Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ektomofrik specyficzna budowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

agent86
  • Użytkownik
  • 1 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ektomofrik specyficzna budowa

Witam wszystkich smile.gif Chciałbym uzyskać informacje na temat diety. DOdam odrazu że nie mam zamiaru zostać kulturystą. Poprostu chciałbym poprawić sylwetke. Powiem że mam dość specyficzną budowe ciała dlatego że jestem wysoki a szczupły w barkach i klatce i dosc szeroki w biodrach. Czytałem że typ ektomorfik powinien duzo jeść. No właśnie jak to się ma drodzy koledzy w praktyce? Jeżeli będe dużo jadł a dodam że wbrew pozorom mam troche brzucha to nawet jeśli dieta z treningiem przyczyni się do poprawy barków oraz klatki a o to mi chodzi, to co wtedy z brzuchem który pewnie jeszcze bardziej urośnie zrobią się dwie brody itd. WYraźnie wszędzie pisze że nalezy zaprzestać aktywności fizycznej po to by zbudować mase mieśniową. No właśnie i tu pojawia sie skrajność. Prosiłbym o wyrozumiałosc dla laika i cenną porade. Pozdrawiam

• 0

Aress
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 253 postów
18
Neutralna
  • Staż [miesiące]:5 lat z przerwami
  • Wzrost [cm]:180
  • Biceps [cm] :40
  • Waga [kg]:85

Napisano Ponad rok temu

Re: Ektomofrik specyficzna budowa

Wylicz zapotrzebowanie kcal , kalkulatorów pełno w internecie . Daj nadwyżke kaloryczną okolo 300-500kcal i będziesz zwiększał mase . Co jeść i kiedy masz w tematach podwieszonych . Jesli zalezy Ci na suchej masie to trzymaj diete w odpowiednich bilansach węglowodanów , białka i tłuszczy . Jeśli nie to jedz co popadnie byle by dobijać kaloryczność . Jak nie będziesz sie ruszał to brzuszek napewno będzie sie odkladal i bedziesz wygladal jak gruszka . Ważna też jest systematyczność , jedzenie średnio co 3h . 

• 0

25.png