Blog Wpadnijcie
Napisano Ponad rok temu
Mam 16 lat ( za pół roku 17) nazywam sie Artur i pochodze ze śląka. Jestem dośc chudy i dlatego postanowiłem chodzic na siłownie pozatym cała rodzinka mówi mi ze się garbie( czego ja nie widze) to i tez dlatego mam nadzieje ze w pewnym sensie mnie to "naprostuje"
Jak Było kiedys
Swoje pierwsze spotkanie zawdzięczak mojemu qmplowi który około roku temu ( po wakacjach) zaprowadził mnie i 2 kumpla na siłownie swojego brata .Tak szczerze to zabardzo nie pamietam swojego pierwszego treningu moze dlatego ze robiłem wsyztsko "wszytskim" co mi w łapy wpadło.
W sumie to i moje wymiary tez sa nie znane. Wtedy jescze nie myslałem o powaznych treningach.Pamiętam tylko ze Na serie Brałem z 20 kg i moim celem bylo podniesienie sztangi z obiązeniem 40 kg która stała obok. :DMysle ze na ten temat wam wystarczy
Jak jest teraz
No więc teraz juz raczej jestem zadowolony z siebie i ze swoich postępów
Mysle ze moja waga od tamteg oczasu podskoczyla o 10 kg (lekko) teraz wynosi ~70
wymiary podam potem.Z czasem chodzenie na siłownie stało sie moim hobby. Teraz juz nie umiem wytrzymac dnia bez siłowni ;| ona jest dla mnie jak narkotyk lub jak jakis nałóg
Najbardziej kocham sie obudzic nastepnego dnia i czuc zakwasy na barkach klacie, ja to poprotu kocham.
Wymiary
Wiek 16 lat
Waga 70 kg
Wzrost 185 ;( cm
Biceps 36 (napompowany)
Klata 98 cm
Pas 77
Wszystkie wymiary są aktualne bo były sprawdzane w szkole około pół tygodnia temu
Trening
Pierwsze pół roku chodzenia na siłowne było bardzo dziwne (jak dla mnie)
Kazdego dnia robilismy (razem ze znajomymi) klate, biceps, barki, przedramie, triceps, <<- i to wsyztsko jednego dnia i tak codziennie ( 6 dni w tygodniu)
Po pewnym czasie brat od qmpla zlitował sie nad nami i napisał nam plan trenigowy którym jechalismy az do teraz. Jak znalazłem te forum oczytałem sie troche . troche mi podoradzaliscie i plan wygląda nastepująco :
1 dzien klata + triceps
2 dzien wolne
3 dzien grzbiet + biceps + przedramie
4 dzien wolne
5 dzien barki + kaptury
6 dzien wolne
7 dzien wolne
Klata
- wyciskanie sztangi na ławce prostej 4 serie po 10 powt.
- rozpiętki na ławce prostej 4 serie po 10 powt
Triceps
- Pompki w podporze 4 serie po 10 powt.
- leząc na ławce uginanie przedramion do głowy 4serie po 10 powt
Brzuch
-unoszenie nóg w zwisie na drązku 3 serio po 10 powt.
-spięcie mięśni brzucha (max)
-brzuszki około 100 normalnych + 50 w nogami wyzej
Grzbiet
-podciąganie sie na drązku taka by głowa była przed nim
Biceps
-unoszenie przedramion ze sztangą stojąc 4 serie po 10 powt.
-uginanie przedramion ze sztangietkami stylem motylkowym 4 serie po 10 pow.
Barki
-unoszenie rąz ze sztangietkami bokiem w góre 3 serie po 3 powt.
- wycistanie sztangi zza karku siedząc ( bądz na stojąco) 4 serie po 10 powt
Kaptury
Sztrugsy ze sztangietkami 4serie po 15 powt.
Przedramie
- uginanie nadgarstków nadchwytem 3 serie po 10 powt
- uginanie nadgarstków podchwytem 3 serie po 10 powt
Nog nie robie bo dość duzoo biegam.
Co do brzucha to robie go co drogi dzien.
A powt. robie tyle poniewaz mniejwiecej robiąc tyle czuje sie wystarczająco zmęczony.
Dieta
Diete zassalem z podwieszonego posta musze przyznac ze staram sie ją trzymac lecz niezawsze mi to wychodzi. W tym wieku rodzina niezabardzo pozwala brać takową diete ale staram sie to wsyztsko jakoś nadrabiać.
