Co zrobic po kontuzji ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dyndel zalezy od kontuzji,np. martwica kolana jest operacyjna a minimalna przerwa w treningach nawet bez krojenia to rok!!!dlatego _kraK_ powiedz z ktorej strony kolana byl ulokowany bol,czy byles u lekarza, przy jakim treningu sie to przytrafilo itp itdkupe czasu minelo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie chcem wchodzisz w klutnie ale...jak rozpoznasz zwykla kontuzje od bardziej zlozonej??nie wiem czy wiesz ale zlozone kontuzje czasami nie musza bardzo bolec.ale najpierw niech kolega krak odpowie na moje pytania i dalej bedzie mozna dyskutowac :-)jednak zwykły bol kolana spowodowany jakas tam kontuzja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do treningów... lepiej zapytać lekarza... chociaz on napewno powie, ze nie mozesz cwiczyć. Zrób sobie małą ogólnorozwojówke i się rozkręcisz
Napisano Ponad rok temu
Na początku roku szkolnego kiedy biegałem na w-f'ie bolało mnie kolano... poszedłem do lekarza, ona olała sprawe nawet kolana nie dotkneła przepisała jakąś tam maść! Jak to maść nie pomogła, poszedłem do następnego lekarza powiedział, ze koniecznie trzeba zrobić prześwietlenie... zrobiłem prześwietlenie... poszedłem do niego znów, stwierdził, ze to cos takiego jak nowotwór ale nie groźne i wogóle... stwierdził, ze trzeba usunąć operacyjnie, ale przed tym wysłał mnie na Tomografie Komputerową... No i z tym wynikiem badania poszełem do tego szpitala... Zrobili operacje, kilka dni i do domu. Miesiac o kulach, reszta roku szkolnego oczywiście zwolnienie z w-f. Niestety juz od samej operacji kolano nadal bolało... przez ten pierwszy miesiąc miałem spuchniętą nogę od kolana do stopy... cały czas zimna, czasem z bólu nie mogłem wytzrymać.
Po pewnym czasie znów zgłosiłem się do nastepnego lekarza, on dał mi skierowanie na jakieś tam zabiegi [ naświetlania, masarze] po nich jeszcze bardziej bolało, więc przerwałem je bez pytania o zdanie lekarza, czasem po zabiegu nie mogłem dojść do domu :? Poszedłem znów do niego, zrobił mi następne przeswietlenie i znowu cos wyszło... mówi, ze trzeba operacje... Troche sie bałem bo ta juz miała byc troche powazniejsza [po wycięciu kawałka kosci z kolana, mieli mi przeszczepić kosć z talerza biodrowego- nic przyjemnego] Moji rodzicie chcieli zapobiec operacji, pojechałem do lekarki spory kawałek od mojego domu, ta stwierdziła, nic mu nie jest, to przez to, ze rośnie i takie tam, przepisała jakieś leki [ jeden lek był taki ze sie rozpuszcza w wodzie taki proszek, 10 takich torebeczek kosztowało 250zł ] oczywiscie za wizyte skasowała 200 zł. Postanowiłem z rodzicami, ze pójde na tą operacje... zrobili mi jąpo operacji kolano nie bolało tak jk po pierwszej.. nie było spuchnięte, szybko się zagoiło... Od miesiąca bóle znów się nasilają, zwiedziłem sporo lekarzy, żaden nie wie co jest grane... A musze wspomnieć, ze po drugiej operacji przyszedł wynik badania histopatologicznnego [ to badanie tego co wycinają] wyszło na nim, że od momentu pierwszej operacji miałem zapalenie kości w kolanie... czyli pół roku chodziłem z zapaleniem! No nieźle...
Szukam pomocy wszedzie gdzie sie da ale nigdzie mi jeszcze nie pomogli... ostatnio byłem u lekarza to zadawał mi głupie pytania, zamiast zbadać... Pytał się, np. czy chodze do koscioła
Kolana mnie bolą ale tyram na siłowni i się nie oszczędzam... Nóg nie cwicze bo przy wysiłku strasznie bolą... I mysle, ze ty również mozesz spokojnie wrócić do treningów
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
stary to czy trenujesz to twoja decyzja ale ja wiem z doswiadczenia ze lepiej odpuscic niz miec pozniej operacje ja bede mial kapoplastyke calkowita stawow biodrowych.wiadomo ze odpuscic nie mozna do konca ;-) ale poprostu przerzucic sie na inny sport, ja ide na kajakarstwo klasyczneKolana mnie bolą ale tyram na siłowni i się nie oszczędzam... Nóg nie cwicze bo przy wysiłku strasznie bolą... I mysle, ze ty również mozesz spokojnie wrócić do treningów
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie przesazajmy... 8)stary to czy trenujesz to twoja decyzja ale ja wiem z doswiadczenia ze lepiej odpuscic niz miec pozniej operacje ja bede mial kapoplastyke calkowita stawow biodrowych
Ćwicz narazie spokojnie... jak nie będzie bolało zwiększ intensywność ćwiczeń. Będzie dobrze! Niech masa bedzie z Tobą. 8)Dzięki Panowie za rady Razz. Bede teraz troche mniej ćwiczył . A jak cos nie pójdzie z ćwiczeniami zapisze sie na Szachy Mr. Green
Napisano Ponad rok temu
z czym mamy nie przesadzac??sport na niskim poziomie ma byc dla ludzi zdrowiem co innego gdy zarabia badz ma kontrakt.moze chcesz powiedziec ze teraz nie odpusciles treningow sobie na partie kontuzjowane??jesli nie to...ehhh nie ma sensu uzywac slow nieparlamentarnychNie przesazajmy... 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisałem to wcześniej, następnym razem przeczytaj dokładnie i nie używaj stwierdzeńKolana mnie bolą ale tyram na siłowni i się nie oszczędzam... Nóg nie cwicze bo przy wysiłku strasznie bolą... I mysle, ze ty również mozesz spokojnie wrócić do treningów Mruga 2
8)jesli nie to...ehhh nie ma sensu uzywac slow nieparlamentarnych
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu