Witam wszystkich.
Mam kilka pytania.
Pytanie pierwsze dotyczy treningu.
Chcę poprawić rzeźbę i obecnie trenuję 3x w tygodniu. Na początek bieżnia lub rower. Potem duże patrie mięśni - 3 ćw po 3 serie a w seriach 12 powtórzeń. Po tym małe partie 2 ćwiczenia po 3 serie po 12 powtórzeń. Czy taki system jest dobry na poprawę rzeźby??
Drugie pytanie dotyczy długości stosowania planu treningowego. Kiedyś słyszałem że co 3 miesiące powinno zmieniać się wykonywane ćwiczenia na inne. Czy to prawda?
Kolejne pytanie dotyczy suplementcji. Biorę THERMO SHAPE 2 (fajnie całkiem pobudza i powoduje zwiększenie pocenia) do tego KREATYNA i BCAA (wszystko z activlab). Efekty ciekawe, wzrost siły i wytrzymałości całkiem widoczny. Zbiżam się jednak do końca cyklu na kreatynie i zastanawiam się co byście polecili jako zamiennik na czas przerwy.
Ostatnie pytanie dotyczy diety. Na razie wyeliminowałem słodycze, chipsy, fast food, i znacznie ograniczyłem smażone. Wiadomo jednak że najlepsze efekty daje dobra dieta stąd moje pytanie czy układać samemu czy zdać się na kogoś kto się na tym zna?
Pozdrawiam
Piotrek