Ból szyji,głowy przy ćwiczeniu
Napisano Ponad rok temu
Mam 18 lat, waże niecałe 60 kilogramów,nie biore i nie brałem żadnych supli a tym bardziej sterydów, wyciskam 90kg na klate (75 kg na serie po 12 powtórzeń),strasznie mało jem - śniadań prawie w ogółe. Myślę ze wynik jest fenomenalny - w porównaniu z moimi kumplami , którzy są znacznie więksi,ciężsi,starsi i wpiepszają dużo więcej jednak nie o tym mam pisać.
MAM PEWIEN PROBLEM , od niedawana czuję silny ból w szyji podczas wyciskania - ból narasta od kręgosłupa i "płynie" po potylicy az do konca tyłu głowy.
Nie wiem czym to jest spowodowane - słabą rozgrzewką,oddychaniem ?
Dodam że mam skolioze lecz to raczej nie przez to , tym razem ból pojawił się gdy wyciskałem 75kg na serie bez rozgrzewki , kiedyś też pojawiło mi się takie coś ale po zaprzestaniu treningu było ok.
Czy wam zdarzyło się coś podobnego? Co mam zrobić?
Tylko nie mówcie że zgłosić sie do lekarza bo to nic nie da , każe mi odstawić treningi albo dożywotnie zabroni ćwiczyć.
Napisano Ponad rok temu
Dodam że mam skolioze
moim zdaniem przez to...za bardzo obciązasz kręgosłup i stąd ból...lecz to raczej nie przez to
nieCzy wam zdarzyło się coś podobnego?
zmniejsz ciężary , i idź do lekarzaCo mam zrobić?
Napisano Ponad rok temu
To nie o ciężary chodzi, dałbym rade nawet dużo większym cięzarem.zmniejsz ciężary , i idź do lekarzaCo mam zrobić?
Do lekarza? chyba nie w tym kraju.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale zrozum to że na 99% to wina tego że masz skolioze...
Wyciskam na ławczce poziomej , w takim układzie chyba kręgosłup się nie obciąza.
Jeśli się myle to może jest jakieś inne ćwiczenie które nie obiąza kręgosłupa (na mięsnie klatki)
Napisano Ponad rok temu
obciąża się...cały rozkład sił które naciskają na twoje ciało idzie na kręgosłupw takim układzie chyba kręgosłup się nie obciąza.
Napisano Ponad rok temu
obciąża się...cały rozkład sił które naciskają na twoje ciało idzie na kręgosłupw takim układzie chyba kręgosłup się nie obciąza.
Tylko że mnie nie boli kręgosłup tylko szyja i głowa (bardziej ).
Napisano Ponad rok temu
kręgi...jak pisałeś ból
"płynie"
dokładnie, tylko to nie musi być jakiś impuls EM tylko krew w tetnicy (dopływa do mózgu).
Napisano Ponad rok temu
Wazysz 60kg i wyciskasz 90kg na klate respekt ale to wydaje sie duzo jak na ta wage przynajmniej dla mnie tez tyle waze i nawet nie myslalem o 70kg a co dopiero o 90
Ja mam podobne pytanie tylko z dziedziny przedramie. Jak robie cwiczenia na biceps z obciazeniem 20kg uginanie rak w pozycji stojacej to strasznie mnie bola rece na wysokosci przedramion tak na dole. Jesli podnosze wiekszy ciezar to tez mnie to boli, ale najgorzej boli jak odkladam po wykonanym cwiczeniu. Nie wiem co jest tego przyczyna krew nie dochodzi czy cos?;/
Napisano Ponad rok temu
też tak miałem.Ja miałem to od przeciązenia stawów.Ja mam podobne pytanie tylko z dziedziny przedramie. Jak robie cwiczenia na biceps z obciazeniem 20kg uginanie rak w pozycji stojacej to strasznie mnie bola rece na wysokosci przedramion tak na dole. Jesli podnosze wiekszy ciezar to tez mnie to boli, ale najgorzej boli jak odkladam po wykonanym cwiczeniu. Nie wiem co jest tego przyczyna krew nie dochodzi czy cos?;/
Przejdzie jak na dłuższy czas zmniejszysz obciążenia...
Napisano Ponad rok temu
A do autora tematu - idź do lekarza sportowego. I nie upieraj sie... Tigre ma racje - lekarz to podstawa w tym wypadku. Możesz dodatkowo spróbować zrobić wyciskanie hantlami i zobaczyć czy pojawia sie ten ból.
,