było o ryżu a co z chlebem?
Napisano Ponad rok temu
I jaka jest różnica pomiędzy chlebem razowym i normalnym (chyba się on żytni nazywa nie?).
Napisano Ponad rok temu
wzrost: 172
kark: 39
Klatka: 102
talia: 86
Ramię: 34
przedramię: 29
biodra: 84
udo: 61
łydka: 40
Rekordy:
Klatka: 90kg
Biceps sztanga: 47kg
Przysiad: 120kg
MC: 160kg
Napisano Ponad rok temu
no tak, niby razowy czy tam jakiś jest lepszy, ale czym on się różni? Jaka będzie różnica np. jak będe jadł do oporu ten "normalny" a razowy, pełnoziarnisty? schudne, przytyje, obrosne w tuszcz, nie będe miał enrgii - chodzi o przykłąd jakiś czy cuśraczej przenno rzytni najlepiej pełnoziarnisty ciemny chleb lub razowy sobie zakup...
Napisano Ponad rok temu
wzrost: 172
kark: 39
Klatka: 102
talia: 86
Ramię: 34
przedramię: 29
biodra: 84
udo: 61
łydka: 40
Rekordy:
Klatka: 90kg
Biceps sztanga: 47kg
Przysiad: 120kg
MC: 160kg
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
Pracując w piekarni widziałęm różne dziwne rzeczy i tak włąśnie chleb razowy był robiony w taki sposób, ciasto z chleba pszenno-żytniego było wrzycane do innego kotła do tego dosypywany był zaciemniacz lub karmel (wszystko sama chemia) i w ten sposób otrzymywano chleb o kolorze brązowym tzw. (pseudorazowy) do tego jakieś ziarna (słoneczmik, płatki czy soja) i otzrywujemy chlebek razowy który zamawiały szpitale przedszkola, a prawde mójąc było gorszy od tego zwykłego chleba.
Niepowiem, bo znajdują się piekarnie w Polsce w których robi się prawdziwe razowce, a jak rozpoznać chleb razowy od "pseudorazowego? Proste, prawdziwy razowiec jest zbity i mały, mamy wrażenie że ten chleb jest jak cegła, mały cięzki taki którego nikt nie kupi, dlaczego? Ponieważ ludzie jedzą wzrokiem ładny dyży, błyszczący chleb jest zdrowy i pyszny a tem mały to pewnie zepsuty tak własnie większość piekarni przestała robić prawdziwe razowce.
Gdybyście mieli pytanie piszcie bo ja będę miał dużo pytań do was, pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Bo karmel jest dodawany tylko do pieczywa karmelizowanego z tego co wiem ... No ale nie bede sie kłucił bo nie jestem piekarzem więc nie wiem do końca
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
Dochodze do wniosku ,ze chyba nigdy nie jadlem prawdziwego razowca. HEHEHEHEHEHE
Napisano Ponad rok temu
"Double Blast potem Rocket Fuel i nie ma opierdalania się"
"Nie ma lipy ! Hardcorowo !"
"Dzisiejsza waga 128kg i TAKA forma ! KTO JEST LEPSZY ? Ja takich nie znam !"
Robert Burneika
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
program do fryzur |
Rozmowy nie na temat |
|
|
||
ROBERT KRAWCZYK na podium w PARYŻU |
BJJ, LUTA LIVRE, SAMBO |
|
|
||
Poznaj rodzaje ryżu! |
Diety |
|
|
||
Co dodac do ryżu, kaszy , makaronu ? |
Kuchnia |
|
|
||
Jak tam było w Opolu na pierwszym stażu PSA ??? |
AIKIDO |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
RYŻ
- Ponad rok temu
-
Dieta
- Ponad rok temu
-
Dieta na mase
- Ponad rok temu
-
Macie dietke dla mnie?;p
- Ponad rok temu
-
mleko i mięsko xD
- Ponad rok temu
-
dieta
- Ponad rok temu
-
dieta
- Ponad rok temu
-
Dieta na rzeźbę
- Ponad rok temu
-
POMOCY!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Margaryna, masło itp.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu