CO zrobic aby w koncu cos Patryka ruszyło...
Napisano Ponad rok temu
w porcji green magnitude masz 5 g kreatyny, lykajac 2 porcje masz 10g
wiecej NIE JEST POTRZEBNE
jesli tego nie rozumiesz to opusc ten dział
a biorac 2 staki w jaki sposb odrozni ktory dziala??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kupujesz po 5 pudel kreatyny
ciagle ja jesz i sie dziwisz ze nie działa
zrob sobie 2 miesiace przerwy od kreatyny
pozniej zjedz samego green magnitude i to wystarczy
nie ma co kupowac na zapas bo przeplacisz tylko
staki ciagle tanieja, za pol roku beda tanie jak barszcz, pamietam jak xpand byl po 170, a teraz za 115 mozna kupic.
wsztrzymaj sie z ta kreatyna, zrob przerwe,
skoro dieta jest to przedstaw ja nam, trening rowniez - chodzi o dokladna rozpiske
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przerwa, regeneracja - takie cos powinno zagoscic w twoim zyciu patryk
a nie tylko myslisz co dokupic
Napisano Ponad rok temu
Wiadomo, ze to metafora i hiperbola ale moze rzeczywiscie w diecie jest za duzo bialka i tak sobie przyspieszyl metabolizm.
Dlatego jak inni juz pisali, Patryk dawaj:
-swoja diete
-swoj trening
Napisano Ponad rok temu
DZIEN 1: Klatka - wyciskanie sztangi na plaskim 4 serie z progresja ciezaru 12 10 8 6 powtorzen, wyciskanie w waskim uchwycie 4 serie progresja 12 10 8 6, wyciskanie na skosie w gore 4 serie z progresja 12 10 8 6, rozpietki staly ciezar pozwalajacy mi wykonac okolo 10-12 powtorzen. PS. na kazdym treningu zmieniam kolejnosc cwiczen.. czasami wymieniam cwiczenie na: wyciskanie w waskim uchwycie na skosie w góre, ropietki na skosie w gore, przenoszenie hantelki nad glowa.
DZIEN 2 : PLECY - sciaganie wyciagu za plecy progresja 4 serie 15 12 10 8, sciaganie wyciagu do klatki piersiowej, cialo odchylone do tylu 4 serie, progresja 15 12 10 8, wioslowanie sztanga w opadzie 4 serie progresja 12 10 8 6, podciaganie hantelki w opadzie staly ciezar pozwalajacy mi wykonac techniczenie 8 powtorzen PS. na kazdym treningu zmieniam kolejnosc i czasami zmieniam cwiczenia na np. podciaganie na drazku, czy martwy ciag.
PRZERWA
DZIEN 4: BICEPS TRICEPS I PRZEDRAMIE - prostowanie rak na wyciagu 4 serie progresja ciezaru 15 12 10 8, uginanie rak ze sztanga stojac progresja 4 serie 12 10 8 6, wyciskanie waskim uchwytem NACHWYT 4 serie progresja 12 10 8 6, modlitewnik 4 serie progresja 12 10 8 6, francuskie wyciskanie 4 serie progresja 15 12 10 8, uginanie rak na hantelkach na stojaco staly ciezar pozwalajacy wykonac 8 powtorzen, unoszenie sztangi lamanej na przedramieni nachwyt, podchwyt, bokiem i obracanie hantelka z zawieszonym ciezarkiem z jednej strony najczesciej superserie jak nie to jak najkrotsze przerwy, PS Na kazdym treningu cos zmieniam poczawszy od kolenosci czy pozycji podczas cwczenia do zmiany ow cwiczen na m.in. uginanie hantelki w oparciu o udo, prostowanie na wyciagu tylem, unoszenie hantli na lawce skosnej, francuskie wyciskanie na siedzaco itp.
DZIEN 4: BARKI I KAPTURY - Wyciskanie sztangi zza glowy 3 serie progresja 12 10 8 , unoszenie sztangi lamanej z przodu podchwytem 3 serie stały ciezar pozwalajacy wykonac 10 technicznych powtorzen, unoszenie hantelek na boki 3 serie staly ciezar pozwalajacy wykonac technicznie 10 powtorzen, podciaganie sztangi lamanej wdluz tulowia 3 serie progresja 12 10 8, unoszenie hantli w opadzie staly ciezar pozwalajacy wykonac techniczne 10 powtorzen PS. na kazdym treningu zmiana pozycji, kolejnosci, zakresu ruchu i zmiana cwiczen na m.in. wyciskanie z klatki na glowe, unoszenie sztangi lamanej przed siebie nachwytem itp
DZIEN 5 NOGI I PRZEDRAMIONA - prostowanie nog na maszynie 5 serii z progresja ciezaru 20 15 12 10 8, uginanie nog w lezeniu 5 serii staly ciezar pozwalajacy wykonac 10 powtorzen, przysiady ze sztanga progresja 5 serii 15 12 10 8 8, martwy ciag na prostych nogach 5 serii progresja 20 15 12 10 8, wyciskanie na suwnicy 5 serii progresja 20 15 12 10 8, stawanie na palcach ze sztanga (łydki) 5 serii, staly ciezar az do zalamania conajmniej 15 powtorzen, stawanie na palcach na siedzaco 5 serii stały ciezar az do załamania conajmniej 15 powtorzen, unoszenie sztangi lamanej na przedramieni nachwyt, podchwyt, bokiem i obracanie hantelka z zawieszonym ciezarkiem z jednej strony najczesciej superserie jak nie to jak najkrotsze przerwy, PS na kazdym treningu zmiana kolejnosci itp dokladanie cwiczen na maszynach itp.
