Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dieta + Trening

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

Kedzior
  • Użytkownik
  • 4 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dieta + Trening
Witam wszystkich forumowiczów :)
Zaglądam tu już od (będzie coś koło roku), dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować.

Mam 178 cm wzrostu i ważę !! 100kg !!, uznałem że to przesada i czas zrobić coś ze sobą :przestraszony:
Rok temu ćwiczyłem przez pół roku i jakieś pojęcie mam o siłowni. :zawstydzony:
Chciałbym wziąć się za siebie, mam plan chodzić na siłownie a po siłowni na basen popływać + dochodzą do tego aeroby (tzn. bieganie albo jazda na rowerze stacjonarnym w domu). Nie chcę żadnych odżywek, chcę dojść do czegoś na "sucho" jedynie mogę brać CHROM bo słyszałem, że zmniejsza łaknienie na słodycze, a to by mi się przydało :zdegustowany:
Tylko nie mam pojęcia jaki mam trening robić na siłowni i jaką mam mieć dietę. :wstyd:
Chciałbym schudnąć i przy okazji zrobić mięśnie żeby mieć jakaś figurę.
Może jeszcze mój wiek, mam 17 lat.
To chyba wszystko, chciałbym usłyszeć jakieś porady. :padam:

Ps. Nie wiem czy dobrze założyłem temat, ale nie chciałem oddzielnych robić w Dieta i Trening.
Dziękuje i pozdrawiam.
  • 0

RamzesII
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 8153 postów
2
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Dieta + Trening
wiec zaczynasz cwiczyc to trening taki narazie z dodatkami takimi jak aeroby basen itp i ok a dieta to dzial odzywianie

Trening ogólnorozwojowy

- przysiady(czworogłowy uda)
- uginanie nóg na maszynie leżąc(dwugłowy uda)
- wspięcia na palce stojąc(łydki)
- unoszenie nóg na poręczach(brzuch)
- wyciskanie sztangi leżąc na ławeczce poziomej(klatka)
- wyciskanie francuskie ciężarka jednorącz(triceps)
- unoszenie sztangielek bokiem(barki)
- podciąganie się na drążku szerokim uchwytem za brodę(plecy)
- uginanie przedramion ze sztangą(biceps)
- uginanie nadgarstków podchwytem(przedramię)

Każde ćwiczenie wykonywać po 1 serii(po kolei) 10-12 powtórzeń(przerwy między ćwiczeniami około 30 sekund). Skończenie tych 10 ćwiczeń nazywamy obwodem. Należy wykonywać na początku 2 obwody zwiększając stopniowo do 4 obwodów. Trening wykonywać 3 razy w tygodniu(między każdym treningiem powinien nastąpić 1 dzień przerwy)

• 0

VanHeru
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1004 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Kulturystyka, Dietetyka, Informatyka

Napisano Ponad rok temu

Kedzior, Sorry nie obraź się ale coś Ci napiszę po czym napewno zrzucisz te kg mianowicie :

Nie wyobrażam sobie jak w tym wieku można dopuścić się do nadwagi, albo trzeba naprawdę wpierdalać bez pojęcia wszystko na swojej drodze albo bierze się leki zapisane przez lekarza po których się przytyło - masz 17 lat, to naprawdę piękny wiek, pierwsze jebanie, dziewczyny dyskoteki itp a mogę się założyć że masz z powodu swojej nadwagi kompleksy i to zajebiste bo inaczej nie chciałbyś nic z tym robić.
Doceniam że chcesz chodzić na siłownie zmienić swój wygląd - starasz się - to dużo ale czasem to nie wystarczy.
Trzeba naprawdę odmawiać sobie wielu rzeczy, przyjemności a najgorsze są początki. Ktoś kto patrzy na Ciebie wiesz co sobie pomyśli ? "Grubas wpierdlaa co popadnie nie dba o siebie" Zmień to czy z odżywkami czy bez dojdź do wymarzonego celu bo po to człowiek sobie je stawia by je spełniać.

