WĄSKIE BARKI
Napisano Ponad rok temu
Trenuje już jakiś czas z przerwami i dużo wiem o tym sporcie, wkurza mnie strasznie to że jestem chudy w barach i wogóle cała sylwetka jest wąska, nie wiem czy jest to spowodowane tym że zaczołem ćwiczyć w młodym wieku czy to uwarunkowania genetyczne bo mój ojciec też jest chudy w barach ale zkolei mój starszy brat (ma 20 lat) i jest szeroki w ramionach. Napiszcie mi czy mam jeszcze szanse sie poszerzyć i czy mam dalej ćwiczyć czy nie. Nie chodzi mi o mięśnie naramienne tylko o kości. A pozatym mam jeszcze odstające łopatki i rotacje barków. Napotkałem sie na takie posty że np. pływanie może rozbudować sylwetke. Jeśli tak, to jak często by trzeba było pływać i jakimi stylami. Chodzi mi o ogólne poszerzenie sie. Tylko nie opisujcie mi tu treningu barków, że np.unoszenie ramion bokiem czy coś bo takie żeczy to wiem. I wykonuje te ćwiczenia, ale mimo iż nabrałbym masy na barkach, to i tak będe optycznie wąski. Bo same mięśnie, aż tak mnie nie poszerzą. Poradzcie mi coś, bo mam już kompleksy na punkcie moich wąskich ramion.
Ktoś napisał:
"mysle ze mozna "sie poszerzyc" poprzez cwiczenie barkow (im wieksze barki tym jestes szerszy) najszersze grzbietu (mysle ze moga troche "rozepchnac kosci) i zastanawiam sie nad pompkami....... "
Co wy na to???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kości raczej nie poszerzysz.
Napisano Ponad rok temu
masuj sie ostro a co do pływania moze cos pomoze tylko nie za durze zeby pływanie nie wykluczało masowania. Masz diete??waże 70kg i mam 180cm wzrostu.
Napisano Ponad rok temu
Szerokość barków - osiągniesz po przez trening.
Kości - NIE DA SIE POSZERZYĆ - pomyśl logicznie...
Dieta - właśnie - posiadasz takową rzecz?
Napisano Ponad rok temu
ktoś napisał tak: "Poszerzyć może rozbudowa mięśni pleców, ponieważ pas barkowy nie jest sztywnie umocowany, więc można go "rozepchać" "
Diety jako takiej, której bym ściśle przestrzegał nie mam, ale staram sie jak moge.
Napisano Ponad rok temu
to można panience... ekchmmm no."rozepchać
barki możesz poszerzyc, ale mięśnie barkowe a nie kości.
Napisano Ponad rok temu
Jest dobry program na barki ARMAGEDON chodzi tutaj glownie o powiekszenie rozmiaru poszukaj cos o tym na necie ale tak jak koledzy wyzej napisali musisz sie masowac bo nawet jak barki Ci wywala a jestes chudy to bedzie to wygaldac mizernie...
W aktualnym numerze KiF jest ciekawy artykul "NIEDZWIEDZIE BARY" ciekawe
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
POZDRO
Napisano Ponad rok temu
, co ty!! Boczne i przednie glowy rosna w oczach!! Przynajmniej mnie. A dla kolegi polecam wyciskanie sztangi w szerokim uchwycie. Moze pomoc.Cwiczenia na barki to czaslochlonne zajecie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tylko trzeba go dobrze skonfigurować.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak wyglądam z tyłu na luźno bez żadnego napięcia, ani prostowania sie. Wiem że beznadziejnie, ale cóż...
Załączone pliki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. masz "adasko" gdzieś swoje foty na forum?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na "szerokosc" ale moja rada to podciagania na drazku szerokim uchwytem :>
pozdro