kick boxing
Napisano Ponad rok temu
wlasnie zaczolem trenowac kb. bylem juz na jakis 4 treningach, wczesniej trenowalem z bratem w domu tzn. na rekawice sie tłuklismy.
kb mam we wtorek i czwartek
troche mi sie nie uklada z moim treningiem na siłce. ( MASA )
i wlasnie chyba bede musial zmienic plan na 3 dniowy , lub 4 dniowy - 4 dniowy robil bym tak:
pon. barki
wt. plecy , kaptury + KB
sr. klatka , bic , przedramie
czwartek od silki wolne , KB
pt. triceps , nogi
cos takiego bym robil jak jakies ew. zmiany byly by potrzebne to piszczcie. I w sobote i niedziele na silke nie moge isc.
Teraz do spraw kb , jak moge zwiekszyc szybkosc swoich rak oraz nog , w domu nie na kb. mam 4 kg hantle , cos tam nimi machalem ale i tak nie wiem czy dobrze , kolega mi mowil zebym stanol prosto w lekkim rozkroku i uderzenia proste po 75 razy.
Na nogi myslalem zeby kupic obciazniki 2kg na allegro widzialem takie.
Wy sie znacie to pewnie cos poradzicie ;]
( pisze tez dlatego bo widze ze jakos nuda w tym dziale wiec przydaloby sie cos napisac
POZDRAWIAM.
Napisano Ponad rok temu
bierzesz hantle w łape ( nie za duży ciezar ) i walka z cieniemszybkosc swoich rak
mozesz biegac zeby wzmocnic miesnie ale najlepiej to chyba duzo wymachow ( kopniec )najlepiej kopac w tarcze lub worekoraz nog
nie tylko proste...sierpy i haki tez a ilosc powtorzen jest indywidualna jeden zrobi wiecej drugi mniej - prostekolega mi mowil zebym stanol prosto w lekkim rozkroku i uderzenia proste po 75 razy.
dobre sa ale z czasem stawy siadaja...moim zdaniem sa zbedneNa nogi myslalem zeby kupic obciazniki 2kg na allegro widzialem takie
jakby wiecej osob bylo zainteresowanych to byl by wiekszy ruch nic na sile( pisze tez dlatego bo widze ze jakos nuda w tym dziale wiec przydaloby sie cos napisac
Napisano Ponad rok temu
(heh znowu słownictwo BLUE ARMY) no co do szybkości rąk
to walka z cieniem trzymając lekkie hantle lub grucha
plan treningowy nawet dobry tyle że w środę mocno obciążysz bicki klate przedramie
a tych części sporo używasz podczas Kick'u to może coś lżejszego na środę???
bo powiedzmy wtorek plecy kaptury + Kb jest ok.
Napisano Ponad rok temu
ale za to w czwartek na KB nie robie cwiczen ktore dobijaja klatke bardzo , tzn. pompki
walka z cieniem mowicie ze bedzie dobra ale chyba 4 kg bedzie zaduzo jak dlamnie , to wtedy tez bede musial zalatwic cos innego , moze obciazniki na rece ?
a to co wtedy moge wziasc na nogi ? jak mowicie ze te obcianiki sa złe hmm... ?
kolega cwiczy ok. 12 lat kb , zaklada sobie jakies obciazenie na nogi i biega
Napisano Ponad rok temu
do tego jakieś skipy, wieloskoki, sprint na przemian z truchtem itp
a na początek dla rąk wystarczą hantelki 2 kg
tylko UWAŻAJ nie machaj nimi jak szalony żebyś sobie coś nie zrobił!!!
ręce podczas wyprowadzania ciosu z ciężarkiem powinny być cały czas ugięte w łokciu
nawet podczas fazy końcowej wyprowadzania ciosu łokcie zgięte!
inaczej możesz sobie zdemolować ścięgna i stawy
rób kombinacje ciosów lewy 2 razy prawy raz i na zmianę
seria prawą seria lewą chaki proste itp. także uniki balans ciałem
to wszystko trzymając w rękach hantelki bo przypinanych nie polecam!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wcale nie, to wystarczy żeby przećwiczyć wszystkie partie3x w tyg to troche malo
jak tak to rozumiemteraz jade na omie.
