Poważny Problem z Nabraniem Masy ...
Napisano Ponad rok temu
Z biegiem czasu mam coraz wieksze kompleksy z tego powodu ...
Otóż mam 18 lat, 187 cm wzrostu, oraz waże 71 kg, czyli jestem krótko mówiąc wysoki i bardzo szczupły ...
Mam szybka przemianę materii co uniemozliwia mi przybranie na masie ...
W szerz jeszcze jakoś wyglądam ale jeśli chodzi o profil z boku to wtedy naprawde widac jaki jestem szczupły ...
Na ten moment mam takie suplementy takie jak :
- Gainer - Nutrend Winner 14
- Kreatyne - Olimpa
- Dekstroze do Kreatyny
Mam do tego pare pytan :
1. Moim największym kompleksem są chyba rece (biceps, triceps, przedramie) które sa strasznie chude,
mam pytanie czy sa jakieś ćwiczenia które w duzym stopniu powieksza biceps, lub ogólnie rece całe ?
2. Czy dobrze by było ćwiczyć Aerobiczną "6" Weidera przy stosowaniu suplementów, które moga powiekszyc moją masę ?
3. W jakich ilościach i o jakich porach dnia brać te suplementy które mi polecicie ?
4. Przez jaki czas ćwiczyć na suplementach i jakie suplementy brac ?
5. Jak powinien wygladać mój trening ?
Na pewno wypowiadacie się na tym forum dośc często i sami braliście suplementy więc mysle, że bedziecie w stanie mi
jakos pomóc bo juz nie moge z tym problemem sobie poradzić od dłuższego czasu ... Z góry dzięki wszystkim tym, którzy
zainteresują się moim problemem i pomoga mi w rozwiązaniu jego.
Napisano Ponad rok temu
witam w clubie tez mam kompleksy na temat rak ale coz odnosnie twego pytania to rece rosna choooooolernie wolno (bynajmniej u mnie) trzeba stosowac diety + odpowiedni trening + suple i urosna1. Moim największym kompleksem są chyba rece (biceps, triceps, przedramie) które sa strasznie chude,
mam pytanie czy sa jakieś ćwiczenia które w duzym stopniu powieksza biceps, lub ogólnie rece całe ?
jezeli bedziesz chodzic na sile to wystarczy ze bedziesz walic normalnie cwiczenia i tez bedzie dobrze zobacz w dziale trening do FAQ tam masz porady co do brzucha2. Czy dobrze by było ćwiczyć Aerobiczną "6" Weidera przy stosowaniu suplementów, które moga powiekszyc moją masę ?
staz musimy znac3. W jakich ilościach i o jakich porach dnia brać te suplementy które mi polecicie ?
suple takie jak gainery lub bialko+carbo mozesz brac caly czas tak jak witaminy nieczemu one nie przeszkadzaja jedynie w braniu krety sa przerwy srednio 2 miechy4. Przez jaki czas ćwiczyć na suplementach i jakie suplementy brac ?
typowo masowy w dziale trening w FAQ dobiez ktorys pod siebie badz zaloz temat w ktorym ci doradzimy5. Jak powinien wygladać mój trening ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kup pro longatum bx na noc, aminki olimpa na dzień i duuużo gain bolic 6000
do tego dietka kretka i mordercze treningi i będa z ciebie ludzie pozdro.
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Ćwicze juz 2 lata z przerwami i normalnie juz szlag mnie trafia z ta masą ..
Przedwe wszystkim to zweryfikuj swój trening, bo cos mi sie zdaje że wcale nie cwiczysz na mase, bo dwa lata siłki (przy dobrym treningu) nawet na sucho (bez supli) by cos dały i to nawet sporo. Np. moze walisz za małe ciezary a za duzo powtórzen w seriach, albo cwiczysz za duzo i za czesto myslac ze w ten sposob szybciej nabierzesz masy. Trening a dodkładniej sposób i technika jaką trenujesz to podstawa, jeśli masz zły trening to bedziesz jeszcze chudł a nie przybierał. Poniżej masz przykładowy zestaw spożądzony przez Joks'a. Poczytaj i zweryfikuj, tam mas równiez info ile razy w tygodniu powinienes cwiczyc, jak, no tam jest wszystko wszystko co powinienes wiedziec.
http://www.fabrykasi... ... 63&start=0
Jesli chodzi o gainera, moze lepiej kup osobno białko i carbo, i skoro masz taka przemiane to zwieksz lekko dawki.
Inna waża sprawa - sen, dużo spisz ? staraj sie jak najwiecej spac, nie siedz po nocach przed kompem lub tv tylko kładź sie wczesniej. To niby takie banalne ale ogromnie ważne - najlepiej sie regenerujesz spiąc.
Kolejna sprawa - stres, może Ty nerwowy jestes, masz jakies stresy czy cos. Jesli tak to wyluzuj albo idz do lekarza - to nie żart.
Tak pozatym co do supli to juz tu sa lepsi specjalisci co ci poradzą, ale słyszałem że po nitrobolon 2 idzie sie ladnie w gore, moj kumpel z pracy bierze - z natury dosc szczuply a teraz sobie bardzo chwali go, mowi ze rosnie w oczach

Jeszcze a propos snu i regeneracji, na lepsza regeneracje kup sobie ZMA i lecytyne.
Dieta - oprócz odpowiedniego treningu, regeneracji to kolejna kluczowa sprawa. Moze powinienes miec specjalna diete, myslałes o tym ? Przecietny koles taki np. jak ja (i inni na tym forum) w swojej diecie myslą przede wszystkim o tym zeby dostarczyc jak najwiecej protein i witamin a jak najmniej tłuszczy. A moze ty powinienes miec jakaś specjlana diete - bardziej kaloryczną, dla szczupłych osób. Poradź sie jakiego specjalisty, lekarza odnosnie diety, pwiedz ze jestes za szczuply chcesz przybrac a oprócz tego pakujesz i zalezy ci zeby przede wszystkim przybrac masy miesniowej a nie fatu. Jedyna moja sugestia: oprócz częstego jedzenia drobiu i ryb jedz też czerwone mięso. Wazna tez jest ilośc posiłków na dzien i żeby je spozywac regularnie (a nie jesc szybko, byle gdzie, byle co, byle jak). Jesli sie nie myle powinienes jesc 6 posiłków dziennie. O alkoholu i tego typu sprawach chyba nawet nie musze pisac...
Jeśli palisz to rzuc palenie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu

Moze za bardzo koncentrujesz sie na białku a zapominasz o weglach...jesli jestes ektomorfikiem powinienes zwiekszyc ich spozycie.PZDR
Napisano Ponad rok temu
Proponuje zrobic sobie z tydzien przerwy, dieta i trening z podwieszonych + ewentualnie jakeis suple
zdro.
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu