Suplementacja do treningu na mase
Napisano Ponad rok temu
Na wstępie chciałem napisać ze jestem nowy na forum. Temat założę według schematu jaki jest w faq
1. Wiek: 21 lat(w marcu 22)
2. Wzrost: 178
3. Waga: obecnie 63…
4. Stopień zatłuszczenia: bardzo małe
5. Metabolizm: hmmm bardzo szybki
6. Cel suplementacji: masa
7. Staż treningowy: łącznie 3 lata
8. W ciągu 3 lat zrobiłem 6 cykli(5tyg+4 przerwy) z kreatyna a poza tym nic nie brałem(żadnych gainerow itd.-powód brak kasy)
9. Diety jak na razie nie mam żadnej
10. hmmm tutaj powiem tak ze na kres 5 miesięcy mogę „wpompować” w siebie 2 tys. zł
Po krotce opisze mój staz treningowy, osiągnięcia itd. Zacząłem ćwiczyć w wieku lat 15 i do wieku 17 lat ćwiczyłem regularnie(dokładnie 28 miesięcy). W ciągu tego czasu z 54 kg wagi(wiem wiem byłem ogromny) przybrałem na masie do 71kg, Byłem z tego wyniku bardzo zadowolony gdyż nie miałem zbyt dużo kasy i jedyne na co mnie było stać to kreatyna o której pisałem wcześniej. Treningi przerwałem z powodu problemów z plecami. Później się przeprowadzałem do bloku i nie miałem gdzie ćwiczyć. Treningi wznowiłem po 2 latach i niestety z wielu powodów przerwałem znowu(ćwiczyłem od marca do czerwca), Po roku znowu wróciłem na siłownie na 4 miesiące(w podobnym okresie) ale znowu skończyłem z powodu wyjazdu do Anglii. Teraz chce się za siebie porządnie wziąsc. Cel to masa i tylko to się liczy. W pierwszej kolejności zamierzam iść do dietetyczki bo mimo tego ze jej normalnie i dużo nie mogę przytyć nic a nic a jak pisałem wcześniej w stosunku do wieku 17 lat straciłem 8kg…wiadomo bez ćwiczeń masa spada no ale nie tak jak u mnie. Po tym jak ona mi ułoży porządna diete pode mnie(czyli pod wyniki moich badań itd.) chce zakupić cały zapas suplementów(gainer Vitalmax, bialko ostrowii, Nitrobolon Energizer, Dextrojuice). Przymierzałem się do takiego planu:
I miesiąc(styczeń):miesiąc adaptacji organizmu do suplementow i siłowni
1tyg: 50g gainer, 50g białko, 50g dextro
2tyg: 100g/50b, 50g dextro
3tyg: 150g/100b, 50g dextro
4tyg: 200g/100b + kreatyna mono(Mega Caps Olimp)+100g dextro
II miesiąc: do końca tak jak w 4 tyg. pierwszego miesiąca
III miesiąc: przerwa w kreatynie(inne suple bez zmian, dextro 50g)
IV miesiąc: do gainera i białka dorzucam Nitrobolon Energizer+dextro 100g i tak przez kolejne 6 tyg.+ trening HST
V miesiąc: od polowy przerwa w nitro, inne suple bez zmian(dextro50g)
VI miesiąc: po przerwie kolejny cykl z Nitro+dextro+HST
Tak wygląda mój plan z grubsza. Koszt tego całego planu to około 2 tys.(nie przekraczając tej sumy). Przy okazji mam pytanie(wiem ze powinienem je umieścić w dziale trening ale nie będę rozbijał tylko po to tematu): trening HST składa się z 4 mikrocykli, Nitro bierze się 6 tyg. czyli można na nim zrobić 3 mikrocykle czyli co proponujecie- skrócić HST o jeden mikrocykl co uwazam za lepsze rozwiązanie jak robić jeden mikrocykl bez nitro. Po nitro powinien być co najwyżej trening regeneracyjny.. Uzasadnienie takiego planu jest takie-najpierw dieta+odżywki co pozwoli mi dojść do siebie na siłowni, później kreatyna dzięki której wrócę do formy całkowicie, odpoczynek, kopniak z nitro tak żeby przeskoczyć to co osiągnąłem już kiedyś i później drugi kopniak w 2 cyklu. Mój ostateczny cel to 75kg do wakacji a jak się da to więcej-masy nigdy nie za dużo:) Proszę o porady i uzasadnione odpowiedzi a nie weź to weź tamto bo tak. Z góry dziękuje:]
Puzdro
Szafik
Napisano Ponad rok temu
Nie koniecznie. Ja proponuje tak:1tyg: 50g gainer, 50g białko, 50g dextro
2tyg: 100g/50b, 50g dextro
3tyg: 150g/100b, 50g dextro
4tyg: 200g/100b + kreatyna mono(Mega Caps Olimp)+100g dextro
Kup gain bolica na 1 miesiąc czyli ok. 4kg, potem sie dokupi na nastepne. Bierz dwa razy dziennie po ok. 100g po treningu i w ciągu dnia. Do tego dokup jakies białko np. pro longatum i bierz go 30g w porcji. Na noc i jedna w ciągu dnia.
