Klata
Napisano Ponad rok temu
mam proste pytanie co do cwiczenia na klate! jesli robimy dol klatki to jest jakas wieksza roznica miedzy tym czy najpierw zaczniemy serie sztanga glowa w dol czy na prostej? co lepiej zrobic jako pierwsze? dol czy prosta?
z gory dzieki za odp.!
pzdr!
--
Powrot
Napisano Ponad rok temu
jesli robimy dol klatki to jest jakas wieksza roznica miedzy tym czy najpierw zaczniemy serie sztanga glowa w dol czy na prostej?
tak jelsi zaczniesz od skosu w dol to wtedy na plaskiej mniej wezmiesz bo juz bedzie klatka troszke podmeczona i na odwrot dlatego robisz pierwsze to na czym ci bardziej zalezy tzw. priorytet
co lepiej zrobic jako pierwsze?
tak jak wyzej to co jets twoim priorytetem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dziekowa adasko
Pzdr.!
--
Powrot
Napisano Ponad rok temu
No to zaczynaj od wyciskania głową w dółzalezy mi bardziej na podkresleniu jej dolnej czesci
Proponuje sztangielki - fajna sprawa
Napisano Ponad rok temu
wlasnie tak zaczynamNo to zaczynaj od wyciskania głową w dół
i tak jak piszesz zobacze ze sztangielkami!
tylko zastanawia mnie "fajna sprawa"-?
dobrze wchodzi czy ogolnie lepiej sie cwiczy (np.Tobie)?
Pzdr. i dzieki za odpowiedzi
--
Powrot
Napisano Ponad rok temu
przez rok ćwiczyłem tylko w domu - na klatkę oczywiście pomki i rozpiętki z hantelkami. Zacząłem chodzić na siłkę ale ćwiczę te same partie 2 razy w tygodniu (raz w siłce, raz w domu). Na siłce ćwicze sztange poziomą (4 serie), ukośną w górę (3 serie), przenoszenie hantla (3 serie) i rozpiętki na atlasie (3 serie). Co ciekawe zakwasy mam tylko po domowych pompkach (robię tylko 4 serie po 20 powtórzeń). Dziwne, nie?
może mi ktoś to wytłumaczyć? dzisiaj znowu mam zakwasy po wczorajszych pompkach a po siłowni nic nie czuję
Napisano Ponad rok temu
myśle ze nie powinienieś dopatrywać sie tu żadnej metafory:) fajne ćwiczenie, tylko strasznie krew do głowy napływa, lepiej robić hantlami bo zawsze można wyrzucić jakby co:)tylko zastanawia mnie "fajna sprawa"-?
nie wszystko da sie wytlumaczyć, może dlatego że robisz po dużo powtórzeń, może dlatego że masz krótkie przerwy, nie mniej dziwne:)może mi ktoś to wytłumaczyć?
Napisano Ponad rok temu
--
Powrot
Napisano Ponad rok temu
Racja Wiz;)myśle ze nie powinienieś dopatrywać sie tu żadnej metafory:) fajne ćwiczenie, tylko strasznie krew do głowy napływa, lepiej robić hantlami bo zawsze można wyrzucić jakby co:)
Ale miałem na myśli to, że sztangielki - masz większy zakres ruchu i musisz bardziej zwracać uwagę na technikę I ogólnie podobało mi się jak robiłem to ćwiczenie, z tym że ja dołu nie musze robić - lecz góre ;-)
Pozdrawiam