Jak ktoś jednak stroni od cukru, to od siebie polecam dodać 6-7 tabletek słodziku. Smakuje tak, że aż się uszy trzesą
Redukcja-twaróg !!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie widziałem takiego specyfiku jeszcze ale pewnie jest dostepny w droższych sklepach z dużym asortymentem nabiału w Almie pewnie jest
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Bo poza tym co Kolega wyżej napisał twaróg ma same plusy i bdb przyswajalność o ile ktos go dobrze toleruje rzecz jasna. Mity o słabej wchłanialności kazeiny z twarogu zostały już obalone
Nie napisałem nic o słabej wchłanialności kazeiny pzdr
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
preferujecie kostke twarogu na kolacje?....luzna kolacja...jak ja zamalo zjem to w nocy sie nie dosypiam yhy
Napisano Ponad rok temu
Nie tylko Ty tak masz Też jak zjem więcej przed snem to jakoś lepiej się śpi
Napisano Ponad rok temu
A pełno jest teraz wynalazków twarogów ze szczypiorkiem itd ale czy warto to jeść ?
Napisano Ponad rok temu
Nie ponieważ gotowe twarożki w skłądzie mają wodę serwatkę zagęstniki substancje smakowe i tak naprawde znikome ilości twarogu za to dosypyje sie białko sojowe.
Najlepiej wziąć czysty twaróg dodać szczypiorku trochę śmietany/jogurtu i przypraw wedle uznania i zarobić pastę samemu. Z 2/3 dni w lodówce sie utrzyma bez problemu.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sorry że teraz zmieniam temat ale to pytanie myślę że do Grama ;D bo po prostu cały dzisiejszy dzień byłem poza domem i jedyne co postanowiłem zjeść do 3/4 kurczaka z rożna dobre było to rozwiązanie czy nie ?? , nawet dziś czasu na trening nie miałem porażka
Napisano Ponad rok temu
Jesteś na redukcji? To miałeś po prostu okresowy post i nic złego sie nie stało.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
No to super , a w sumie kurczak z rożna chyba nie jest taki zły ;d ?
Napisano Ponad rok temu
Jak sie zmieści w założeniach bilansu i makro to można jeść.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Nie no to raz mi się tak zdarzyło ale jednak będzie trzeba lekko odciąć takie żarcie bo finansów brak na takie jedzenie kurda macie na to jakiś pomysł ?
Napisano Ponad rok temu
nikt nie mowi ze tylko piersi z kury sa najlepsze.....kwestia gustu....ryby..sa drozsze...dlatego wiekszosc je piersi bo tansze i latwo dostepne...choc maja w sobie mnostwo antybiotykow itp....kto hoduje kury to ich napewno nie je...polecam rybki smaczne i zdrowe...
Napisano Ponad rok temu
Białko z twarogu ma taką samą wchłanialność jak typowe serwatki
żadne bialko nie jest wchłaniane przez człowieka. W przypadku białek zachodzi adsorbcja a nie absorbcja jak w przypadku np cukrów. Oznacza to, że białko nie wnika do organizmu a jest rozkladane na aminokwasy (do 10 procent) oraz inne zwiazki jak kwasy nieorganiczne (zakwaszające organizm ale potrzebne do późniejszej syntezy białka), które są magazynowane w wątrobie i dopiero z nich organizm buduje sam od początku białko. Aminokwasy w wątrobie są magazynowane do 30 dni, niektóre natomiast z nich od razu sa zamieniane na glukoze z której powstaje glikogen. Więc częste uzupełnianie białka i tak nie ma biochemicznego sensu i w czasie snu mamy zapas aminokwasów w wątrobie. Tyle co pamiętam z wykładów z biochemii. Dlatego idealnie byłoby jeść produkty, które zawierają same aminokwasy a nie białka ale to już inna historia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Problem z dieta redukcyjną
- Ponad rok temu
-
Dieta
- Ponad rok temu
-
Wygodna dieta dla 14-sto latka
- Ponad rok temu