Witam jestem wielkim laikiem w dziedzinie diet a także treningów mam wiele pytań i pustkę w głowię .
Zacznijmy od sylwetki :
178 cm wzrostu
70 kg wagi .
Chciałbym obrać jakąś dietę na "masę" żeby dobić do 80 kg i wtedy zacząć coś robić, odkąd wyprowadziłem się z domu przytyłem ok 7 kg, w większości na piciu piwa i do tego na niezdrowym smażonym jedzeniu, więc moje 7kg większości wylądowało na brzuchu .
Wiem że dobra dieta jest taka że trzeba jeść systematycznie w tych samych porach kilka posiłków dziennie, lecz pracuje w systemie 2 zmianowym i nie mogę sobie pozwolić na 2-3 posiłki w pracy w różnych godzinach, czy jest jakaś opcja ustawienia diety tak żeby w godzinach pracy móc jeść 1 ale wystarczający posiłek .
Do tego, to już chyba będzie chodzić o same ćwiczenia o które będę pytał później ale także powysyłam załączniki do obydwóch tematów, na temat moich chorób, ponieważ mam odwróconą zastawkę w sercu, a do tego w części uraz przez zapasy w lędźwiowej części kręgosłupa, gdzie lekarz stwierdził że mam w tym miejscu za mało wyrobione mięśnie .
czy jest ktoś w stanie pomóc mi w ułożeniu diety bezpłatnie bądź płatnie a także w miarę możliwości wtajemniczenie mnie od czego i co powinienem zacząć robić .
Do moderatorów, jeżeli spamuje w nie odpowiednim dziale, proszę o nie karanie tylko przeniesienie w dobre miejsce zguby