Witam założyłem taki a nie inny temat Ponieważ potrzebuje doradztwa Wiem że każdy posiada inny organizm każdy inaczej reaguje na diety ciężary treningi Chciałbym opisać moją sytuację i wysłuchać waszego zdania co proponujecie bądz myślicie
Mam 26 lat Siłownia towarzyszy mi od 16 roku życia gdy to codziennie robiło sie klatke piersiową myśląc ze im wiecej bede cwiczyl tym mocniej przykoksze Ćwiczyłem intensywnie a że zbliżała sie matura na rzecz nauki zrobiłem sobie pauze (ćwiczyłem amatorsko bez diety dużo piłem mleka miesa Ogólnie lubiłem zjeść) Zawsze byłem szczupły a wyniki siłowe miałem takie że mając 18 lat podnosiłem 110 kg (ważyłem 89kg - podkreślam że tkanki tłuszczowej nie posiadałem, raczej genetycznie po tacie i mamie mam posture drwala nie pizde..sza) Później zaczeły sie studia i tak ćwiczyłem miesiąc pozniej znowu pauza znowu miesiąc i tak do czasu aż mineło pare lat skończyłem studia i z 89 zrobiło mi sie 105 kg Więc postanowiłem wrócić na siłownie i zadbać o dobry wygląd Na siłownie uczęszczam juz 6 miesiąc Postanowiłęm ostro podjeść białka mięsiwa węglowodanów i ze 105 zrobiło mi sie 107,5 kg a na klate biore 130kg 191cm wzrostu 44cm biceps (nigdy nie stosowalem suplementów) Chciałbym sie Was doradzić bo jestem troszke juz przez pryzmat lat zlany tłuszczem Nie powiem bo jak sie nie napinam mam brzuszek ale nie mam figury ala "węciął" Jak to moja dziewczyna mówi jestem "dzikowaty" czy tez "niedzwiedziowaty" Dobrze sie z tym czuje chodz nie ukrywam ze chciałbym zgubić brzuch Dlatego pytam Uważacie ze powienienem z miesiąc dwa sie pogłodzić odstawić siłownie wziąć sie za areoby (orbitrek) jedząc kasze, brokuły, kalafiorek, fasolke, twarożki ... unikać tłuszczy cukrów i zejść do np 99 kg pozbywając sie znacznej ilości tłuszczy i dopiero z dietą białkową zacząć powiększać muskulature czy Zastosować diete białkową i zrobić z siebie 110 kg faceta bądz 115 ? ? ? Piszcie co doradzacie i co o tym myślicie Mile widziane tak wyczerpujące odpowiedzi jak zapytanie Co do mojej diety redukującej wage to jestem na niej piąty dzien rano 11.00 worek kaszy gryczanej z brokułami 15.00 twaróg z ciemnym chlebem 17.00 gotowane jajka kasza ważywa z patelni. Do tego orbitrek 5 razy w tygodniu i brzuszki co 2 dzien Na siłownie narazie nie chodze ale piszcie czy chodzic czy nie Ogolnie komentujcie Pozdrawiam