1 posiłek
Mleko 0,5% - 500g
Płatki owsiane – 100g
2 posiłek
Chleb żytni\razowy – 150g
Margaryna roślinna – 15g
Tuńczyk – 75g
3 posiłek
Ryż – 150g
Pierś z kurczaka – 100g
Oliwa z oliwek 15g
4 posiłek(potreningowy)
Carbo\glukoza – 100g
Tuńczyk – 75g(30-45min po treningu)
5 posiłek
Makaron – 100g
Pierś z kurczaka – 100g
Oliwa z oliwek – 15g
6 posiłek
Odżywka wysokobiałkowa – 35g
Wartości odżywcze:
Białko – 166g
Węglowodany – 410g
Tłuszcz – 53g
Kalorie – 2781 kcal
Zabardzo sam sie na dietach nie znam ale z czasem sie tego wsyztskiego naucze ;D
Aha dopijam jescze ta diete Mass XX'elem
Odzywki
Z samego początku byłem zafascynowany MEGABOLLEM dlatego ze na siłowni wisial taki pan który mówił ze w ciągu 1 miesiąca mozna dobrać 7 kg masy ;| i jush wszystko wiadomo pojechałem kupiłem zjadłem i jakoś nie zauwazyłem większych zmian ( ale wtedy jescze na niczym sie nie znałem)
Nastepnie kupiłem Cos takiego jak bialko sojowe z NATURELLI w tabletkach ;| troche tego zjadłem potem po wakacjach znikneło to opakowanie.
Przed konczem roku szkolnego z qmplami pomyslelismy o KREATYNIE a ze mielismy jush staz 7 miwchów czym predzej polecielismy kupić takowy suplement do sklepu.
Nic nie wiedziałem o nasycaniu o cyklu jadłem tyle co napisali na opakowaniu była to kreatyna z OLIMPU naprawde nie paiętam juz jak sie nazywa. Co by nie było nie zauwazyłem większych przyrostów w masie.Tyle tylko ze miałem więcej sił na siłowni ( miedawno sie otym zorientowałem).
Teraz uzywam Mass XXL 4.8 kg mam małą nadzieje ze mi troche przy tym przyjdzie ;D
(połowe jush zjadłem )
Móje Małe Cele
Moim celem jest troszeczke przytyć przybrać na masie naprawde mnie to obojętne ;| jak dla mnie jestem zachudy co mnie jush naprawde wnerwia patrząc w lustro.
Mam skromna nadzieje ze pomozecie mi to chociaz w czesci spełnic i w sumie między innymi załozyłem ten dzienik.
Mysle nad kolejnym cyklem kreatyny mam nadzieje ze juz wiedząc cos na ten temat przybędzie mi pare kg tylko co teraz polecacie ? Mi sie "podoba" Mega Caps olimpu.
Dobra mam nadzieje ze narazie wam wystarczy fotki postaram sie umieścic na jutro bo bede klate robić i bedzie moze coś więcej widac (hshhssh)
Z góry wsyztskim dziękuje za komentowanie ocenianie i pomocy przy zmianie treningu bądz diecie.Jesli o czym zapomniałem to uświadomcie mi to.
[shadow=darkblue]Pozdro 4 All [/shadow]
Napisano Ponad rok temu
podaj bez pompyBiceps 36 (napompowany)
na klatke daj jedno cwiczenie wiecej to samo barki a na grzbiet koniecznie jeszcze 2 !!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników],
Bądź twardy nie sięgaj po koks
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do ćwiczen to na klate nie mam mozliwosci robienia na krzywej ławie...... a co za tym idzie nie wiem dokładnie jakie jescze mogą być inne ćwiczenia ( chyba nie pompki :D bo ja robie codziennie)
co do grzbietu to tak samo ;| ;( poszperam troche zobacze co znajde
pozdro
Napisano Ponad rok temu
na plecy wioslowanie (hantlem lub sztanga) ,martwy
barki unoszenie sztangi do brody
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników],
Bądź twardy nie sięgaj po koks
Napisano Ponad rok temu
- wyciskanie sztangi na ławce prostej 4 serie po 10 powt.
