Rzeźba
Guest_Plum_*
Napisano Ponad rok temu
Za tydzień kończę cykl na krecie, co po skończonym cyklu zrobić najlepiej, żeby zminimalizowac spadki? Regeneracja? Bez różnicy? Może odrazy rzeźbę zacząć?
Dzięki za pomoc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Poza tym zajrzałem w Twój profil: za mało masz w obwodach, by robić rzeźbę. Ja mam w bicu około 40 cm i uważam, że jeszcze jest za wcześnie
Zakładam, że Ty nie chcesz sporej sylwetki, zależy Ci tylko na rzeźbie, ale mimo wszystko uważam, że powinieneś sobie zrobić co najmniej biceps 36-37, klatka 105-110.
Guest_Plum_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wpisz "redukcja" w wyszukiwarce.
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
btw czym różni się rzeźba od redukcji bo ja nie wiem ? :(
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rzezba - trening majacy na celu uwidocznienie i polepszenie zarysu miesni, ich wyodrebnienie poseparowanie, uzylenie, uwidocznienie wlokien itd. z jak najmniejsza strata masy. czyli mozna powiedziec wyrzezbienie,polepszenie zarysow zdobytej masy. przyklad kulturysci gdzie bez strat masy mozna golym okiem rozpoznac wszystkie miesnie. minimalnie odjecie kcl aby byc ponad prog redukcji (nie chudnac) a przy okazji znow nie miec zbyt wielu kcl aby za duzo nie tyc, tu przyjmuje sie zasade powoli ale do przodu. czyli np ww w ilosci 4g/kg a nie 6g/kg co moze juz u niektorych powodowac odkladanie sie fatu. aeroby tylko po treningu silowym jakies 20 min dla zarysowania miesni a nie ich spalenia.
Napisano Ponad rok temu
Joks imo w kulturystyce redukcja to synonim rzeźby. Przynajmniej w tych kręgach w których ja się "obracam". Większość rozsądnych amatorów też redukuje tak by stracić jak najmniej mięsa .
Napisano Ponad rok temu
minimalnie odjecie kcl aby byc ponad prog redukcji (nie chudnac) a przy okazji znow nie miec zbyt wielu kcl aby za duzo nie tyc, tu przyjmuje sie zasade powoli ale do przodu. czyli np ww w ilosci 4g/kg a nie 6g/kg co moze juz u niektorych powodowac odkladanie sie fatu. aeroby tylko po treningu silowym jakies 20 min dla zarysowania miesni a nie ich spalenia.
to ni pojawiło się po wyslaniu mojego posta przypadkiem?
dla mnie dalej to jest to samo tyle ze jedno "bez głowy", drugie "z głową".
btw 20 min po treningu to ja nawet na redukcji nie biegam, no ale jesli mowimy caly czas o kulturystach, to wiadomo na saa można więcej .
Napisano Ponad rok temu
nie, inaczej by byl komunikat ostatniej modyfikacjito ni pojawiło się po wyslaniu mojego posta przypadkiem?
nie do konca, postaram wyjasnic sie to bardzo obrazowo. redukują to sie spaślaki z tluszczu a rzezbi to sie miesnie a nie tluszcz. wiec w jednym tracimy wage w drugim utwardzamy, poprawiamy estetyke miesni dlatego na redukcji trening specjalny i dieta a na rzezbe wystarczy tylko zadbac o diete trening bez wiekszych zmian bo mniej kcl zrobi swoje w wygladziedla mnie dalej to jest to samo tyle ze jedno "bez głowy", drugie "z głową"
Napisano Ponad rok temu
btw spaślaki to sie najczęściej odchudzają xD
jak to zwał tak zwał.
edit; jako ze nowy jestes to bez warna
Napisano Ponad rok temu
dokladnie dla mnie odchudzanie to wlasnie redukcja czyli gubienie zbednych kg a rzezba to poprawa widocznosci zarysow miesni zeby nie byc zmasowanym jak klocek bez zadnych zarysowjak to zwał tak zwał
Napisano Ponad rok temu
pzdr/
Napisano Ponad rok temu
i tu jest setno sprawy bo pytales sie wyzej jaka jest roznica miedzy redukcja a rzeba i wyjasnilem to z zawodowego punktu widzeniadla Ciebie strata 1-2% bf jest robieniem rzeźby, a przykładowo dla kolegi wyżej redukcji
Guest_Plum_*
Napisano Ponad rok temu
Na pewno powinienem rozdzielić (znaczy tak mi sie wydaje) dni treningowe, bo np. w poniedziałek mam tylko siłkę, a już w śr gram prawie dwie godziny dosyć dużo biegając, w pt ok. godziny. Może w DNT zejść do np. 4,5g? 4g? Dobra nie wiem, to wy tu mądrzy jesteście
Aha, czy po krecie trzeba robić jakąś regenerację? Czy normalnie można ćwiczyć dalej?