Mam na imie Łukasz, pochodze z Białegostoku. Zakładam tego bloga, aby dowiedzieć się wiecej od was, uzyskać kilka dobrych rad, szczególnie w moim treningu.
Coś o mnie: Przez miesiąc cwiczyłem bez planu ( w ciągu tygodnia cwczilem 4 razy i w kazdy dzien po 2 partie ciała ) od dwóch miesięcy korzystam z treningu HST, chciałbym teraz zmienic go i wlasnie chce prosic o to was o pomoc. W swoim treningu co kilka dni zmieniam cwiczenie na biceps. Po kazdym treningu nic nie czuje, zmęczenia ani nie mam zakwasów mysle ze jest to spowodowane monotonicznościa i staram sie zmieniam poszczególne cwiczenia ale to nic nie daje ;/ Ratujcie..
Statystyki:
waga: 84kg
wzrost: 192cm

obwód bicepsu: 37cm
osiągniecia po 3miesiącach:
wyciskanie na klate +20kg
obwód w bicepsie +4cm
waga +ok. 7kg
Trening ( aktualny po 5 powtorzen )
środa, piątek, niedziela ( cwicze wszystkie partie ciala podczas jednego treningu )
1) klata
-wyciskanie sztangi na poziomej lawce 3 serie po 5 powtorzen ( 72kg i na kazdym treningu zwiekszam o 1kg)
-wyciskanie sztangi na skosnej lawce 2 serie po 5 powtorzen ( 66kg i zwiększam )
2) bary
-podnoszenie hantli do góry stojąc 3 serie po 5 powtorzen ( 18kg i zwiększam )
-podciąganie sztangi pod brode ( nie wiek jak to sie nazywa ) 2 serie po 5 powtorzen ( 45kg i zwiekszam)
3) motyle
-na wyciągu 3 serie po 5 powtorzen ( 50kg i zwiekszam )
-na wyciągu inne cwiczenie 2 serie po 5 powtorzen ( 50kg i zwiekszam )
4)biceps
-hantlami siedząc, oparta ręka na nodze 3 serie po 5 powtorzen ( 23kg na 1 ręke )
-gryfem łamanym na modlitewniku 2 serie po 5 powtorzen ( 35kg i zwiekszam )
5)triceps
-francuz 3serie po 5 powtorzen ( 25kg i zwiekszam )
-wyciąg ( 25kg i zwiekszam )
Tak to teraz wygląda, chce skonczyc te "5" i zacząć nowy trening, bede szukal takiego, aby jednego dnia cwiczyc wszystkie partie ciała.. jak liczylem to dziennie jem ponad 150g białka, okolo 400 węglowodanów i troszeczke tłuszczu:P. Nie jem o określonych porach, tylko wtedy kiedy mam ochote, czyli prawie zawsze;p
Dieta:
jakotakiej diety nie mam, lecz jem dziennie bardzo duzo jogurtów, mleko w proszku, 3 banany, jablko, grejfrut, płatki na sniadanie, oczywiscie wiele innych rzeczy
Moje cele:
40 w bicepsie
90-95kg
120kg na klate
jak juz to osiągne bede sie rzezbil
Pozdrawiam