- rozpiętki na ławce prostej 4 serie po 10 powt
- przenoszenie hantli 3 serie po 10 powt
- wąskie wyciskanie( o ile bede miec jeszcze siłe ) 3 serie po 10 powt ;]
Grzbiet
- podciąganie sie na drązku taka by głowa była przed nim
- plecy wioslowanie (hantlem lub sztanga) 3 serie po 10 powt
co do barków zapomniałem dopisac tego ćwiczenia "unoszenie sztangi do brody"
a martwego zabardzo nie moge ;( bo mnie strasznie kręgi bolą jak go zrobie i potem praktycznie nie moge sie ruszać hshshs
Napisano Ponad rok temu
Klata
- wyciskanie sztangi na ławce prostej 4 serie po 10 powt. -1
- rozpiętki na ławce prostej 4 serie po 10 powt -2
- przenoszenie hantli 3 serie po 10 powt -3
- wąskie wyciskanie( o ile bede miec jeszcze siłe ) 3 serie po 10 powt ;] -4
daj taka kolejnosci 1,4,3,2 i w 4 4 serie
co do grzbietu to2 cwiczenia ok z tym ze wioslowania daj 4 serie ale musisz zapodac cos na prostowniki moze wyprost tulowia na laweczce? moze wtedy nic nie ebdzie bolalo
Napisano Ponad rok temu
thx za rade
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj na siłowni mój trening zacząl sie od godziny 16 30 i trwał do 18 30 czyli praktycznie 2 h
Wykonywane ćwiczenia to
Klata
- wyciskanie sztangi na ławce prostej 4 serie po 10 powt. -1
- rozpiętki na ławce prostej 4 serie po 10 powt -2
- przenoszenie hantli 3 serie po 10 powt -3
- wąskie wyciskanie( o ile bede miec jeszcze siłe ) 3 serie po 10 powt ;] -4
i
Triceps
- Pompki w podporze 4 serie po 10 powt.
- leząc na ławce uginanie przedramion do głowy 4serie po 10 powt
wszystkie ćwiczenia staralem sie wykonac jak najdokąłdniej i musze przyznac ze pod koniec to mysyałem ze juz rady nie dam :D
Kiedy wrociłem zjadłem caly obiad dopiłem go MASS XX'elem i teraz czuje sie syty.
Cieszy mnie jedna mysl ze jak jutro rano wstane to czekaja mnie "takie zakwasy" ze sie w glowie nie mieści.
Trzymcie sie moze jescze dodam dzisiaj fotki jak bracik wroci z placu.
POzdro600
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do wykonywania ćwiczen to kiedys qmpel mi mówił ze na ławeczce podnosząc sztane powinno sie " wolno" ja opuszczac a szybciej wybijac do góry czy na odwrot wszybko ja opuszczac i "wolno" podnosic do góry :?:D
Napisano Ponad rok temu
co do twojego pytania to opuszczanie sztangi ma byc wolne a unoszenie do gory moze byc troszke szybsze;]
Napisano Ponad rok temu
chodzi z kumplem lub cos podobnego.. :564:
NBII + Shock + BCAA MC + Mio
It has been said that something
as small as the flutter of a butterfly's wing
can ultimately cause a typhoon
halfway around the world..
- Chaos Theory
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. Jest z kumplami
2.Czyta ksiazke
3.Uczy sie
4.Oglada dupeczki :564:
NBII + Shock + BCAA MC + Mio
It has been said that something
as small as the flutter of a butterfly's wing
can ultimately cause a typhoon
halfway around the world..
- Chaos Theory
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chyba ze plik jest za duzy to wchodzisz na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] załączasz wybrany plik czekasz chwile, fotka sie załaduje i wybierasz drugi link który jest podany i wklejasz go do postu i wychodzi [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]magik bierzesz cos takiego "odpowiedz" i tam potem amsz cos takiego " zalacz plik" i wybierasz sobie z dysku co chcesz zapodac;] potem cisniesz "dodaj zalacznik" i wyslij .....;]
Napisano Ponad rok temu
Wiadome jak ktos jest na silce kolo 2godz:
1. Jest z kumplami
2.Czyta ksiazke
3.Uczy sie
4.Oglada dupeczki
albo robi 40 minut aerobów
magik16, daj jakies fotki no właśnie...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko prosze sie nie smiac ;[ Wiem ze jestem chudy i nad tym pracuje :D
Biceps
Klata
Plery
Narazie to wsyztsko mam nadzieje ze aby troche wam sie podobają i nie będą tu leciec same gleby ;(
pozdro
Ps jak bedziecie chcieli jeszcze jakieś to mam pare ;|