Kazde cwiczenia wykonuje dokladnie i staram sie wczuwac w kazde z nich aby dokladnie rozcwiczyc miesnie dlatego na kazdym treningu nawet na "sucho" mam straszna pompe ktora utrudnia pod koniec cwiczenia... potrafie podczas cwiczenia Bicepsow i tricepsow miec 2cm czasem nawet minimalnie wieksza pompe... Co do Diety ciezko mi jest ja trzymac dokladnie z powodow finansowych ale jak nie mam odpowiedniego posilku to uzupelniam to wszystko bialkiem weglowodany biore TYLKO po treningu gdyz jestem skrajnym endomorfikiem i potrafie utyc w dni 5kg i to lajtem np. w swieta musze bardzo uwazac co wkladam do ust... moja dieta wyglada, a przynajmniej wygladala podczas cyklu, mniej wiecej tak:
Rano ok 7-7:30 - 3 bulki grahamki i 150g poledwicy, w szkole na dlugiej przerwie 10:30 dwie bylki lub duzy rogal z wedlina okolo 150g, 13:20(przerwa) tak jak wczesniej, 16 100g ryzu, surowka, 200g piersi z kurczaka, 17 trening(oczywiscie w dni treningowe ) po treningu ok 18, 40 CARBO 20 min pozniej 30g odzywki bialkowej, 19 Ryz100g surowka i 200g piersi z kurczaka lub surowka z tunczyka i szprota w sosie pomidorowym z jajkiem i warzywami i chleb lub cos innego aby uzupelnic weglowodany i odzywka bialkowa 30-40g, przed spaniem odzywka bialkowa pro-longatum i ZMA... jak liczylem w odpowiednich ilosciach jest to okolo 2800 kalorii wiec jest przebitka... nie mam problemu z masa raczej z jej nadmiarem tak jak mowilem wiec bezproblemowo tyje tylko mocno srednio w miesnie ... mysle ze to narazie wszystko gdyby co powiedzcie to napisze...
Napisano Ponad rok temu
paranoja wydajesz tyle kasy na suple a na diete kasy nie masz?Co do Diety ciezko mi jest ja trzymac dokladnie z powodow finansowych
nie wiem czy dobrze wywnioskowalem ale cwiczysz 5 razy w tyg?
w dodatku widze ze na nogi to walisz wytrzymalosc albo rzezbe
ogolnie plan krotko mowiac jest zly
nie dziwota ze nic ci nie idzie
Napisano Ponad rok temu
pzdr/
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na klate wywal te wyciskanie wasko po to cwiczenie na triceps
ogolna kolejnosc treningow jest srednio dobrana
ale
zacznij schodzic do mniejszej liczby powtorzen
ostatnia seria najlepiej 4-6 powt
jesli chcesz budowac mase musisz zmniejszyc liczbe powt
na nogi 20 powt?? co to ma byc. wytrzymalosc trenujesz??
sama zmiana kolejnosci nic nie da
zmien zakres powt zdecydowanie
zaczynaj od tych 15 ok
ale roznica miedzy 12-10-8 powt jest niewielka.
nie rob powt wymuszonych - nei dajesz rady to odkladasz sztange i tyle.
a to ze masz pompe nie znaczy ze rosniesz. masa miesniowa rosnie glownie od zwiekszania obciazen, robiac powyzej 10 powt w wiekszosci serii cienko to widze
po treningu bialko i wegle mozesz a nawet powinienes pic razem, bez robienia przerwy
i przy tej wadze to z 3500kcal
bo 2800 to dla mnie moze by i bylo ok
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zmniejsz wegle
zwlaszcza bulki wywal z diety, jesli chleb to tylko razowy
odstaw gainery a zastap je bialkiem.
moze nie bedzie szlo tyle masy
ale przynajmniej bez tluszczu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
musisz obciac troche wegle
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chociaz z tego co wytyczalem to ciezko ci idzie masa ale ja tez mam taki problem ale u mnie moze to byc wywołane treningami Karate bo ćwicze prawie codziennie. Jedynie teraz na wakacje mozna troche masy nabrać
cel 75 kg
Napisano Ponad rok temu