Chodź an siłownie 3x w tyg po niej biegaj czy idź na basen nie wpierdalaj pizzy hot dogów pizz nie chlaj browarów i schudniesz a dzięki temu staniesz się pewniejszy, odważniejszy i śmielszy - nie rezydbnuj po paru dniach, bo pod koniec naprawdę uznasz że warto.

pzdr.
  • 0

Kedzior
  • Użytkownik
  • 4 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Znalazłem swój stary plan ćwiczeń:

Dzień 1:

Klatka Piersiowa:
-Wyciskanie sztangi na ławeczce leżąc.
-Wyciskanie sztangi w skosie (głowa powyżej)
-Wyciskanie na przyrządzie (głowa poniżej)

Brzuch:

-Spięcia
-Spięcia ze skrętem (łokieć do kolana)
-Podciąganie kolan na drążku

Dzień 2:

Najszerszy Grzbietu:

-Ściągania drążka do klatki piersiowej
-Podciąganie dźwigni do klatki piersiowej
-Ściąganie ciężaru do brzucha w siadzie

Nogi:

-Przysiady ze sztangą
-Wyprosty nóg na przyrządzie
-Ściąganie nóg na przyrządzie

Dzień 3:

Barki:

-Wyciskanie sztangi w siadzie
-Unoszenie ramion
-Wyciskanie sztangielek w siadzie
-Rozciąganie linki na BRAMIE

brzuch:

-Spięcia
-Spięcia ze skrętem
-Podciąganie nóg na drążku

Dzień 4:

Klatka Piersiowa:

-Ściąganie linek przed sobą z przytrzymaniem
-Podciąganie linek przed sobą w siadzie
-Baterfly
-Rozpiętki na ławeczce

Biceps:

Podnoszenie sztangi
Podnoszenie sztangi łamanej na modlitewniku
Podnoszenie sztangielek ze skrętem

Triceps:

Uginanie przedramion na stojaku
Ściąganie linki przed sobą na BRAMIE
sciąganie linki za głowy na bramie.

I tak w kółko, jak szedłem 5 raz na siłkę to 1 dzień.

Taki miałem plan, ćwiczyłem tak pół roku.
Przestałem ćwiczyć bo ćwiczyłem sam (może to nie wymówka), teraz mam 2 kolegów którzy by ze mną chodzili i myślę że nie będzie teraz "nudno" na siłowni.
Nie wiem czy rozumiecie wszystko co napisałem w tym planie, ale tam gdzie ja chodziłem to było od cholery maszyn których może nie być na siłowni na mieście (byłem w Warszawie gdzieś w centrum przy basenie to nie było takich).
Czy mam się trzymać tego planu? Czy jakiś nowy (lepszy)?
Jak to jest z tym treningiem ogólnorozwojowym? To jest tak że przez ileś ten taki trening ogólno~ a później jakiś konkretny na masę czy tam rzeźbę? Czy tego treningu ogólnorozwojowego to nie można potraktowac te pół roku temu co ćwiczyłem (skończyłem jakoś luty-marzec) czy za mało ćwiczyłem i za duża przerwa była (pól roku). Przepraszam, że tyle pytań zadaje, chcę się tylko dowiedzieć. :spi:
  • 0

RamzesII
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 8153 postów
2
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kedzior, najpierw zrob ogolnorozwojowke skoro chcialbys rzezbe walic to przydaloby sie zebys ja walil z poltora miecha bo rzezba to naprawde ciezki trening stawy i miesnie przechodza bardzo ciezka przeprawe narazie skup sie na ogolnorozwojowce i zadecyduj sam co chcesz jechac mase czy rzezbe i jak zdecydujesz ze masa to za miecha napisz znow i sie ulozy jezeli rzezbe to napisz za 1.5 miecha
  • 0

VanHeru
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1004 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Klatka źle za dużo wyciskań rób :
Klata :
Wyciskanie skos w górę
Wyciskanie płasko
Rozpiętki lub przenoszenie za głowę

i w ten sam dzień triceps :
Wyciąg w dół
Wyciskanie sztangi lub hantla zza karku
Pompki tyłem

Drugi dzień :

Barki + nogi
Bary
Wyciskanie sztangi z przed glowy lub zza karku
wyciskanie sztangielek
unoszenie bokiem hantli

nogi :

przysiady
prostowanie tyłem
wznosy

3 dzień

plecy + biceps

Mc
Drążek
Ściąganie linki wyciągu

Bic:
Sztanga
Mlotkowy
Hantle naprzemian

pzdr.
  • 0

Kedzior
  • Użytkownik
  • 4 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

mogę się założyć że masz z powodu swojej nadwagi kompleksy i to zajebiste bo inaczej nie chciałbyś nic z tym robić.