Napisano Ponad rok temu
ide na kb ( odpoczynek 20 min. ;/ ) ale tam to jeszcze jakos daje rade.
Ale jak juz jestem w domu to nic mi sie niechce , juz zadnej mocy nie mam ( lepiej sie spi :570: )
No ale jak oma sie skonczy to bede normalnie cwiczył 3 lub 4 razy w tyg , 4 dzien to bedzie sobota bo chyba bede do kolegi chodzil. Ale to jeszcze zobacze.
2 dni kb to jest troche malo wiec podpatrze troche z tamtad i bede w domu robil , zeby chodzisz cos w domu robic zwiazane z kb. W sobote i niedziele bede sam cwiczyl w domu. Czyli:
rozciaganie, walka z cieniem + hantle , cos z nogami porobie tzn, jakies kopniecia , sparing z bratem , walka z cieniem + hantle , znow nogi , sparing i na koniec znow rozciaganie ( no i oczywsie nigdy nie zapominam o rozgrzewce ) rozgrzewke robie tak: lekki bieg , skipy , krazenie kolanami , biodrami , lokciami , nadgarskami , karkiem.
jak by cos z mienic w moim domowym treningu to piszcie.
POZDRAWIAM.
Napisano Ponad rok temu
rozgrzewke robie tak: lekki bieg , skipy , krazenie kolanami , biodrami , lokciami , nadgarskami , karkiem.
za mało...tym bardziej jezeli planujesz sparingi
Napisano Ponad rok temu
"jak by cos z mienic w moim domowym treningu to piszcie"
wiec jak bys był łaskaw to moglbys mi napisac co mam dolozyc. DZIEKI.
Napisano Ponad rok temu
nie wystarcza same krazenia...przechodzenia z nogi na noge rozciaganie kazdej czesci miesnia... dwuglowy czteroglowy pachwina kostki kolana bodra( w przypadku nogi )wez na to poswiec troche czasu a nie tylko krazenia...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczący określone sztuki walki mogą skoncentrować się bardziej na tych częściach ciała, których będą głównie używać. Mająć zamiar ćwiczyć np. chwyty, wykręcanie, itp. należy dobrze rozgrzać nadgarstki i palce. Kopnięcia mogą wymagać dodatkowego masażu kolan i/lub kostek w celu ich rozluźnienia.
Gdy stawy są już odpowiednio rozgrzane, można przystąpić do właściwej rozgrzewki. Należy skupić się na ćwiczeniach podnoszących temperaturę ciała i częstotliwość uderzeń serca. Celem jest ukrwienie wszystkich mięśni, tak aby były gotowe do ciężkiej pracy. Jako ćwiczenia można tu wykorzystać:
- trucht w miejscu lub dookoła sali (lepszy). Można go połączyć z wymachami ramion, przysiadami co 10 kroków, itp.
- przysiady: zwykłe albo połączone z kopnięciem, każdorazowo po podniesieniu się z przysiadu, raz lewą raz prawą (nie za mocno)
- podskoki: najpierw lekkie i niskie, potem wyższe (można połączyć to z truchtem)
- walka z cieniem: szybkie zmiany pozycji z lewej na prawą (przeskoki), uniki, miarkowanie uderzeń i kopnięć dobrze rozgrzewają całe ciało.
- użycie skakanki
- użycie maszyny stacjonarnej (np. rowerka, bieżni, maszyny do wiosłowania): jeżeli jest się w ich posiadaniu lub ćwiczy się w klubie, maszyny mogą być przydatne, ale nie należy przesadzać z tempem.
Napisano Ponad rok temu
dzięki...
Napisano Ponad rok temu
a widzisz jakbyś nie usuwałdziału podstawy treningu
to można by go było tam odesłać
a tak to się muszę męczyć he he he
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a i jeszcze do tych bandazy , jak wiazac bo wiem ze jakas sie je wiaze a nie wiem jak. ;/