2. Wzrost: 178
3. Waga: obecnie 63…
4. Stopień zatłuszczenia: bardzo małe
5. Metabolizm: hmmm bardzo szybki
6. Cel suplementacji: masa
7. Staż treningowy: łącznie 3 lata
8. W ciągu 3 lat zrobiłem 6 cykli(5tyg+4 przerwy) z kreatyna a poza tym nic nie brałem(żadnych gainerow itd.-powód brak kasy)
9. Diety jak na razie nie mam żadnej
10. hmmm tutaj powiem tak ze na kres 5 miesięcy mogę „wpompować” w siebie 2 tys. zł
Po krotce opisze mój staz treningowy, osiągnięcia itd. Zacząłem ćwiczyć w wieku lat 15 i do wieku 17 lat ćwiczyłem regularnie(dokładnie 28 miesięcy). W ciągu tego czasu z 54 kg wagi(wiem wiem byłem ogromny) przybrałem na masie do 71kg, Byłem z tego wyniku bardzo zadowolony gdyż nie miałem zbyt dużo kasy i jedyne na co mnie było stać to kreatyna o której pisałem wcześniej. Treningi przerwałem z powodu problemów z plecami. Później się przeprowadzałem do bloku i nie miałem gdzie ćwiczyć. Treningi wznowiłem po 2 latach i niestety z wielu powodów przerwałem znowu(ćwiczyłem od marca do czerwca), Po roku znowu wróciłem na siłownie na 4 miesiące(w podobnym okresie) ale znowu skończyłem z powodu wyjazdu do Anglii. Teraz chce się za siebie porządnie wziąsc. Cel to masa i tylko to się liczy. W pierwszej kolejności zamierzam iść do dietetyczki bo mimo tego ze jej normalnie i dużo nie mogę przytyć nic a nic a jak pisałem wcześniej w stosunku do wieku 17 lat straciłem 8kg…wiadomo bez ćwiczeń masa spada no ale nie tak jak u mnie. Po tym jak ona mi ułoży porządna diete pode mnie(czyli pod wyniki moich badań itd.) chce zakupić cały zapas suplementów(gainer Vitalmax, bialko ostrowii, Nitrobolon Energizer, Dextrojuice). Przymierzałem się do takiego planu:
I miesiąc(styczeń):miesiąc adaptacji organizmu do suplementow i siłowni
1tyg: 50g gainer, 50g białko, 50g dextro
2tyg: 100g/50b, 50g dextro
3tyg: 150g/100b, 50g dextro
4tyg: 200g/100b + kreatyna mono(Mega Caps Olimp)+100g dextro
II miesiąc: do końca tak jak w 4 tyg. pierwszego miesiąca
III miesiąc: przerwa w kreatynie(inne suple bez zmian, dextro 50g)
IV miesiąc: do gainera i białka dorzucam Nitrobolon Energizer+dextro 100g i tak przez kolejne 6 tyg.+ trening HST
V miesiąc: od polowy przerwa w nitro, inne suple bez zmian(dextro50g)
VI miesiąc: po przerwie kolejny cykl z Nitro+dextro+HST
Tak wygląda mój plan z grubsza. Koszt tego całego planu to około 2 tys.(nie przekraczając tej sumy). Przy okazji mam pytanie(wiem ze powinienem je umieścić w dziale trening ale nie będę rozbijał tylko po to tematu): trening HST składa się z 4 mikrocykli, Nitro bierze się 6 tyg. czyli można na nim zrobić 3 mikrocykle czyli co proponujecie- skrócić HST o jeden mikrocykl co uwazam za lepsze rozwiązanie jak robić jeden mikrocykl bez nitro. Po nitro powinien być co najwyżej trening regeneracyjny.. Uzasadnienie takiego planu jest takie-najpierw dieta+odżywki co pozwoli mi dojść do siebie na siłowni, później kreatyna dzięki której wrócę do formy całkowicie, odpoczynek, kopniak z nitro tak żeby przeskoczyć to co osiągnąłem już kiedyś i później drugi kopniak w 2 cyklu. Mój ostateczny cel to 75kg do wakacji a jak się da to więcej-masy nigdy nie za dużo:) Proszę o porady i uzasadnione odpowiedzi a nie weź to weź tamto bo tak. Z góry dziękuje:]
Puzdro
Szafik
![:)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)