Skuteczna zmiana treningu?? (Przy uż.sztangi i sztangielek)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
smiesznie bedziesz wygladac jak bedziesz miec czesc patri miesni wytrenowanych a czesc nie.wiec warto cwiczyc wszystkozalezy mi na wytrenowaniu w szczegolnosci Klatki, barków, pleców i bicepsów
chyba nie bardzo bo miesnie moga sie nie zregenerowac.w każdy dzień te same partie ciała - tj. pon. śr. pt. - czy jest to skuteczniejsze ??
Napisano Ponad rok temu
Tu chodzi o systemy treningowe, tj. np. hst czy fbw, poczytaj troche.Sliderukps napisał/a:
w każdy dzień te same partie ciała - tj. pon. śr. pt. - czy jest to skuteczniejsze ??
chyba nie bardzo bo miesnie moga sie nie zregenerowac.
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
Ain't no sunshine when it's on
Only darkness every day
Ain't no sunshine when it's on
Napisano Ponad rok temu
HST to przereklamowene gówno, zaden kulturysta tak nie cwiczy, zreszta w ogole bardzo malo osob cwiczy hst.
Nie sądziłem że kiedyś się zgodzę z tym człowiekiem ale jednak
Ja na twoim miejscu ćwiczył bym tradycyjny split.
Napisano Ponad rok temu
ok.. Kolejne pytanie dotyczy wagi ciężaru
- ostatnio stwierdziłem że większość cwiczen np. (wyciskanie sztangi na lawce lub wyciskanie sztangielek na skosie) idzie mi chyba za LEKKO - po wykonaniu 3 serii (12,10,8) czasem nie czuje ze je nawet wykonalem, mam na mysli to ze nieraz po treningu sie nawet nie spoce to nie jest chyba dobra oznaka, bo miesnie nie pracuje na tyle ciezko.. jak dostosowac ciężar do wzrostu, wagi i stażu. Obecnie na klatke wrzucam sobie okolo 30-35kg , na sztangielki 7 kg na rękę(ten sam ciezar przy rozpietkach) Przy cwiczeniu tricepsów zza glowy wrzucam tez okolo 7kg na reke jednak po cwiczeniu klatki moje rece sa juz zmeczona wiec szczerze mowiac ledwo co docieram do konca serii przy tym ciezarze.. czy to dobrze??
Kolejna rzecz..
Na pewne partie miesni klade szczegolny nacisk... np. podczas kazdego treningu 3 x w tyg. trenuje na koncu dodatkowo przedramię, nadgarstek.. znacie jakieś skuteczne ćwiczenia na tą partie mięśni rąk??
ostatnie pytanie dotyczy częstotliwosci treningów.. tj. czy jezeli wroce z pracy zmęczony i niemam siły np. na cwiczenie w jakis dzien, czyli poprostu sobie 1,2 trening odpuszcze bardzo wplywa to na skutecznosc trenowania miesni.. pytam ponieważ slyszalem ze cwiczac co 48h utrzymujemy w miesniach jakis poziom substancji ktora jest niezbedna podczas procesu rozrostu, w momencie kiedy trening przerywamy ta substancje trzeba dopelnic na nowo... jak to jest??
Napisano Ponad rok temu
2. Potrojna superseria uginania nadgarstkow w oparciu o lawke, za plecami i uginanie ramion ze sztanga nachwytem - standard, jezeli chcesz cos nowatorskiego to w Faq masz specjalny trening przedramion autorstwa Bodyguarda.
3. Przeczytaj moj art o nadkompensacji, to ci wszystko wyjasni, przy treningu silowym najwazniejsze jest trafic z czasem treningu w odpowiedni moment, czyli rownomierny split to podstawa.
To sa ogolne zalozenia treningow hst i fbwpytam ponieważ slyszalem ze cwiczac co 48h utrzymujemy w miesniach jakis poziom substancji ktora jest niezbedna podczas procesu rozrostu, w momencie kiedy trening przerywamy ta substancje trzeba dopelnic na nowo... jak to jest??
a jednak fbw sa czesto stosowane, a na najwiekszym polskim forum w tej tematyce to najpopularniejszy sposob cwiczenia.HST to przereklamowene gówno, zaden kulturysta tak nie cwiczy, zreszta w ogole bardzo malo osob cwiczy hst.
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
A co do samego treningu, cel:masa, nie sila.
Krotkie pytanie na temat kreatyny - jezeli ktos zaczyna cwiczyc a przed wiele wiele laty tego nie robil to wskazane jest chyba brac ale dopiero po 0,5 roku porzadnego treningu?
Napisano Ponad rok temu
Dokladnie tak najlepiej 6 miesiecy,a jeszcze lepiej jak dopadnie stagnacjaKrotkie pytanie na temat kreatyny - jezeli ktos zaczyna cwiczyc a przed wiele wiele laty tego nie robil to wskazane jest chyba brac ale dopiero po 0,5 roku porzadnego treningu?
Napisano Ponad rok temu
Czyli co ? boisz sie zakwasow ? jesli tak to blachy powod, w przyszlosci bedziesz za nimi tesknil,No tak dziwne jest zebym z ciezarami szalal.. staram sie dostosowac ciezar tak abym na drugi dzien wstal z lozka:) chyba ze proponujesz od razu wrzucic sobie na klatke 120 kg ?
A co do samego treningu, cel:masa, nie sila.
nie oszukujmy sie, jest to smieszny ciezar i musisz go zwiekszac, jezeli bedziesz pozostawal przy tym samym malo zdzialasz, poczatkujacy ktorzy cwiczyli pod moim okiem co trening zwiekszali obciazenie poniewaz na poczatku sila rosnie jak szalona, wiec nie boj sie dodac pare kg i dawaj z siebie wszystko na silowni, bo takim treningiem asekuracyjnym nic nie zdzialasz.Obecnie na klatke wrzucam sobie okolo 30-35kg , na sztangielki 7 kg na rękę
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
Co do cieżaru czytalem że powinien byc tak dostosowany do osoby aby po 3 seriach 12,10,8 mieć jeszcze siłę na przynajmniej 2 kolejne serie w zapasie. Nie należe do tej grupy zapaleńców co cwiczyli by 7 dni w tygodniu:) bez myslnie nakladajac na sztange maxymalny ciezar ktory ledwo podnosza.. rozumiem ze radzisz mi abym nałożył max ciężar tak abym był w stanie wykonać nim 3 pełne serie, po czym niemieć już siły ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie czuje, moze to przez to ze nie cwicze od dzisiaj, ani od tyg. ale od 2-3 miesiecy
Napisano Ponad rok temu
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
a 40 kg to jest śmieszny ciężar czy sie z tym zgodzisz czy nie tylko to ja bym dał rade rok temu na bica pare machnięć zrobić
Napisano Ponad rok temu