Kup sobie Olimp mega caps na 2 miesiąc, reszte jak w 1 miesiacu. Dextro sobie daruj.
3 miesiąc jak pierwszy co do odżywek. W 4 miesiacu proponuje połączyć NE i N2. Dużą puche N2 i małą NE. Rozplanuj dawkowanie żeby stykło na 6-7tyg. A potem sie pomyśli... A co treningu to zapodaj sobie jakiś z FAQ w dziale treningi.
Napisano Ponad rok temu
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
Może być albo mass xxl tez nie ma kretki.Vitalmax
Nie nadaje sie na noc, ale jak juz ja masz to dodawaj łyżeczke oleju z oliwek do porcji na noc.Ostrowie
Wywal z suplementacji.Dextro
EDIT:
Co do Energizera sam planuje go wziąć ale jak na razie spotkałem się z tylko jednym komentarzem na jego temat i był negatywny, więc dla gwarantowanych efektów proponuje dozuci Nitrobolon 2. Pamiętaj też o diecie. Ale miałeś już styczność z siłką więc raczej nie musze ci przypominać.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo bardzo szybko ulega strawieniu. A żeby zapobiec nocnemu katabolizmowi organizm całą noc musi trawić białko z żołądka takie jak np. pro longatum.ale dlaczego Ostrowia nie nadaje sie na noc
Bo jest zbędne, poniekąd transportuje kretke, ale jak go nie weźmiesz to nic się nie zmieni.i czemu dextro mam wywalic z diety
Słusznie. W końcu nie musze dobrze mówić.Pierwsze zdanie podkreslilem bo nie lubie czegos typu wez to badz nie i koniec
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie jest na siłę, ale sam z ciekawości mam zamiar połączyć CP z NE i jestem ciekawy jaka masę na tym zrobię.CellPump
No możesz połączyć N2 z XP. Też cie ładnie kopnie. Ten cykl na stakach masz dopiero za jakieś 3/4 miechy więc jak chcesz to jeszcze nic nie kupuj a jak zacznę cykl na CP+NE to ci powiem jak efekty, to się wtedy zdecydujesz ostatecznie.N2+cos tam?
Napisano Ponad rok temu
Horse Power przy 1 dawce 20g/dzien(opakowanie 1000g=50 dni brania) =140zl/cykl
Xpand - 925g na 50dni 120zl
Co daje na 2 cykle 280 i 250 wiec spokojnie bym sie zmiescil. Miales racje z ta dekstroza-lepiej wydac te 200zl na stacka dodatkowego;>
Napisano Ponad rok temu
Możesz zrobić np. tak:
1 cyklHP+N2
XP + N2
2 cykl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1tyg: 50g gainer, 50g białko
2tyg: 100g/50b
3tyg: 150g/100b
4tyg-8tyg: 200g/100b + kreatyna mono(Mega Caps Olimp)
9tyg: 200g/100b
10tyg-17tyg:200g/100b + Nitrobolon2 + HorsePower(1x20g/dzien)+Mono(Mega Caps)
18tyg-21tyg: 200g/100b
22tyg-28tyg: 200/100 + Nitrobolon2 + Xpand + Mono
29tyg-31tyg: 200g/100b
Dalej nie rozpisywałem bo to nie ma sensu. Jak zaczne 2 cykl to wtedy będę myslal nad kolejnymi. Tak czy siak to nie wiem na 100% czy będę robil 2 bo konczy się on na koniec lipca a możliwe ze wyjade na miesiąc czy półtorej gdzies do roboty czy cos takiego. Miejmy nadzieje ze jednak zostane w Polsce i będę mogl caly czas ćwiczyć i rosnac:P Co do Horse Power w cyklu i do Xpand to starczaja one na tydzień krócej niż Nitro2 wiec zaczne je brac od 2 tyg suplementacji N2. Kreatyna jest tam jako dodatek i mysle ze dobrze podziala. W pierwszym cyklu na samej kreatynie będę bral 4 capsy dziennie a w pozniejszych cyklach po 2 tak żeby starczylo to na 3 cykle a ze będę bral nie tylko kreatyne w takiej postaci to w zupełności wystarczy. Co do treningu HST o ktory pytalem w pierwszym poscie-pytanie juz jest neiwazne. N2 starcza na 8 tyg co akurat starcza na pelny trening HST(jesli ktos juz robil ten trening moze mi cos napisac jak to wyglada w praktyce, czy oplaca sie nim zajmowac itd itp-chcialbym wiedziec jak najwiecej) Czekam na opinie o moim planie i oczywiście nowe sugestie poparte dobrymi argumentami będą mile widziane
Puzdro
Szafik
Napisano Ponad rok temu
bierzesz mono przez 4 tyg. potem 2 tyg przerwy i nitro i hp calkiem bez sensu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do staków to na cykl proponuje kupić ich tyle żeby stykły na pełny cykl. A kretke nie warto, w końcu bierzesz stak bo jest mocniejszy od zwykłego mono, to po co ładować w mieśnie zwykłą kretkę w czasie cyklu na stakach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To zwieksz o 10% dziennego zapotrzebowania wegle w diecie. Masa powinna ruszycstosujac sie do diety stoje prawie z waga w miejscu
Napisano Ponad rok temu
Pzdr;]
Napisano Ponad rok temu