Poczatkujacy
Guest_Przem86_*
Napisano Ponad rok temu
zaczalem cwiczyc od niedawna bo dopiero kilka tyg, i robie to systematycznie,
celem moich osiagniec jest masa i sila,
mam do dyspozycji wszystkie dni w tyg od godzin popoludniowych czyli ok 16, sprzet ktory dysponuje to gryf mocno lamany, 2 hantelki, i obciazenie ok65kg,
mam 21lat. prosze o porady jakie moge wykonywac cwiczenia jakie odzywki zeby zdobyc mase i sile, dziekuje pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Guest_Przem86_*
Napisano Ponad rok temu
cwiczenia ktore wykonuje to wyciskanie gryfu sprzed glowy, robie to w 3 seriach po 15 powtorzen,
pozniej wyciskanie gryfu zza głowy 2 razy po 10 powtorzen,
Podciąganie gryfu wzdłuż tułowia 2 razy po 15,
uginanie ramion z gryfem i to cwiczenie robie najczesciej staram sie zrobic go w jak najwiekszej ilosci serii po ok 15 powtorzen,
uginanie ramion ze sztangielkami w 2 seriach po 20 powtorzen,
wyciskanie francuskie siedzac sztangielka w 2 seriach po 10 powtorzen.
kolejnosc cwiczen ilosc seri i powtorzen jest rozna zakazdym razem robie inna kolejnosc (przypadkowa) a ilosc powtorzen jest taka na jaka forma w danym dniu mi pozwoli.
z odzywek biore hmb mega caps i kre-alkalyn.
Napisano Ponad rok temu
pon klatka i tric
- wyciskanie sztangielek 3x
- wyciskanie sztangielek na skosie 3x (podlozyc jakies koce,poduszki itd.)
- rozpietki na plaskiej/skosie co 2 tyg zmieniac 3x x12
- wyciskanie francuskie sztanga lamana do czola 3x
- pompki w podporze tylem lub wyciskanie francuskie sztangielki jednoracz, lub francuz sztanga lamana w siadzie za plecami, lub sztangielka w opadzie tulowia (zmieniac co pewien czas) 3x
sr plecy + bic
- wioslowanie gryfem lamanym 3x
- wioslowanie sztangielkami jednoczenie 3x
- wioslowanie sztangielka 3x
- martwy ciag ze sztangielkami 3x
- uginanie przedramion ze sztanga 3x
- uginanie sztangielek lub młotki albo kolanko (zmieniac co pewien czas) 3x
pi barki + kaptury + nogi
- wyciskanie sztangielek arnoldki 3x
- unoszenie sztangielek bokiem w gore 3x x12
- unoszenie sztangielek w opadzie 3x x12
*- szrugsy 3x x15
- przysiady ze sztangielkami 3x
- wykroki ze sztangielkami 3x
- wysoki wstep ze sztangielkami 3x
*- wspiecia ze sztangielkami 3x x15
*- odwrotne wspiecia 3x x15
*- krotsze przerwy max 1 minuta watpie by chcialo ci sie dokrecac cos do sztangielek co seria wiec dobierz w pozostalych cwiczeniach taki ciezar by zrobic 12-8 ruchow w serii poza tymi gdzie napisalem obok zalecana ilosc powtorzen
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Guest_Przem86_*
Napisano Ponad rok temu
jesli chodzi o odzywki to jakie dokladnie bys mi polecil??
z tego co napisales wynika ze w czwartek, sobote i niedziele mam niecwiczyc??
niemusze miec wyrzezbionego ciala jak kulturysci, zalezy mi na tym zeby byc szeroki w barkach, miec duze bicepsy i duza sile
Guest_Przem86_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli duzy biceps to masa, a wiec napewno gainer, bialko na uzupelnienie diety, dibencodize zebys wiecej jadl, niedlugo mono z transporterem po ktorym idzie zbudowac ponad 1 cm. trening zeby biceps tak urosl musialby byc specjalny na poruszenie tej partii ale jako ze cwiczyles do tej pory jak hmm nie wyraze sie to takiego treningu robic nie mozna.jesli chodzi o odzywki to jakie dokladnie bys mi polecil??
tak regeneracja to podstawa miesien musi miec czas by rosnacz tego co napisales wynika ze w czwartek, sobote i niedziele mam niecwiczyc??
Guest_Przem86_*
Napisano Ponad rok temu
jesli duzy biceps to masa, a wiec napewno gainer
jaki gainer bys polecil??
Guest_Przem86_*
Napisano Ponad rok temu
niedlugo mono z transporterem po ktorym idzie zbudowac ponad 1 cm
co to jest to mono z transporterem?? bo niezabardzo wiem o co chodzi
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] orazjezeli moglbys to podal bys mi jakiegos linka do strony na ktorej sa pokazane jak wygladaja te cwiczenia
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
np mass xxl bardzo dobry gainer ze sklepu:jaki gainer bys polecil??
oczywiscie mozesz kupic tez mniejsze opakowanie np:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] lub
rozchodzi sie o monohydrat kreatynyco to jest to mono z transporterem?? bo niezabardzo wiem o co chodzi
oraz jakis transporter ktory polepszy jej wchlanialnosc
i
Guest_Przem86_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Guest_Przem86_*
Napisano Ponad rok temu
slyszalem o jakichs regeneratorach stawow, moze to by bardziej pomoglo??
jakie cwiczenia polecilbys na wzmocnienie przedramion?? to moze dodal bys je do tych ktore mi zaproponowales w treningu??
Napisano Ponad rok temu
rozchodzi sie zapewne o glukozamine, msm, chrzastke rekina, kolagen. ale to stosujemy na stawy bóle itd. a nie przedramiona. proponuje nachwyt i podchwyt w super serii. a wiec chwytasz sztangielke lub gryf siedzac kladziesz to na nogach (podchwytem) i uginasz przedramiona w dol, gdy juz poczuje duza pompe odkladasz i chwytasz nachwytem i to jest 1 superseria. czyli przejscie z podchwytu na nachwyt bez odpoczynku. ja takie cos robie sztanga ale gryfem lamanym bedzie trudniej sproboj tak zeby bylo ci wygodniej. w faq jest jeszcze jeden temat o przedramionach tam bodyguard opisywal cwiczenia z wiadrem i piaskiemslyszalem o jakichs regeneratorach stawow, moze to by bardziej pomoglo??
Guest_Przem86_*
Napisano Ponad rok temu
w faq jest jeszcze jeden temat o przedramionach tam bodyguard opisywal cwiczenia z wiadrem i piaskiem
ok zaraz sobie to przeczytam,
a w ktorym dniu moglbym to wrzucic do cwiczen?? czy cwiczyc to w wszystkie dni treningowe??
wogole to dzieki za wszystkie twoje porady i dzieki ze odpisujesz na kazde z moich pytan
Napisano Ponad rok temu
Guest_Przem86_*
Napisano Ponad rok temu
moze mi ktos wyjasnic co to jest te wioslowanie sztanga lub sztangielkami?
joks podal wyzej linki do stronki z cwiczeniami
poszukaj tam znajdziesz napewnowww.kulturystyka.pl/atlas/
Guest_Przem86_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kul...showtopic=39185niemoge znajsc tego tematu
po plecach i bicepsiew ktorym dniu moglbym to wrzucic do cwiczen?? czy cwiczyc to w wszystkie dni treningowe??
z samego rana lub popołudniu bo objedzie wtedy jest największy poziom testosteronuw ktorych godzinach najlepiej cwiczyc??
2 minuty procz tych cwiczen ktore zaznaczylem gwiazdkai jakie robic przerwy miedzy seriami??