Jak to z tą kreatyną jest naprawde ?
Napisano Ponad rok temu
Nie chodzi mi tutaj o to jak kre alkalyn jest dobry ale jak monohydrat kreatyny jest mało skuteczny. Zdaje sobie sprawe z tego, że wyniki badań, którymi szczyci sie All American Pharmaceutical mogą być nie do końca obiektywne to jednak chyba coś w tym jest. Wynika z nich m.in. to, że jeśli spożywamy 5 gram zwykłego monohydratu kreatyny to prawdopodobnie korzystamy z 200-400 mg rzeczywistej kreatyny
No więc jeśli to prawda to faktycznie lipa. Z kolei jeśli będziemy chcieli temu zaradzić w najprostszy sposób - po prostu spożywając więcej monohydratu to można narobić troche szkody w organiźmie (np. dużo kreatyniny)
Więc jak to w końcu jest ? Kto mnie uświadomi czy faktycznie jest tak jak napisałem wyżej czy to kolejna lipa reklamowa ? Jeśli prawda to monohydrat kreatyny stanie sie po prostu gównianym produktem. Z drugiej strony: skąd te efekty po cyklach kreatynowych ? Sam brałem monohydrat i widziałem różnice, a przecież to nie był efekt placebo. Jak wiemy organizm produkuje ok.2g kreatyny, czy zatem to 200-400mg dodane jako monohydrat odegrało aż tak dużą role ?
Dziękuje
Napisano Ponad rok temu
ja raczej słyszałem teorie że tej endogennej jest 1g a kolejny gram dostarczsmy z miesa, ale teori jest pewnie wiele.wiemy organizm produkuje ok.2g kreatyny,
dlatego nie wierze że tylko tyle pozostaje, mono to i tak bardzo kreta w stosunku efekty do cenyorganizm produkuje ok.2g kreatyny, czy zatem to 200-400mg dodane jako monohydrat odegrało aż tak dużą role ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Dąże do ogromnej masy !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
napewno nie jest to opatentowana formula krealkalynu.
a ty master jay nie pierdziel bajek. ok?
działa juz przy pierwszym uzyciu <==== zabiłes mnie tym
sam stosuje krealkalyn i jakos nie zauwazylem tego co tam napisales.
fakt rezultaty jak narazie sa zadawalajace, ale nie czaruj tu ze to jakas super hiper rewolucja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o efektach napisze
jak narazie wskoczylo 2kg masy ale dodam ze przy okazji zaliczylem 2 imprezy. piłem na nich malo ale za to duuuzo tancowalem i woda schodzila momentalnie ze mnie.
wiec biorac to pod uwage to dobry wynik.
biore chyba 2 tygodnie narazie
Napisano Ponad rok temu
Podobno (według producenta Kre Alkalynu ) 10g monohydratu = 1500mg (2 kapsułki) Kre Alkalynu
Zatem jeśli bym chciał robić cykl ciągły powiedzmy 40 dni na Kre Alkalynie to bym sobie brał te 2 kapsułki przez cały czas bo będzie to równowartość 10g monohydratu.
No a pisze, że można brać od 2 do 4 kapsułek dziennie. I pewnie każdy więcej szama niż te 2 Więc jeśli bym chciał brać po te 4 kapsułki to będzie to w przeliczeniu równowartość 20g monohydratu. Moje pytanie brzmi: czy w tym przypadku nie dojdzie do szybkiego nasycenia tak jak to jest podczas brania z fazą nasycenia zwykłego monohydratu ? Po kilku dniach nasycimy mięśnie kreatyną a reszta pójdzie sie yebać ? Czy jest zatem w ogóle sens brania Kre Alkalynu przy założeniu, że faza nasycenia jest "gorsza" niż ciągła i nie chcemy jej stosować ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co by nie było to masz racje(na temat efektów).
Ja jeszcze powiem że jak stosuje ten Ultimate Nutrition to narazie siła po tygodniu mi nie poszła, czuje tylko że troche mniej jestem zmęczony, teraz biore 4 sztuki dziennie, pod koniec 6 tyg. cyklu bede brał 8 sztuk
Napisano Ponad rok temu
No ale jak to sie ma do tego nasycenia ?
Moim zdaniem nie robiło się fazy nasycenia z mono, bo było to marnotrastwo. A jeżeli kre-alkalyn ma się przyjmować w 100% i nie przechodzić w kreatyninę to nie widze problemu brać więcej.
Napisano Ponad rok temu
P.S
Ma ktoś te tabelki może ?