Moje odpowiedzi. Napiszcie co sadzicie!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sa rozne szkoly cwiczenia klatki...zasadniczo mozna przedstawic trzy wersje:np.zaczynam klate i mam 4cwiczenia do zrobienia(sztanga prosta,sztanga skosna,rozpietki,wyc.chantli)
1) robisz pierwsze rozpietki dzieki czemu pompujesz krew do miesni a dopiero pozniej sztangi
2) robisz pierwszy skos w gore bo plaska to tylko cwiczenie wynoszone ponad szczyt przez chlopaszkow ktorzy sie chwala ile wycisna...i dopiero po skosie lawka plaska. ja osobiscie plaskiej nie robilem juz dobrych kilka miesiecy wole rowniez sam skos
3) w jednym tygodniu robisz wszystko na skosie (sztanga,sztangielki,rozpietki) po tygodniu zmieniasz i robisz wszystkie cwiczenia na plaskiej
a odnosnie twojego pytania rob wszystko po koleji tak jak jest w ulozonym planie
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
On ma 15 lat dopiero a wy mu kreatyne proponujecie, niech wykorzysta to ze mu hormony szaleja w tym wieku...
Ciezko z tymi hormonami.. tez w tym wieku zaczyłem... i malo co poszło, a jeden cykl na mono i od razu 5kg+ bylem wiec, niech jednak spróbuje je wziąsć
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
1.Jak robic unoszenie nog do pionu-na plaskiej? z obciazeniem czy nie?
2.Czym moge zastapic uginanie nog lezac przodem? bo nie mam tego sprzetu:/
3.Czy moge zamiast wspiec z obciazeniem na barkach zrobic siedzac(sztanga na udach)?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] cwiczenie przedostatnie BRZ19M tyle ze na laweczce...ale rownie dobrze mozesz wykonywac je tak jak na zdjeciu.
2) w tym cwiczeniu pracuja miesnie dwuglowe i domowymi sposobami bez atlasow bedzie ciezko moge napisac tylko ze ta partia miesni pracuje przy np: martwym ciagu na prostych nogach lub odwodzeniu nogi w tyl ale tutaj musialbys dysponowac jakims wyciagiem lub ciezarkiem przyczepianym do nogi
3)to jest cwiczenie na lydki, mozesz polozysz sztange na nogach i robic wspiecia dobrze rowniez wtedy podlozyc sobie jakies podwyzszenie pod nogi i na nich polozyc przod stopy tak by moc pięte swobodnie opuscic nizej o parenascie cm przy wykonywaniu cwiczenia,ale mi zawsze sztanga zsuwala sie z nog i kolejnym zamiennikiem sa wtedy wspiecia ze sztangielkami trzymasz je w recach stojac pamietaj o podwyzszeniu pod nogi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1) wydaje mi sie ze klatke mam slabo rozwinieta i chce to poprawic gorne partie moze tez ogolnie powiekszyc jej rozmiar jakie cwiczenia ??
2) barki tez bym chcial poprawic co myslisz o takim zestawie
- wyciskanie wsztangi zza karku
- unoszenie hantelek bokiem
- unoszenie bokiem w opadzie
- arnoldki
Napisano Ponad rok temu