Kurcze nie wiem co Tobie napisać.Mi się wydaje że nie mam kompleksów, ale z drugiej strony gdybym nie miał to bym nie chciał czegoś ze sobą zrobić. Nie wiem jak to wyjaśnić, ale nie mam jakiś oporów na basenie że czekam, aż parę osób wyjdzie z szatni żeby się przebrać, tylko wskakuje w kąpielówki i idę pływać.

nie wp****** pizzy hot dogów pizz nie chlaj browarów i schudniesz a dzięki temu staniesz się pewniejszy, odważniejszy i śmielszy - nie rezydbnuj po paru dniach, bo pod koniec naprawdę uznasz że warto.

Może to też zabrzmi głupio, ale naprawdę dawno nie jadłem takich rzeczy, moja mama dostaje jakiegoś szału jak zobaczy lub usłyszy o fast foodzie, i nie jadam i się przyzwyczaiłem.

Też nie siedzie w domu i się chowam przed wszystkimi, wychodzę na dyskoteki z ziomkami, "melanże" i tam trudno nie pić tego piwa jak pisałeś (nie jest tak, że jak powiedzą do mnie, że jestem cipa bo nie pije to będę pił. Się będę przyzwyczajał nie pić, i pewnie od kogoś tam usłyszę że nie pije to jestem taki i taki. Trudno)Co do dziewczyn, masz racje pewnie odrzuca je moje sadło i wcale im się nie dziwie.

Kurde wychodzi na to co napisałem że jestem ideałem :)
Pozdro.
  • 0

RamzesII
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 8153 postów
2
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nie musisz sie tlumaczyc chcesz dobrze wygladac to wstapiles diete wez trening masz i lecisz
  • 0

VanHeru
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1004 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hehe słuchaj sam chlam jak jebnięty bo to lubię, alko jak browar w ogromnych ilościach powoduje miesień piwny, widzisz zajebiście lubie ludzi którzy chcą poprawić swój wygląd nie tyle tych co chca oprzytyc ale tych co chca schudnąć bo oni musża iwecej sobie odmawiać.

Może masz wolną przemiane materii i dlatego jak jest albo jesz duzo slodyczy.
Staraj sie a napewno ci sie uda zrzucić troche kg.

pzdr.
  • 0

Kedzior
  • Użytkownik
  • 4 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Spoko, nie tłumacze się i nie usprawiedliwiam się dlaczego jestem gruby bo jestem gruby i tyle, tak tylko odpisałem na posta. < Znów wyszło na tłumaczenie. Trudno :hyhy:

Dobra dziękuję, że coś napisaliście mi :P . Jeszcze mam pytanko o dietę to mam znów założyć temat i opisać sytuacje w dziale Odżywanie, czy mam wziąść z jakiegoś przyklejonego tematu?
  • 0

VanHeru
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1004 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kedzior, Dział Dieta, ew napisz na priv do MikolajWB3 potruj mu troche dupe bo się nudzi :) on Ci ułoży dietę.
  • 0

RamzesII
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 8153 postów
2
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

5)

Tuńczyk w wodzie 200g
Chleb żytni razowy 100g

Mięso z piersi kurczaka b/skóry 200g
Ryż brązowy 70g
Oliwa z oliwek 15g

jajecznica
Jaja kurze całe 100g
Białko jaja kurzego 150g
Mleko zaw. 0,5 % tłuszczu 400g
Chleb żytni razowy 70g
Oliwa z oliwek 20g

Mięso z piersi kurczaka b/skóry 200g
Ryż brązowy 70g
Oliwa z oliwek 15g

Ser twarogowy chudy 200g
Chleb żytni razowy 70g
Oliwa z oliwek 10g

Tuńczyk w wodzie 200g

Wartości odżywcze:

Białko: 275,5g – 1102 kcal
Tłuszcz: 90,2 – 811,8 kcal
Węglowodany: 260g – 1040 kcal
Energia: 2953,8

Uwagi:
W celu przyspieszenia redukcji tkanki tłuszczowej należy stosować preparaty spalające tłuszcz /fat burner, l-karnityna, chrom itp./ oraz antykataboliczne w celu zmniejszenia strat masy mięsniowej /tauryna, aminokwasy całodobowe, BCAA, CLA/, diete należy wzbogacic o preparat witaminowo-mineralny.
autor Strongbart
  • 0