Czy dobrze ułożyłem dietę?
Napisano Ponad rok temu
A więc tutaj moje pytanie, jaką zastosować?
Waga: 76 kilogramów
Wzrost 176-177 centymetrów
Czy potrzebuję diety redukcyjnej, czy może na masę?
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
...
Chciałbym zrzucić zbędne kilogramy bez utraty masy mięśniowej. Mój cel "wagowy" to 70 kilogramów. A tak na prawdę to zależy mi najbardziej nie na kilogramach, a na płaskim brzuchu.
Na szczęście przy mojej nadwadze jedynie z tą częścią ciała mam problem.
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Chciałem jeszcze coś powiedzieć o sobie: codziennym żywieniu, ruchu i zdrowiu.
Może się to wydać dziwne, ale nie lubię słodyczy i praktycznie od kilku lat nie miałem ich w ustach (poza cukierkami miętowymi, mentosami, itp)! Od kilku lat również przestałem jeść także jedzenie typu fast food (jedyne "żarcie" tego typu, które rzadko, ale spożywam to frytki). W czasie wakacji codziennie gram w siatkówkę, czasem piłkę nożną, nawet do dwóch meczy dziennie. Mam problemy z nadmiernym (mało powiedziane że nadmiernym) poceniem całego ciała, które nęka mnie można powiedzieć od urodzenia. Skąd więc mam dosyć mocno odstający brzuch? Przy takich czynnikach i trybie życia powinienem wyglądać chyba nieco inaczej? Podejrzewam że moim problemem jest zbyt duże spożycie pieczywa białego... śniadanie, drugie śniadanie, obiad, kolacja i potem znów jakieś kanapeczki. Czy mogę mieć w tym rację? W razie czego od jakiegoś czasu przerzuciłem się na chleb razowy.
Napisano Ponad rok temu
W dziale trening wyczytałem że przed ćwiczeniami aerobowymi trzeba zabezpieczać organizm Glutaminą i aminokwasami BCAA, 30 minut przed rozpoczęciem. Czy jest to konieczność? Jeśli tak to gdzie to wszystko znajdę? Czy potrzebna mi do treningu jakaś rozgrzewka?
Aha, czy A6W to jedyny zestaw ćwiczeń, który pozwoli mi efektywnie zrealizować cel? Może dołożyć jeszcze jakieś inne? W jakim czasie mam to wszystko zmieścić?
Sorry za moją niefachowość w moich postach, ale mimo przeczytania wielu artykułów nadal jestem "zielony"...
Napisano Ponad rok temu
jak dla mnie to nie jestes gruby, więc nie masz co redukowacWiek: 17 lat
Waga: 76 kilogramów
Wzrost 176-177 centymetrów[/i]
Edit 1
sprawdziłem w kalkulatorze bmi, i potwierdził on moją powyższą wypowiedz stwierdzając: 'prawidłowa waga'
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu