HMB - wasze zdanie...
Napisano Ponad rok temu
1. Jeśli w 1 cyklu krety brałem 5g/dzień to ile teraz ?
2. HMB lepsze w płynie czy w kapsułkach/tabletkach ?
3. Jak przy drugim cyklu kretki dawkować HMB w płynie/kapsułkach ?
4. Jak długo stosować HMB żeby były efekty (bo podobno drogo wychodzi) ?
Napisano Ponad rok temu
adi - sorki moze juz gdzies podawales, alenie pamietam, jaki masz staz???
Ad.
1. 10g/dzien
2. kapsuly
3. 6-8kap./dzien (1g rano 1g przed (+ew.1g po treningu) 1g przed snem)
4. a kij wie
Daj mi, Panie, mestwo, abym chcial zmienic to, co mozliwe. Daj mi cierpliwosc, abym potrafil zniesc to, czego zmienic nie moge. Daj mi tez rozum, abym umial odroznic jedno od drugiego.
dla wlasnego dobra czytajcie regulamin !! nieznajomosc nie usprawiedliwia wykroczen;
regulamin forum odzywianie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
narazie uluz sobie dietke:)
Polecam lekture ;]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
;]]]]
pozdro
Napisano Ponad rok temu
1. Jak długo można brać HMB (kaps.), po jakim czasie spodziewać się pierwszych efektów?
2. Za tydzień kończę mój 1 cykl kreatynowy (5g/dzień). Czy już za tydzień kupić sobie HMB i zacząć suplementacje, czy może zaczekać do drugiego cyklu kreatynowego i razem z nim zacząć HMB ? Jak radzicie?
Napisano Ponad rok temu
adi z calym szacunkiem, ale po co pytasz jak i tak robisz swoje???!!!Za tydzień kończę mój 1 cykl kreatynowy (5g/dzień). Czy już za tydzień kupić sobie HMB i zacząć suplementacje, czy może zaczekać do drugiego cyklu kreatynowego i razem z nim zacząć HMB ? Jak radzicie?
Mowilismy, zebys poczekal jesio z kreta - nie poczekales...
tak wiec po co ci cokolwiek mowic jak i tak zrobisz co ty chcesz
A my jezeli juz cos doradzamy to tak zeby bylo najlepiej dla os. zainteresowanej wiec nie rozuminem czemu nas nie posluchales....
Ja jestem zbulwersowany i nie bede odp. na pyt. :?
:wink:
Daj mi, Panie, mestwo, abym chcial zmienic to, co mozliwe. Daj mi cierpliwosc, abym potrafil zniesc to, czego zmienic nie moge. Daj mi tez rozum, abym umial odroznic jedno od drugiego.
dla wlasnego dobra czytajcie regulamin !! nieznajomosc nie usprawiedliwia wykroczen;
Napisano Ponad rok temu
Nie jedz teraz kreatyny bo i bez niej będziesz miał spore przyrosty, a biorąc ją z każdym pudełkiem ogranizm się na nią uodparnia i jak jej później naprawdę będziesz potrzebował to organizm na nią nie zareaguje. Ćwicz bez niej półki jesteś młody, masz mały staż i duże przyrosty. Słuchaj ludzi z forum bo nie piszą Tobie żebyś nie kupował kreatyny bo później dla nich zabraknie (oprócz avangera :wink: ....................żart) tylko po to aby Ci pomóc w osiągnięciu jak największych sukcesów w kulturystyce.
Pozdrawiam i radzę przemyśleć branie kretki w tak młodym wieku i z tak niedużym stażem
6302037
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o mnie - 17 lat i prawie rok na siłce... i jeżeli chodzi o wasze wypowiedzi pod tematem przeze mnie załóożonym traktującym o tym czy moge brać kretke odpowiedzi strongbarta jak i innych było pozytywne... avanger, musiałeś mnie mylnie skojarzyć z resztą tych patałachów którzy pytaj a was a i tak robią swoje.... Poprostu nie przypomniałeś sobie dawnego tematu... ...
No więc teraz ktoś odpowie na moje pytanie ?
Idol Pudziana, możesz mi powiedziec czy dla mnie było by teraz BCAA lub tauryna ... napisz cos więcej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wysłany: Pon Mar 15, 2004
adi - Na siłke regularnie od września
strong - poczekaj do czerwca z cyklem conamniej
anar - ja bym poczekal do pazdziernika ;]albo walil teraz ;] ofkors najlepsze jest 1 rozwiazanie
Wysłany: Czw Kwi 08, 2004 9:45 pm
adi - Za tydzień kończę mój 1 cykl kreatynowy (5g/dzień).
adi - Jeśli chodzi o mnie - 17 lat i prawie rok na siłce... <= od wrzesnia do marca bylo 7miechow... do teraz 8miechow, powinienes poczekac jeszcze z kreta...
ale oka. Juz siem stalo i siem nie odstanie Tak wiec takia jest moja opinia:
1. w ogole hmb siem raczej nie oplaca kupowac za wyjatkkiem dwoch sytuacji - a) jak wracasz na silke po dluzszym okresie - hmb pomoze wrocic do swych dawnych osiagniec (w takim przypadku hmb jest chyba najlepszym wyjsciem) na rzezbe jezeli masz duzo kasy i mozesz sobie pozwolic na drogiego i dobrego (ale nie najlepszego) antykatabolika jakim jest hmb (ogolnie lepsze i tansze jest bcaa) gdzie jeszcze warto zaopatrzyc siem w fat burnera, bcaa, taurynke...
2. po cyklu b. dobra jest glutaminka, a tauryna wspomagac siem mozna praktycznie zawsze (tylko, ze sama nie daje jakichstam efektow... ale pobudzenie jest )
bcaa (lub aminokw. takie jak amino whey system - sa b. dobre) radze + tauryka + gain/bulk przy cykl na mase (i ew. zma jak siem czujesz troszku zmeczony), a b12 (+Fe) jak brakuje motywacji...
Guest_ma333_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kup ją i glutamine, po kreatynie mozna czasem zachorowac, glutamina obroni przed tym. mozesz wziąc jeszcze jakiegos gainera i to wystarczy
Napisano Ponad rok temu
podaj swoja wage....Jak sie pomylilem to prosze mnie skorygowac ale BCAA jadlem 15 tab dziennie przed treningiem
wg. mnie nie ma sensu brac wiecej niz 1-1,2 kaps. na 10kg mc
wiec ja np. bralem ok. 9
hmb- 220 kapsow po 6-8dziennie daje 36-27dni
polecamy bcaa bo hmb jest przereklamowane
bcaa oprocz silnego dzialania antykatabolicznego jest potrzebne bo podczas treningu dobrze jest miec w krwioobiegu aminokw.
no to wytlumaczyles chlopakowi %-)))tauryna blokuje synteze ACTH, przez co zmniejsza sie synteza kortyzolu i serotoniny, stabilizuje błony lizosomoow, prz co zapogiega wydzileaniu sie enzymoow lizosomalnych
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Guest_ma333_*
Napisano Ponad rok temu
ja waze 80kg, na opakowaniu bylo napisane ze na kazde 10kg 1-2 to ja bralem 15 i mi szybko schodzily, dlatego juz nie biore tego, a jakis Ty bys polecil BCAA??
Guest_ma333_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu